Chybí tu ale druhy, které se dříve běžně konzumovaly a dnes již povětšinou upadají do zapoměnní.
Nicméně jsem za dobu svých studií a pobytu na privátě s partou lesáků ze Slš Písek ochutnal lecos. Mezi speciality patřila pečená liška na zelenině a volavčí prsíčka.
Liška:
K přípravě jsme používali jen kýty. Ty se vykostily a na 24 - 48 hodin se naložily do směsi koření. My jsme klasicky používali sůl, pepř, jalovčinky a hlavně česnek!!
Po odležení se do předehřáté remosky vložila kořenová zelenina, cibule, česnek a rajčata a na ně liščí stehna. Vše se upeklo za občasného polévání do měkka. Můžu jen pochválit to jemné maso, které bylo bez zápachu i přes to, že se lovily lišky i během kaňkovačky.
Volavka:
Prsíčka se rozříznou podélně (jako když děláte kapsu, ale ůplně) posléze se musí řádně naklepat a naložit min na 24 hodin do koření na grilování kuřete a zakápnout olejem. Po odležení jsme je dělali na lávovém grilu. (kus mramoru ze schodiště na sporáku

Ochutnal jsem toho samozřejmě víc, ale to se tu příliš nehodí prezentovat pro možnou kolizi s některými zákony.