steyr mannlicher classik

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
frenki
Nový návštěvník

steyr mannlicher classik

Příspěvek od frenki »

Poprosím vás o pomoc Neviete niekto, kde by sa dal kúpiť nový mannlicher classik ešte s pôvodnou povrchovou úpravou / brunýrovaním/ v kalibri 8x57JS ? Nie model M. Mám nového mannlichera s povrchovou úpravou mannox, ale to pre mňa nie je to pravé orechové.V jednom bratislavskom obchode mali model SBS 96, ale bol bez mieridiel čo mi vadí. A na Egune prdávajú večšinou modely M alebo úplne nový model Luxus, ktorý sa mi absolútne nepáči
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Re: steyr mannlicher classik

Příspěvek od nimrod nimrod »

Ten mannox cpou teď všude, dokonce i S202 elegance model :? , nevím kam to povede, zachvíli budeme mít k..va snad i plastové hlavně a i mannox bude minulostí
Myslím že v současné době se dělají v brynýru jen na objednávku. Jinak hledat a hledat, osobně bych ale mannlichera s posledním systémem určitě nechtěl - 100x propracovanější a poctivější výroba je staré GK např., které se dají na egunu koupit vcelku v pohodě, teď je tam jedna v 9,3x62 (s 15g střelou se s 8x57IS dá plně srovnat), kdybys chtěl i něco takového. Pokud modernější systém, tak model 72, sem tam se tam něco objeví. Nebo zavolat Lepičovi do promysu a něco objednat, starší zbraně vozí z Rakous, tak by se s ním snad dalo domluvit.
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
josse
Pravidelný diskutér

Příspěvek od josse »

budu totálně OT ale nedá mi to ...
k těm plastovým hlavním ... začínají se k nám vozit takzvané kompozitové hlavně vývrt je trubička z oceli obalena kompozitem (zjednodušeně řečeno laminát ...) ale k tomu bude vědět více Shiva on to tady dovezl myslím první (a jestli ne jediný...)
ale ocel ze zbrani ustupuje všeobecně ... za chvilku přijde doba kdy budou kovové jen pružinky... ale věřím že oni něco vymyslí a i ty budou z nějakého úžasného PVC....
ale nemějte strach naše zbrojovka je tak daleko v pokroku ... že bude poslední
Zavadil
Nový návštěvník

Příspěvek od Zavadil »

Zdravím pánové,
chtěl bych pomoct s určením stáří kulovnice Steyr Mannlicher Clasic.Do kterého roku se dělala povrchová úprava ,,železa''klasickým černěním a od kdy se vyrábí SBS systém?Na kulovnici není vyražený rok tormentace.
A ještě bych se zeptal majitelů Mannlicherů jak jim funguje spoušt.Jedná se o spoušt s francouzským napínáčkem.Já napínáček nepoužívám.Když pomalu tisknu odjištěnou spoušt,tak jakoby zavrže,nebo zaskřípe,jako by drhla,nevím jak to popsat:-)a následně dojde k výstřelu.Je to těsně před výstřelem,už vím,že když zadrne,tak vystřelí.CZ 550 mi to nedělá.U celkem drahého Mannlichera bych to nečekal.Myslíte,že tato závada je odstranitelná,nebo je to normální?jinak musím pochválit pažbu a perfektní vzdálenost spouště od pistolové rukojeti,jako by byla na mne dělaná.
Předem děkuji za odpovědi.
Sauer 202 270W , 9.3*62
Mauser M03 8*57 , 30-06Sprg
CZ 527 233Rem
Brno super 12/12
Boci1
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Boci1 »

U Mannlicheru je vedle zkušebny trojmístný kód,první písmeno značí měsíc a druhý dvě rok výroby.Hoď ho sem,celá tabulka se mě nechce opisovat :roll: Mannox začali dělat v roce 2006.Ten problém se spouští nemám.
Zavadil
Nový návštěvník

Příspěvek od Zavadil »

Zdravím,
mockrát děkuji za odpověd.Ten kod,pokud jsem dobře pochopil je ,,NOM''.ještě jednou dík.
Sauer 202 270W , 9.3*62
Mauser M03 8*57 , 30-06Sprg
CZ 527 233Rem
Brno super 12/12
Boci1
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Boci1 »

Není zač,pochopil znamenitě,je to březen 2005,Steyr takhle značí všechny zbraně i pistole.
Odpovědět