Sanitka marně honila auto s postřeleným myslivcem
Sanitka marně honila auto s postřeleným myslivcem
V honičku za pacientem se proměnila v úterý tísňová výzva o střelném poranění myslivce u Ždánic na Kyjovsku, kterou operační středisko jihomoravských záchranářů přijalo v před půl dvanáctou dopoledne.
Místo toho, aby volající vyčkal s pacientem na místě do příjezdu záchranného týmu, naložil pravděpodobně brokovnicí postřeleného mladého lovce do osobního vozu a vyrazil do kyjovské nemocnice.
"Posádka sanitky marně tento vůz stíhala, vozidlo s těžce zraněným nezastavilo a záchranáři ho dostihli až v kyjovské nemocnici na chirurgické ambulanci, kde teprve mohla zasahující lékařka se záchranáři provést základní ošetření a stabilizování zdravotního stavu postřeleného,“ řekl mluvčí záchranářů Radek Turin.
http://www.novinky.cz/krimi/188002-sani ... ivcem.html
Místo toho, aby volající vyčkal s pacientem na místě do příjezdu záchranného týmu, naložil pravděpodobně brokovnicí postřeleného mladého lovce do osobního vozu a vyrazil do kyjovské nemocnice.
"Posádka sanitky marně tento vůz stíhala, vozidlo s těžce zraněným nezastavilo a záchranáři ho dostihli až v kyjovské nemocnici na chirurgické ambulanci, kde teprve mohla zasahující lékařka se záchranáři provést základní ošetření a stabilizování zdravotního stavu postřeleného,“ řekl mluvčí záchranářů Radek Turin.
http://www.novinky.cz/krimi/188002-sani ... ivcem.html
Re: Sanitka marně honila auto s postřeleným myslivcem
Ještě někdo pochybuje, že k postřelením dochází až příliš často??? 

Ulkomaalainen...
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tlakáč vždy,ale na společném lovu je lékárnička nařízena na nahánky jí nosím v ruksaku.
To kasari stále si to myslím já bych pořád raději nemluvil dokola ono štěstí může být někdy vrtkavé.Staří myslivci říkávali co má přijít to příjde,ale nikdy to nepřivolávej.Tím nechci něco zjednodušovat a nebo nějak prudit.Jistě je to další náš pruser v,kterém z nás....nikdo nefiguruje.Ono by stálo taky za posouzení kolik se tenkrát dělalo společných akcí,kolik bylo prasat,kolik bylo nesplněného planu na konci roku,kolik bylo potřeba peněz na nájmy z honiteb.On je to kamínek ke kamínku a ta tvoří dnešní hektickou dobu,která už s normální myslivostí nemá vůbec nic společného.A věř,že neštěstí nikdo nehledá to by musel být blázen z neštěstí druhých jsou živý ty které si v tom libují a novináři.
To kasari stále si to myslím já bych pořád raději nemluvil dokola ono štěstí může být někdy vrtkavé.Staří myslivci říkávali co má přijít to příjde,ale nikdy to nepřivolávej.Tím nechci něco zjednodušovat a nebo nějak prudit.Jistě je to další náš pruser v,kterém z nás....nikdo nefiguruje.Ono by stálo taky za posouzení kolik se tenkrát dělalo společných akcí,kolik bylo prasat,kolik bylo nesplněného planu na konci roku,kolik bylo potřeba peněz na nájmy z honiteb.On je to kamínek ke kamínku a ta tvoří dnešní hektickou dobu,která už s normální myslivostí nemá vůbec nic společného.A věř,že neštěstí nikdo nehledá to by musel být blázen z neštěstí druhých jsou živý ty které si v tom libují a novináři.
to Zdenek41 - víš mě jen mrzí, že my si tu všichni uvědomujem, co takovejhle průšvih bude znamenat pro všechny a že je to jen zase další voda na mlýn odpůrců, ale venku je ta skutečnost pořád horší.. Nezlob se na mě, jestli ti to připadá moc skeptický, ale podle mě není mezi myslivci žádná kázeň. Čím byla její ztráta způsobená, to tu nechci řešit. A máš určitě pravdu, že je těch " kamínků" víc... Ale na některý jsi zapomněl - např. situace, kdy členové MS jsou důchodci, kteří na nájem nejsou schopni přispět z vlastních peněz a aby zase nemuseli přijmout mladší a dělit se s nimi o úlovky a zážitky, vezmou člověka, kterej na to peníze má, ale často neměl ani čas udělat si kurs a zkoušky a tak to prostě " koupil". Sám pár takových znám a často jim chybí nejvíc právě kázeň a skromnost. A upozornit je na nějakou chybu znamená, že ti ostatní daj najevo, abys mlčel, protože " on nás tu jinak nenechá"... 

Ulkomaalainen...
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak,když budeš číst mezi mojema řádky tak jsi napsal přesně to co jsem myslel já.Co já bych dal za to dostat do sdružení mladé a schopné aby se nemusel honit plán shánět peníze a aby byli zodpovědní.Vidíš a ty mladé já tu nemám.Bohužel myslivce nejde dělat na půl nebo na čtrt a to si právě dneska ti mladí začínající myslí.Nediv se,že po pár zklamání se musíme opřít o ty starší a staré ty tu zodpovědnost alespon u nás mají.Ono vymlouvat se,že duvod nepřijít na hon to nemluvím o práci,že se někdo nalil jak dobytek a říkat vždyt je to jenom hon.Když jsem já byl v jejich letech pro mě to byl svátek přijít na hon.A pro některé špatně prožitý den.Viz simonovi a nudění se na nahánce.
vidis zdendo a pro mne je hlavnim duvodem to,ze nahanky (a v podstate vsechny spolecne hony a lovy) jsou v mych ocich jen pouha reznicina ktera s etickym lovem nema nic spolecneho .... 

- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Víš dobře,že nahánky či natláčky neni moje parketa možná ještě to slídění jo,ale ostatní okolnosti donutili i mě,že je děláme.Když ne tak jsem na kříži.Hony na drobnou je věc jiná nejde o toho zajíce jde o to sejít se s kamarády,které jsem třeba i několk let neviděl posedět pokecat.Já se lidem od zeleného cechu nevyhýbám.A neni to o střílení o chlubení,ale o tradicích.
ja vim a to i chapu ale to nic nemeni na tom ze co se tyka spolecnych honu tak mam nazor jaky mam ...a kdyz se chci sejit s kamarady tak to nemusim spojovat s mrzacenim zvere a lovem vodicich bachynek .... 

to Zdenek41 - vím, že jsem napsal podobný názor jako ty, ale možná, že u vás je situace jiná. Tady je to opravdu spíš tak, že starší mezi sebe prostě neberou a ty kluky to po 2,3 letech hostování nebaví.
A k naháňkám - mám zkušenost s tím, že rozumný a intenzivní lov v pár lidech zajistí roční lov 250 ks spárkaté zvěře na 2400 ha. To žádná natláčka, nebo naháňka nedokáže ani doplnit, ani zvýšit. nevím, jak je to u vás konkrétně, ale vzhledem k tomu, že lovím skoro po celé republice, troufám si tvrdit, že se jedná všude ze 70% o společenskou událost, nic jinýho. O postřelených vodících laních, bachyních, černé s ustřelenou čelistí a běhama tu mluvit nechci...
A k naháňkám - mám zkušenost s tím, že rozumný a intenzivní lov v pár lidech zajistí roční lov 250 ks spárkaté zvěře na 2400 ha. To žádná natláčka, nebo naháňka nedokáže ani doplnit, ani zvýšit. nevím, jak je to u vás konkrétně, ale vzhledem k tomu, že lovím skoro po celé republice, troufám si tvrdit, že se jedná všude ze 70% o společenskou událost, nic jinýho. O postřelených vodících laních, bachyních, černé s ustřelenou čelistí a běhama tu mluvit nechci...
Ulkomaalainen...
kasari-tvoje slova vytesat.Doplním jen,že 50% účastníků má flintu v ruce za celý rok jen na naháňce a pak blbnou.
jojo ,pod to bych se podepsal taky ....
...
Naposledy upravil(a) trapa dne sob 05.2.2011, 19:42, celkem upraveno 1 x.
to trapa:no siti nosim taky vzhledem k profesi
...ktem spolecnym honum,osobne jsem zazil par honu u slechty a tam jsem i ja musel uznat,ze to bylo velmi zajimave.ovsem pro zver to bylo stejne.uz jsem to tu nekde popisoval a nechci se opakovat.muj pohled a hlavne nazor na nahanky v dnesni dobe to ovsem nemeni 

...
Naposledy upravil(a) trapa dne sob 05.2.2011, 19:42, celkem upraveno 1 x.