Napínáček na KB
Napínáček na KB
Zdravím kolegy a chtěla bych se zeptat, nevíte kde by se dal sehnat napínaček na kulobrok ČZ UB 586-13 ?
"Když nechceš pomoci, alespoň neubližuj..."
ZKK 601 308Win (Meopta Artemis 3-12x56 RD)
ČZ UB 7x57R/16 (Pentaflex Cazorla 2,5-10x50 PI)
ZKK 601 308Win (Meopta Artemis 3-12x56 RD)
ČZ UB 7x57R/16 (Pentaflex Cazorla 2,5-10x50 PI)
Re: Napínáček na KB
Taky jsem měl kulobrok UB. Nevím jak dnes, ale dříve napínáček na tyhle zbraně dělali pouze v Uherském Brodu ve fabrice. Zkus tam zavolat nebo napsat a uvidíš. LOVU ZDAR!!!
Sauer 202 Highland - 270W, Meostar R2 2-12x50 RD
ČZ 527 - 223 Rem, Artemis 2100 7x50 RD,
ZKK 600 - 30.06 Spr. Yukon Photon 4,5x42 RT
IŽ 27 E - 16/16
Drsnosrstý jezevčík Cit od Aglaii
ČZ 527 - 223 Rem, Artemis 2100 7x50 RD,
ZKK 600 - 30.06 Spr. Yukon Photon 4,5x42 RT
IŽ 27 E - 16/16
Drsnosrstý jezevčík Cit od Aglaii
zdravím,měl jsem podobný problém a vyřešil mi jej puškař B.Kříž od Olomouce. Celkem bez problému mi vyrobil celý napínáček a hlavně k baskuli UB.šlape to do dnes. mám na něj telefon,pokud ještě platí 608851329. s pozdravem Kosťa.
-
- Pravidelný diskutér
Zdravím kolegové,
potřeboval bych poradit. Koupil jsem další kulobrok UB u kterého se mi objevil drobný problémek. Napínáček se dá plynule seřídit, ale šroubek napínáčku se velice snadno otáčí, stačí mu k tomu drobné rázy. To znamená, že se nečekaně mění odpor spouště. U ostaních dvou kulobroků UB s tím problém nemám.
1) Je mi jasné, že kdybych to seřídil a třeba přemáznul lakem na nechty, asi by to drželo. Jenže raději bych použil metodu, kdy bych šroubek v něčem namočil, nemělo by to časem moc tvrdnout. Mám obavy, že u obyčejné vazelíny by se to mohlo vytáčet dále. Nemáte někdo zkušenost se shodným problémem, nebo jen nějaký nápad do čeho to namočit, aby se zvýšil odpor otáčení šroubku ve spoušti a nezatuhlo to na věčné časy?
2) Mohu zcela vyšroubovat šroubek napínáčku ze spouště, neuvolní se tím něco ve spoušťovém mechanismu?
Díky
potřeboval bych poradit. Koupil jsem další kulobrok UB u kterého se mi objevil drobný problémek. Napínáček se dá plynule seřídit, ale šroubek napínáčku se velice snadno otáčí, stačí mu k tomu drobné rázy. To znamená, že se nečekaně mění odpor spouště. U ostaních dvou kulobroků UB s tím problém nemám.
1) Je mi jasné, že kdybych to seřídil a třeba přemáznul lakem na nechty, asi by to drželo. Jenže raději bych použil metodu, kdy bych šroubek v něčem namočil, nemělo by to časem moc tvrdnout. Mám obavy, že u obyčejné vazelíny by se to mohlo vytáčet dále. Nemáte někdo zkušenost se shodným problémem, nebo jen nějaký nápad do čeho to namočit, aby se zvýšil odpor otáčení šroubku ve spoušti a nezatuhlo to na věčné časy?
2) Mohu zcela vyšroubovat šroubek napínáčku ze spouště, neuvolní se tím něco ve spoušťovém mechanismu?
Díky
http://www.loctite.as/?p=productsMore&i ... vac-sroubu tady to kup a jseš bez starostí
CZ 550 american 308win.
-
- Zkušený diskutér
Šel bych u tohoto drobného šroubku "o číslo níž" s pevností "tekuté závlačky" - na 222
http://www.loctite.as/?p=productsMore&i ... vac-sroubu
Popis výrobku: Loctite 222 je vhodný pro zajištění stavěcích šroubů, závitů malého průměru nebo dlouhých závitových spojů, kde je požadována nízká pevnost a snadná demontáž bez poškození šroubu.
http://www.loctite.as/?p=productsMore&i ... vac-sroubu
Popis výrobku: Loctite 222 je vhodný pro zajištění stavěcích šroubů, závitů malého průměru nebo dlouhých závitových spojů, kde je požadována nízká pevnost a snadná demontáž bez poškození šroubu.
Pufr
-
- Pravidelný diskutér
Chlapi díky, moc jste mi pomohli!
Dobrý den,mam ZH 104 a chci namontovat napínáček.Myslíte ,že zručnej člověk to sám namontuje nebo raději to dát puškaři? Děkuji za odpověd.
-
- Zkušený diskutér
U ZH ho zručný člověk vymění. V podstatě se mění kompletní spoušť jako celek. Vyrazí se ten jediný čep co prochází skrze baskuli a spoušť se přehodí. Důležité je, ten čep zpětně na koncích roztáhnout, aby tam držel a po ranách nevylézal. Na to roztažení čepu je zapotřebí si zrychtovat dva důlčíky s patřičným průměrem a tvarem odpovídajících konců. A dělat to ve dvou lidech. Jeden drží pažbu na "protidůlčíku "a druhý klepe.Tož tak
ZH 104 - doplnění napínáčku
Zdravim,
chtel bych se zeptat zda je mozne do ZH 104 12GA, ktera je bez napinacku, domontovat napinacek.
zda to umoznuje konstrukce bez uprava pohou vymenou , nebo je to blbost a nejde to.
Odpověď máš o kousek výše, příspěvek jsem přemístil do tohoto vlákna. Pufr
chtel bych se zeptat zda je mozne do ZH 104 12GA, ktera je bez napinacku, domontovat napinacek.
zda to umoznuje konstrukce bez uprava pohou vymenou , nebo je to blbost a nejde to.
Odpověď máš o kousek výše, příspěvek jsem přemístil do tohoto vlákna. Pufr
-
- Zkušený diskutér
Problém by mohla být snad jen cena a dostupnost modulu spoušťového a bicího ústrojí ZH s napínáčkem, musíš hledat.
Po revoluci ta sestava byla k mání za cca 2.600 Kč, což už dnes trochu kontrastuje s hodnotou opotřebené ZH 104. Ale když musíš, tak musíš
Existovala i puškařská "vylepšení" kde se na kladívku vytvořil druhý, miniaturní uzub, ka který se spouštělo se zajištěnou pojistkou a při následném "opatrném" odjištění byl odpor spouště "skoro" jak s napínáčkem. Mnoha lidem to ale záhy přestalo fungovat. Někteří museli následně zainvestovat nové spoušťové ústrojí
Po revoluci ta sestava byla k mání za cca 2.600 Kč, což už dnes trochu kontrastuje s hodnotou opotřebené ZH 104. Ale když musíš, tak musíš

Existovala i puškařská "vylepšení" kde se na kladívku vytvořil druhý, miniaturní uzub, ka který se spouštělo se zajištěnou pojistkou a při následném "opatrném" odjištění byl odpor spouště "skoro" jak s napínáčkem. Mnoha lidem to ale záhy přestalo fungovat. Někteří museli následně zainvestovat nové spoušťové ústrojí

Pufr
Zdravím. Hledáme napinacek na Brno ZH 304. U nás to nemůžu sehnat, tak mě zajímá jestli máte nápad kde by to mohl sehnat?
9,3x62/8x57JS/270 Win/20x76/9 para/45ACP