Zdravín,tak po 3letech se u nás zase zvedli početní stavy strak.Jelikož před těmi 3léty to bylo neůnosné s otcem sme se do nich pustili(ten rok sme jich ulovili 55ks.)a letos se zase nějak rozmohli rozhodl sem se opět k protiůtoku.Ne že by jsme je nelovili,ale těch 10-15ks.je málo,tento způsob lovu vyžaduje velkou přípravu a pozorování,musí se vybrat vhodné místo,kde se straky shrocují a máte se kde ukrít s tím že můžete střílet do všech směrů,podmínkou je i tzv.kamufláž.Někdy pomůže i moje fenka(jezevčík)kterou pouštím na volno okolo mne jen na dostřel a straky na ní doráží,přitom vábím krabyčkou.Už to máme natrénovaný a bez nějákých povelů po ulovení straky hned aportuje

,někdy se stává že pokud necháte straku ležet a ostatní jí vydí okamžitě mění směr,jsou učenliví

.Tento lov se dá provést pouze 2-3x na jednom místě pak už jsou opatrný.Hlavní je nebýt vyděn"splinout",pro tento lov používám samozř.bkokovnici s vyskoušenou municí SaB sport trap-2,4mm,28gr.Opčas se podaří slovit i vrána(šedivka),tento vísledek je cca po 1,5hod.lovu a to sem 2xminul

.Po focení jsem si uvědomil že sem slov.straky položil na druhý bok

,už jsem to tak nechal-omlouvám se
http://www.rajce.net/f308037847