Vepřová krev - Litoměřice,Louny
Vepřová krev - Litoměřice,Louny
Neví někdo z těchto regionů,kde sehnat vepřovou krev pro přípravu na barvářské zkoušky? Na jatkách neprodaj,že to mají zakázané,řezníci berou celé půlky. Mám barvu z divočáka,ale byla jsem varována,že když se bude čuba učit chodit jen na ní,je riziko,že pak po vepřové na zkouškách nemusí chtít jít,protože ta není tak "atraktivní"
Re: Vepřová krev - Litoměřice,Louny
doteď žil v tom že vepřová krev je na práci se psy zakázaná a používá se pouze hovězí (a v některých případech upravená viz. níže)
osobně používám hovězí... vždy se zeptám místního řezníka, beroucího ze soukromých jatek.. po domluvě (jsem stálý zákazník na maso) není žádný problém...., on to vyřeší s řezníkem na jatkách, pošlu petflašku, při dalším závozu mám čerstvou krev..)
jestli máte na nějaké vesnici-malém městě řezníka, zkusil bych to tam, prostě se natvrdo zeptejte že to sice ja zakázané ale.......
jinak co jsem byl přítomen nácviku jedných BZ při nejmenované OMS bych se nebál že to neudělá pes s amputovaným nosem... místo 0,3 tam bylo tak 0,8 na 1 stopu, včetně "pajšlu srnčího"...
takže asi tak
osobně používám hovězí... vždy se zeptám místního řezníka, beroucího ze soukromých jatek.. po domluvě (jsem stálý zákazník na maso) není žádný problém...., on to vyřeší s řezníkem na jatkách, pošlu petflašku, při dalším závozu mám čerstvou krev..)
jestli máte na nějaké vesnici-malém městě řezníka, zkusil bych to tam, prostě se natvrdo zeptejte že to sice ja zakázané ale.......
jinak co jsem byl přítomen nácviku jedných BZ při nejmenované OMS bych se nebál že to neudělá pes s amputovaným nosem... místo 0,3 tam bylo tak 0,8 na 1 stopu, včetně "pajšlu srnčího"...
takže asi tak

ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
zakázaná je hovězí. Tady je právě s řezníkama problém,sami nemaj a takový známý,aby kvůli mě něco sháněli,nejsme.
Nejde o to,že by tto pes nedal kvůli tomu,že to neucítí,ale kvůli tomu,že ta vepřová je prostě neatraktivní a on hledá "lepší". Tak jsem ted právě na vážkách, mám barvu divočáka a beru mladou i "dohledat" když zůstane čuník blízko nástřelu,ted mě všichni přesvědčujou,že se to může vymstít
Nejde o to,že by tto pes nedal kvůli tomu,že to neucítí,ale kvůli tomu,že ta vepřová je prostě neatraktivní a on hledá "lepší". Tak jsem ted právě na vážkách, mám barvu divočáka a beru mladou i "dohledat" když zůstane čuník blízko nástřelu,ted mě všichni přesvědčujou,že se to může vymstít
hovězí je už několik let zakázaná pouze vepřová nebo ze zvěřiny se smí použít je to i v řádech. Sehnat se dá u řezníka co dělá jitrnice já ji kupuji u řezníka vždycky objednám kanystr a když ho sežene tak mi zavolá.
CZ 550 american 308win.
aha, tak to se všem omlouvám, ,bylo mi řečeno že používáme furt vepřovou... i od řezníka... poslední máme navíc od rodičů-zabíjačka jako obvykle před koncem roku
jo, chyba je téměř vždy mezi ušima.... ještě jednou se omlouvám za mystifikaci
jo, chyba je téměř vždy mezi ušima.... ještě jednou se omlouvám za mystifikaci
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Jo co vynalezli BSE 

jo, vtipný v kombinaci "čím krmit psa".. vepřové nebrat, hovězí brát 

ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
Já si jí teď objednal u řezníka. Řekl jsem, že tak 0,5l a nakonec mi připravili 2kg
, ovšem cena směšná 28Kč. Připravil jsem 3 stopy a ze zbytku můžu udělat prdelačku pro půlku města
.
Nicméně není s krví problém.

Nicméně není s krví problém.
Krev objednávám normálně u řezníka (soukromník). Ten ji objedná na jatkách a nejdéle do týdne ji mám doma. Beru cca 10 l kanystr do půllitrových pet lahví namrazím a je vystaráno .