Čisticí šňůry
- yardaz
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čisticí šňůry
Smazáno uživatelem...
Naposledy upravil(a) yardaz dne pon 04.7.2011, 18:50, celkem upraveno 1 x.
Přání bývá nebezpečně často otcem myšleky!
Nepište mi prosím SZ. Pište mi na mail: info@naposed.cz
www.pumaknives.cz
www.pumaknives.cz
Právě takhle jí používám taky. Jen mi to připadá nějak málo... Přeci jen to jednou začas projedu klasicky. Ale opticky je ten efekt lepší se šňůrou. Proto se ptám...
Ulkomaalainen...
Nepoužívám, jsem přesvědčen, že měď a karbon ve vývrtu zůstanou. Časem to ovlivní rozptyl.
Měď a karbon lze odstranit jen chemicky.
Měď a karbon lze odstranit jen chemicky.
........ nehledě na to že tu šňůru nevytahuješ přesně v ose vývrtu, že jo....
Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
- yardaz
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Smazáno uživatelem...
Naposledy upravil(a) yardaz dne pon 04.7.2011, 18:50, celkem upraveno 1 x.
www.pumaknives.cz
www.pumaknives.cz
yardaz - neboj, myslím že málokdo tady z nás tu flintu doma vyčití a hned - šups s ní do laborky, esli tam eště něco nejni...

Ulkomaalainen...
Osobně do hlavně moc nekoukám, co bych tam viděl.
Ujišťuji ale každého, že karbon i měď se leskne tak, že naprosto nic není poznat. Takže pohledem do laufu si tak leda kontroluji, že mi tam nezůstal kus vytěráku nebo něčeho podobného. Což se mi nestane, takže do hlavně je opravdu zbytečné koukat. Pečlivě ale prohlížím bílé hadříky, kterými hlaveň čistím, ty mi perfektně ukáží, jak na tom hlaveň je.
A pro toho, kdo si myslí, že lesklá hlaveň je čistá, stačí jednoduchý test - střiknout do hlavně, která je zrcadlově čistá, ( nebo vytřít hlaveň hadříkem namočeným v balistolu ) balistol, postavit zbraň hlavní dolů a nechat stát 24 hodin. Pak vytřít čistým bílým hadříkem - zelená je měď a hnědý až tmavošedý je karbon. A znovu prostříknout, nebo lépe vytřít balistolem a opět počkat 24 hodin. A tohle opakujte několik dnů, až zmizí z hadříku zelená a hnědá barva. U zbraní udržovaných tak, jak je popsáno nahoře, to může být opravdu mnoho dnů, protože ty staré vrstvy mědi s karbonem jsou velmi odolné.
A výsledek
1, konečně bude hlaveň alespoň trochu čistá
2, asi se zlepší i soustřel
Tímto způsobem čištění se odstraní ty nejhorší nečistoty, protože Balistol perfektně rozpouští měď, olovo i karbon a není nebezpečný ani pro dřevěné pažby. Stačí tvrdý štětinový kartáček a na něj namotat proužek hadříku, nebo použít odličovací tampon. Není nutné dřít hlaveň drátěným ani jiným kartáčkem, které stejně měď a ani karbon z hlavně neodstraní.
Ujišťuji ale každého, že karbon i měď se leskne tak, že naprosto nic není poznat. Takže pohledem do laufu si tak leda kontroluji, že mi tam nezůstal kus vytěráku nebo něčeho podobného. Což se mi nestane, takže do hlavně je opravdu zbytečné koukat. Pečlivě ale prohlížím bílé hadříky, kterými hlaveň čistím, ty mi perfektně ukáží, jak na tom hlaveň je.
A pro toho, kdo si myslí, že lesklá hlaveň je čistá, stačí jednoduchý test - střiknout do hlavně, která je zrcadlově čistá, ( nebo vytřít hlaveň hadříkem namočeným v balistolu ) balistol, postavit zbraň hlavní dolů a nechat stát 24 hodin. Pak vytřít čistým bílým hadříkem - zelená je měď a hnědý až tmavošedý je karbon. A znovu prostříknout, nebo lépe vytřít balistolem a opět počkat 24 hodin. A tohle opakujte několik dnů, až zmizí z hadříku zelená a hnědá barva. U zbraní udržovaných tak, jak je popsáno nahoře, to může být opravdu mnoho dnů, protože ty staré vrstvy mědi s karbonem jsou velmi odolné.
A výsledek
1, konečně bude hlaveň alespoň trochu čistá
2, asi se zlepší i soustřel
Tímto způsobem čištění se odstraní ty nejhorší nečistoty, protože Balistol perfektně rozpouští měď, olovo i karbon a není nebezpečný ani pro dřevěné pažby. Stačí tvrdý štětinový kartáček a na něj namotat proužek hadříku, nebo použít odličovací tampon. Není nutné dřít hlaveň drátěným ani jiným kartáčkem, které stejně měď a ani karbon z hlavně neodstraní.
balistol je vynikajici cistitko na zbrane o tom zadna ale ze by byl perfektni na zbytky tombaku ? ... sam ho pouzivam ale ne na odstraneni tombaku (oteru) existuje hooooodne prostredku ktery jsou ucinejsi a v testech vysel balistol jako nejmin ucenej na tombak
...kdyz do laufu nalejes petrolej tak bude ucinnej na otery uplne stejne ... 

Honzíku, asi jsi ho nezkoušel, protože bílý hadřík u pravidelně čištěné zbraně je po jedné ráně a čištění způsobem, jak jsem to popsal zelený od měděnky, opravdu pěkná sytá jedovatá zelená. Nu, každý ať vyzkouší.
Samozřejmě Tombakiller je výrazně účinnější, ale zase kromě oceli žere vše, pažbu, řemen i oblečení ...
Samozřejmě Tombakiller je výrazně účinnější, ale zase kromě oceli žere vše, pažbu, řemen i oblečení ...
nemáte někdo odkaz kde se dá sehnat??
- yardaz
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Smazáno uživatelem...
Naposledy upravil(a) yardaz dne pon 04.7.2011, 18:51, celkem upraveno 1 x.
www.pumaknives.cz
www.pumaknives.cz
johnyc77
Nevím, co myslíš, ale balistol mají v každé prodejně zbraní.
Jinak sedíš u PC, takže do googlu zadej balistol a ... bingo !
Tam jich je, co ?
http://zbrane.subrt.cz/cisteni-na-zbran ... tol-100-ml
Nevím, co myslíš, ale balistol mají v každé prodejně zbraní.
Jinak sedíš u PC, takže do googlu zadej balistol a ... bingo !
Tam jich je, co ?
http://zbrane.subrt.cz/cisteni-na-zbran ... tol-100-ml
Naposledy upravil(a) figi dne pon 09.11.2009, 20:05, celkem upraveno 1 x.
yardaz - co blbneš ?
Nikdo netvrdí, že špatně.
Zkus si udělat popsaný test a třeba zjistíš, že je to tak, jak to děláš, super.
A nebo se naučíš zase něco nového.
Nikdo netvrdí, že špatně.
Zkus si udělat popsaný test a třeba zjistíš, že je to tak, jak to děláš, super.
A nebo se naučíš zase něco nového.
- yardaz
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Smazáno uživatelem...
Naposledy upravil(a) yardaz dne pon 04.7.2011, 18:51, celkem upraveno 1 x.
www.pumaknives.cz
www.pumaknives.cz