Selhaný výstřel

Vše o kulovnicích a malorážkách
jakub203
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Selhaný výstřel

Příspěvek od jakub203 »

Jak už jsem na tomto fóru uváděl koupil jsem si novou kulovnici v provedení Left-handed, Andy mi jí krásně nastřelil a já se s ní vypravil do honitby na čekanou. V neděli jsem si po honitbě rozvezl újeď a tak jsem šel téměř na jistotu.... 8) Krásný večer, sníh, měsíc svítil jako rybí oko a jaké bylo moje překvapení když jsem uviděl jak se z meze vyhouply tři kusy černé a zavátým polem táhly směrem ke mě. Nechtěl jsem nic pokazit a s kulovnicí v líci jsem čekal až přijdou trochu blí?e, vybral jsem asi 30kg sele a na vzdálenost 50m jsem zmáčkl spouš» poprvé - zajiž?ěno :roll: :roll: No nic odjistil jsem a když se rudl asi na 30metrech ode mě zastavil a sele se postavilo nablat stiskl jsem spouš» podruhé, místo ostrého ?těku Remingtonky se ozvalo kovové cvaknutí :?: :?: :?: :?: :evil: Prasata zvedly hlavy a jistily, potom klidným trilkem zatahli do houštiny za kazatelnou......CO se stalo :?: :?: :?: Mám být histerický a jít křičet na prodejce? Nebo je chyba na mojí straně? Po vyta?ení z komory bylo na zápalce drouboulintá "?upka", přitom v neděli jsem s Andym daly z kulovnice 14ran bez problému. Trochu se mi zdá že podávání nábojů do komory nefunguje správně, oproti Mauseru kterého jsem měl a který podával jedna báseň. Nebo snad dávám náboje do schránky ?patňe??? :oops:
Prosím poraďte.....Děkuji :roll:
Blaser R93 Profesional 9.3x62, Schmidt&Bender Zenith 2,5-10x56
KB Retter Gaildorf 7x57R/16 Zeiss Diavary 1,5-6x36
Merkel 40E 12/70

"ALEA IACTA EST..."
WetDog4
Pravidelný diskutér

Příspěvek od WetDog4 »

musíš nám říct taky něco o patronách - originály nebo reloading - co zápalka, není utopená ......
Pokud je zápalka tak do 0,3 mm pod úrovní dna a je tak slabý "nápich" zápalníku, vypadá to na zbraň :?
Mrzlo tam? nebo rozebíral jsi závěr po střelbě s Andym?
Martin
jakub203
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub203 »

Náboje jsou originál Hornady SST 150gr, jestli je zápalka utopená tak já to asi nepoznám :oops: ale nevypadá to.Nemrzlo a závěr jsem taky nerozebíral, jen jsem vyčistil lauf a vše přetřel CLP..... :oops:
Merkel 40E 12/70

"ALEA IACTA EST..."
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Jakub:
No te pic. To je teda dobry. Heled koukni se na zaver... a procisti kdyz tak du dirku, kudy prochazi udernik. Muze se stat, ze se tam dostane nejakej bordel a pak to spatne bije. Ale pokud rikas, ze ti to do zapalky udelalo normalni otisk?

Kazdopadne to je nemile... clovek se s tim pipla :-) a ty je pak nechas odejit. 8)

Nabojema to IMHO nebude. Zkusil sis to nekde znovu odpalit?
vhool

Příspěvek od vhool »

:lol: tak to je jednoduchy jakube :lol: zkusenost pro tebe.Rem je dost choulostivej na poradny dovreni zaveru.kdyz nemas naboj ktery neni na oal (coz jsou vsechny kupovane) tak staci opravdu milimetr dat paku zaveru zpet a uz ti neuderi udernik.vezmi tu samou patronu a dej ji do flinty a s dobre zavrenym zaverem vystrel a uvidis jak krasne stekne. :lol:
jakub203
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub203 »

...neudělalo to normální ostisk právě že to udělalo jen takovej "pidi" otisk jako kdyby uderník nemohl dosáhnout na zápalku...Ne bohužel ránu jsem z toho potom nedávl, mám totiž silný pode?ření že sejedná o špatně "podanej" náboj ze schránky.......
Ani nevíš jak mě to nas...lo, po roce vidim prastak jak mi jdou polky kolem kazatelny "cvak cink" a nic a ještě s novou flintou...... :evil:
Merkel 40E 12/70

"ALEA IACTA EST..."
vhool

Příspěvek od vhool »

jeste bych dodal ze timto si prosli asi vsichni co meli maj nebo budou mit opakovacku od rem :lol: vcetne me a to nekolikrat.staci si nekde klepnout klikou zaveru a je to.zase se ti ale nestane ze by jsi vystrelil se spatne zavrenym zaverem
8)
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Jo tak to chodi... vhool o tom vi svoje :D a ja taky. Vostudy neni nikdy dost.

Ale s tim dovrenim to muze byt klidne pravda. Davej na to bacha.
vhool

Příspěvek od vhool »

dej si poradit a nehledej zavadu.vim co je na zapalce.jenom jakoby skrabnuti
vhool

Příspěvek od vhool »

To andy:ted jsi trefil udernik na zapalku :lol: :lol: :lol:
jakub203
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub203 »

4whool:
asi máš pravdu a jsem zbytečně paranoidní, jo zápalka je jenom lehounce škrábnutá.....no zase zkušenost.... :roll:
Teď jsem to zkoušel na vystřelenejch patronách a bouchá to dobře.....Tyvole nedovřenej závěr tak to je fakt ?kolácká chyba ......no Hubert prostě chtěl aby ?ilo....Kluci díky moc, jdu klečte na hrách :oops:
Merkel 40E 12/70

"ALEA IACTA EST..."
vhool

Příspěvek od vhool »

:lol: hrach dej radsi cunikum.to jses jeste na tom dobre.me kdyz se to stalo poprve tak jsem rozebral zaver jestli neni prasklej udernik :oops: clovek se furt uci.
WetDog4
Pravidelný diskutér

Příspěvek od WetDog4 »

No a je vyře?eno - není nad praxi (a sdílení informací na internetu) :D
Hned jsem se na to šel podívat a skutečně
když je závěr řádně zavřený dopadne úderník na zápalku

http://sweb.cz/WetDog4/Rem700sehlac/Tluce.jpg

když "dovřený" není dopadne na plochu napínací "křivky" těla závěru, zavře závěr a už mu nemusí zbýr dost energie k aktivaci zápalky :(

http://sweb.cz/WetDog4/Rem700sehlac/NeTluce.jpg

Starý dobrý Mauser má delší funkční časy bicího mechanizmu, ale většinou v tomhle případě stihne i ten výstřel - má ty plochy v předu na úderníku - jsou dvě a lépe opracované (ale někdy taky nevystřelí :) ).
U Remingtona je Možná zajímavé že lze s "pootevřeným" závěrem i zajistit a dál manipulovat závěrem - jen pokud zavřete úplně západka zapadne a už závěr otevřít nejde.
No ještě s tím Remingtonem uvidím :lol: :lol: :lol: (ale tím se nenechte znechutit - hlavně Jakub)
Martin
jakub203
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub203 »

takže jsem svojí pracovnu změnil v laboratoř, prostě jsem si to chtěl ověřit prakticky. Sebral jsem tátovy pájku a kilometr cínového drátu (jsem trochu antitechnickej typ.....) na vystřílených hilznách jsem zaletoval značené zápalky a zkoušel v kulovnici se závěrem v různých polohách.... a opravdu při jenom trochu pootevřeném závěru jsem sice zmáčkl spouš» ale cín byl jen lehce škrábnutej, při řádném domáčknutí závěru a zmáčknutí spou?tě byl důlek v zápalce nádhernej...
Musím říct že takováhle zkušenost je snad důležitější než kdyby ten čuník le?el...

Díky moc všem, lovu zadr a hlavně dovřený závěry..... :lol: :lol: :lol:
Merkel 40E 12/70

"ALEA IACTA EST..."
vhool

Příspěvek od vhool »

to wetdog:na senderu mohu manipulovat se zaverem jak chci a pritom mit zajistenou zbran.povazuji to za vyhodu protoze nerad manipuluju se zbrani jakkoli kdyz musim odjistit.to se tyka hlavne vybijeni zbrane :wink:
Odpovědět