Dančí říje 2010
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Dančí říje 2010
Dovolte mi oprášit rok staré téma, a myslím si, že jak se ujala jelení říje, tak bychom mohli pokračovat i říjí ostatních druhů zvěře.
Jeleni v jelenářských oblastech pomaličku utichají a tak přichází vrchol mysliveckého roku tam, kde mají z vysoké dančí zvěř.
Jak je to u Vás z daňky? Už rochají?
Dnes jsem byl na vycházce, čerstvé hraby, ale zatím úplné ticho. A zvěř není vůbec vidět, oproti době před 3týdny.
Jeleni v jelenářských oblastech pomaličku utichají a tak přichází vrchol mysliveckého roku tam, kde mají z vysoké dančí zvěř.
Jak je to u Vás z daňky? Už rochají?
Dnes jsem byl na vycházce, čerstvé hraby, ale zatím úplné ticho. A zvěř není vůbec vidět, oproti době před 3týdny.
Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dančí říje 2010
Ahoj Tome, dneska mi volal kámoš ze středních čech, ráno už viděl dva rochající daňky. Takže už to asi vypukne...
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
-
- Zkušený diskutér
u nas jiz danci delaji kotle, rochat jsem je jeste neslyel. ale zato jsem videl troubiciho jelena, ktery mel kolem sebe (nahodou) asi 10 danel 

Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
Počasí přeje, u nás /rokycansko/ daňci již rochají. Přeji všem krásnou dančí říji /hlavně hlasitější než byla ta jelení/.
na benešovsku jsem slyšel minulý týden a od té doby nic,je pravda že jsem nebyl tolik venku ale tento týden mám dovolenou tak jsem vzjedav jestli to vypukne
Jak to tak pozoruji, zdá se, jakoby se starší daňci nechtěli nějak do říje zapojit. Je slyšet rochání, semtam je vidět nějakého staršího u daněl, ale nějak nemaj´ potřebu špičáky či vařečkáře držet v bezpečném dosahu.
Bohužel se má o víkendu zkazit počasí, tak snad to říji nezastaví.
Bohužel se má o víkendu zkazit počasí, tak snad to říji nezastaví.
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Slyšel jsem v neděli večer rochat dva, viděl jsem v neděli lopatáče samotného. Vyšel z lesa, došel si ke kotlíku, a zalehl do něho.
V pondělí jak ráno tak večer klid. Oproti jiným rokům, kdy už rochali fest je klid. Ale je obrovské množství kotlů, to nepamatuju.
V sobotu špičáka, ten už byl nabuzenej doslova a do písmene, ještě vařečkáře klusal za danělou ale po pár metrech toho nechal. A skupinku tří špičáků. Mladí daňci už jsou silně nabuzení
V pondělí jak ráno tak večer klid. Oproti jiným rokům, kdy už rochali fest je klid. Ale je obrovské množství kotlů, to nepamatuju.
V sobotu špičáka, ten už byl nabuzenej doslova a do písmene, ještě vařečkáře klusal za danělou ale po pár metrech toho nechal. A skupinku tří špičáků. Mladí daňci už jsou silně nabuzení

Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
V úterý ráno jsem slyšel párkrát zarochat a pak mi od jinud vylezl mladej lopatáč ale chovnej a mírně porochával.Dnes sedim na tom samém místě a skoro tom samou trasou přišel asi průběrnej daněk mněl dosti se rozklíněné lapaty ale mněl jsem na něj málo času abych si byl jistý a mohl střílet .Uvidim dnes večer nebo zítra třeba vyleze!
Tak jak jsem očekaval, sobotní déšť říji přibrzdil, ale dnes již zase rochali na plné obrátky, už je vidět i pěkné lopaťáky, kteří se již zapojili a ty tříleté a čtyřleté odrážejí. Měsíček super, zatím přeje počasí.
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Sobota,Neděle - rochali už skoro celý den
Pondělí ráno - škaredě, sotva se ozvali
Letos říje zatím jako na houpačce
Pondělí ráno - škaredě, sotva se ozvali
Letos říje zatím jako na houpačce

Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
Ve čtvrtek rochali celou noc a dneska to tak vypadá taky. Dneska dokonce rochali i v jedenáct hodin dopoledne. 

V pondělí jsem byl na pozvání u mého kamaráda. jejich honitba sousedí přímo s oborou, ve které se vyskytuje Dančí, sičí a mufloní zvěř. Oni samozřejmně mají také ve volnosti Dančí. Pro mně osobně velmi silný zážitek. Zasedli jsme v 17 hod a to již Daňci v oboře rochali. Poté vyšlo i několik kusů Dančího na mysl. políčko ( včetně dvou mladých daňků ). Když se sešeřiloa dosti ochladilo, byl to doslova konzert. Silné Rochání Daňků a do toho pískání Sikáčů..... Shodli jsme se, že říje je v podtatě na vrcholu. Bylo mi i dopřáno sledovat několik soubojů silných lopatáčů. Prostě nádherné a aneopakovatelné zážitky! Dala by se o nich psát slohová práce.... Toť letošní říje z mého pohledu
Já jsem sledoval o víkendu velkého daňka.. Při svitu měsíce nebyl problém vidět jeho velké lopaty.. Bohužel nerochal.. Dále jsem tam měl i spoustu holé a špičáky..