Samokrmítko
Samokrmítko
Zdarec, rozhodl jsem se postavit samokrmící zařízení pro spárkatou zvěř, zejména srnčí. Takové, aby se do něj vešly tak 3-4 pytle zrna. Má někdo nějaké nákresy nebo fotky? Děkuji.
Optimista se učí anglicky, pesimista rusky a realista se učí střílet.
Re: Samokrmuška
Obrať se na Oldu Sedláře na OMS Žďár na d Sáz. ( tajemník OMS ), poskytne ti bohaté zkušenosti ( návod na správné použití ) a plánek přesně na to, co hledáš.
zkusím. Už jsem teda našel nějaké fotky na netu, ale žádný nákres 

Ahoj,
na toot tu bolo podľa mňa vytvorené téma Myslivecká zařízení, aj som tam chcel dať nejaké veci - posedy, krmelce a aj samokrmítka, ale je to nefunkčné takže nič...
na toot tu bolo podľa mňa vytvorené téma Myslivecká zařízení, aj som tam chcel dať nejaké veci - posedy, krmelce a aj samokrmítka, ale je to nefunkčné takže nič...
TIKKA T3 .308 Win. Meopta Meostar R2 2,5-15x56 RD 4K
Marocchi 03 Field 12/76
UB .308 Win. / 12 - 70
CZ 85 Combat 9 Luger
Slovenský hrubosrstý stavač
Marocchi 03 Field 12/76
UB .308 Win. / 12 - 70
CZ 85 Combat 9 Luger
Slovenský hrubosrstý stavač
Zdravím,
nějaké samokrmítka dělá firma dřevovýroba Wimmer,ale na netu je jěště nemají.Sám bych rád nějaké udělal a nejlépe kombinované s jeslemy.Chtělo by to ale nějaký mustr.
nějaké samokrmítka dělá firma dřevovýroba Wimmer,ale na netu je jěště nemají.Sám bych rád nějaké udělal a nejlépe kombinované s jeslemy.Chtělo by to ale nějaký mustr.
Už na tom pracuji. Materiál navožen domů, takže až to bude, pošlu foto....
Tak už jsem slušně pokročil s výrobou tohoto zařízení. Fotky přikládám, ještě chybí koryto a dodělat střechu ipou.
Naposledy upravil(a) zoubeek dne stř 03.8.2011, 11:38, celkem upraveno 1 x.

koryto bude z obou stran

jen počkej přijdou čuníci a udělají ti z toho kulničku na dříví
mě zrychtovali krmelec a to jim jen překážel aby se k tomu obilí dostali
natož když ho ucití že ho tam je zásoba 

To se neboj, to bude tak ukotvené do země, že by ten čuník musel vážit jak traktor
Už jsem pár krmelců viděl zrychtovanejch, tak doufám, že tady tomu se vyhnou 

a ani nevím jak by se k tomu dostali. Celé to má tak metrák a půl, když tam dám 3 pytle tak to jsou dohromady 3q. 

Já přidám taky dvě fotky samokrmítka pro spárkatou. Stavěli jsme jej především pro černou, ale samozřejmně jej hojně navštěvuje i srnčí. Je vcelku masivní a tak jej černá nemá šanci převrátit. Zásobník je na cca 4-5 pytlů zrna. V zimě jej stačí doplnit jednou za 2-3 týdny. To je ovšem odvislé na množství zvěře, které jej navštěvuje.

Taky pěkný. Já jsem je budoval hlavně pro srnčí. S tím tvojím čuníci nemají šanci pohnout kvůli nízko umístěnému těžišti. Vypadá vážně dobře.