Jak už jsem na tomto fóru uváděl koupil jsem si novou kulovnici v provedení Left-handed, Andy mi jí krásně nastřelil a já se s ní vypravil do honitby na čekanou. V neděli jsem si po honitbě rozvezl újeď a tak jsem šel téměř na jistotu.... Krásný večer, sníh, měsíc svítil jako rybí oko a jaké bylo moje překvapení když jsem uviděl jak se z meze vyhouply tři kusy černé a zavátým polem táhly směrem ke mě. Nechtěl jsem nic pokazit a s kulovnicí v líci jsem čekal až přijdou trochu blí?e, vybral jsem asi 30kg sele a na vzdálenost 50m jsem zmáčkl spouš» poprvé - zajiž?ěno No nic odjistil jsem a když se rudl asi na 30metrech ode mě zastavil a sele se postavilo nablat stiskl jsem spouš» podruhé, místo ostrého ?těku Remingtonky se ozvalo kovové cvaknutí Prasata zvedly hlavy a jistily, potom klidným trilkem zatahli do houštiny za kazatelnou......CO se stalo Mám být histerický a jít křičet na prodejce? Nebo je chyba na mojí straně? Po vyta?ení z komory bylo na zápalce drouboulintá "?upka", přitom v neděli jsem s Andym daly z kulovnice 14ran bez problému. Trochu se mi zdá že podávání nábojů do komory nefunguje správně, oproti Mauseru kterého jsem měl a který podával jedna báseň. Nebo snad dávám náboje do schránky ?patňe???
Prosím poraďte.....Děkuji
musíš nám říct taky něco o patronách - originály nebo reloading - co zápalka, není utopená ......
Pokud je zápalka tak do 0,3 mm pod úrovní dna a je tak slabý "nápich" zápalníku, vypadá to na zbraň
Mrzlo tam? nebo rozebíral jsi závěr po střelbě s Andym?
Náboje jsou originál Hornady SST 150gr, jestli je zápalka utopená tak já to asi nepoznám ale nevypadá to.Nemrzlo a závěr jsem taky nerozebíral, jen jsem vyčistil lauf a vše přetřel CLP.....
Jakub:
No te pic. To je teda dobry. Heled koukni se na zaver... a procisti kdyz tak du dirku, kudy prochazi udernik. Muze se stat, ze se tam dostane nejakej bordel a pak to spatne bije. Ale pokud rikas, ze ti to do zapalky udelalo normalni otisk?
Kazdopadne to je nemile... clovek se s tim pipla a ty je pak nechas odejit.
Nabojema to IMHO nebude. Zkusil sis to nekde znovu odpalit?
tak to je jednoduchy jakube zkusenost pro tebe.Rem je dost choulostivej na poradny dovreni zaveru.kdyz nemas naboj ktery neni na oal (coz jsou vsechny kupovane) tak staci opravdu milimetr dat paku zaveru zpet a uz ti neuderi udernik.vezmi tu samou patronu a dej ji do flinty a s dobre zavrenym zaverem vystrel a uvidis jak krasne stekne.
...neudělalo to normální ostisk právě že to udělalo jen takovej "pidi" otisk jako kdyby uderník nemohl dosáhnout na zápalku...Ne bohužel ránu jsem z toho potom nedávl, mám totiž silný pode?ření že sejedná o špatně "podanej" náboj ze schránky.......
Ani nevíš jak mě to nas...lo, po roce vidim prastak jak mi jdou polky kolem kazatelny "cvak cink" a nic a ještě s novou flintou......
jeste bych dodal ze timto si prosli asi vsichni co meli maj nebo budou mit opakovacku od rem vcetne me a to nekolikrat.staci si nekde klepnout klikou zaveru a je to.zase se ti ale nestane ze by jsi vystrelil se spatne zavrenym zaverem
4whool:
asi máš pravdu a jsem zbytečně paranoidní, jo zápalka je jenom lehounce škrábnutá.....no zase zkušenost....
Teď jsem to zkoušel na vystřelenejch patronách a bouchá to dobře.....Tyvole nedovřenej závěr tak to je fakt ?kolácká chyba ......no Hubert prostě chtěl aby ?ilo....Kluci díky moc, jdu klečte na hrách
No a je vyře?eno - není nad praxi (a sdílení informací na internetu)
Hned jsem se na to šel podívat a skutečně
když je závěr řádně zavřený dopadne úderník na zápalku
Starý dobrý Mauser má delší funkční časy bicího mechanizmu, ale většinou v tomhle případě stihne i ten výstřel - má ty plochy v předu na úderníku - jsou dvě a lépe opracované (ale někdy taky nevystřelí ).
U Remingtona je Možná zajímavé že lze s "pootevřeným" závěrem i zajistit a dál manipulovat závěrem - jen pokud zavřete úplně západka zapadne a už závěr otevřít nejde.
No ještě s tím Remingtonem uvidím (ale tím se nenechte znechutit - hlavně Jakub)
takže jsem svojí pracovnu změnil v laboratoř, prostě jsem si to chtěl ověřit prakticky. Sebral jsem tátovy pájku a kilometr cínového drátu (jsem trochu antitechnickej typ.....) na vystřílených hilznách jsem zaletoval značené zápalky a zkoušel v kulovnici se závěrem v různých polohách.... a opravdu při jenom trochu pootevřeném závěru jsem sice zmáčkl spouš» ale cín byl jen lehce škrábnutej, při řádném domáčknutí závěru a zmáčknutí spou?tě byl důlek v zápalce nádhernej...
Musím říct že takováhle zkušenost je snad důležitější než kdyby ten čuník le?el...
Díky moc všem, lovu zadr a hlavně dovřený závěry.....
to wetdog:na senderu mohu manipulovat se zaverem jak chci a pritom mit zajistenou zbran.povazuji to za vyhodu protoze nerad manipuluju se zbrani jakkoli kdyz musim odjistit.to se tyka hlavne vybijeni zbrane