1.) Na louku mi vytáhne 2VT šesteráček po slecha, sotva 10-12kg. Kousek dál se popásá paličkáč, nějaké 5cm paličky, ale zato váhově kolem 15kg. Co bych měl lovit? Učebnice říká paličkáče, bez ohledu na sílu a kondici kusu, je to prostě paličkáč, pryč s ním. Učebnice by možná řekla, že i toho šesteráka, jenže ruku na srdce, takoví zcela průměrní šesteráci "po slecha" tvoří leckde polovinu srnců v revíru že. Tady by se dalo podotknout, že takoví nemastní neslaní srnci nejsou přínosem pro chov. Co mám udělat? Zlikvidovat všechny "slabé" srnce v revíru a nechat jen zbylých deset arijců s výškou paroží 25cm+?

2.) Před třemi lety jsem dvakrát zahlédl ve svém úseku srnce, kolem 4 let, ale paroží...jednou tolik nad slecha, skvělá síla a nahoře krátké masivní vidle. Zpětně si ho troufám odhadnout do 120ti bodů. Je odstřelový? Vždyť trofejově strčí do kapsy všechny srnce v okruhu několika km! Učebnice zase říká, že to není šesterák a tudíž by měl padnout. Napadá mě snad jen, že takovíto vidlák by neměl vhodný tvar paroží pro souboje s ostatními srnci, ale jinak... Mně osobně by v revíru vůbec nevadilo vídat jeho potomky. Nebo se pletu a je lepší tam místo něj nechat tradičního "šesteráka po slecha", aby to bylo správně? Babo raď...

Ps.: Jsem zvědavý na Vaše názory, vím že těch témat na rozebrání jsem zde zahrnul hned několik. Zejména pokud mně logikou udoláte, že takový vidlák je bez pardonu odstřelový, zjednodušíte mi život:)