Kolegové myslivci prosím o radu! Pohřeb myslivce
Kolegové myslivci prosím o radu! Pohřeb myslivce
Umřel mi děda, byl myslivcem a pohřeb proběhne dle mysliveckých tradic. Jsem také myslivec a je proto
VHODNÉ MÍT NA SOBĚ JAKO POZŮSTALÝ MYSLIVECKÝ OBLEK s trojvýhonkovým úlomkem(rubem navrch) v levé klopě?
Děkuji za odpověď.
VHODNÉ MÍT NA SOBĚ JAKO POZŮSTALÝ MYSLIVECKÝ OBLEK s trojvýhonkovým úlomkem(rubem navrch) v levé klopě?
Děkuji za odpověď.
Re: Kolegové myslivci prosím o radu!
předem přeji upřimnou soustrast ulomek se dává na levou stranu klobouku nebo jak píšeš do levé klopy a ke katafalku se pokládá poslední ůlomek nebo se vhodí do hrobu.
CZ 550 american 308win.
Děkuji,
a je vhodné si na sebe vzít myslivecký oblek, jako pozůstalý?
a je vhodné si na sebe vzít myslivecký oblek, jako pozůstalý?
podle mě ano a určitě půjdou i další kamarádi loni jsme vyprovázeli kamaráda na poslední cestě tak jsme stáli poslední stráž u rakve je to to poslení co může človek udělat
CZ 550 american 308win.
Leon to řekl přesně, u nás takhle vyprovázíme každého myslivce celé sdružení i otce jsem vyprovázel ve slavnostní myslivecké uniformě a rakev jsme nesli myslivci, ještě bývá zvyk, že dva myslivci během obřadu stojí v nohách rakve jako čestná stráž
V levé klopě, rubem navrch a výhonky dolů, bílou košili a klobouk stále na hlavě - výsada myslivců od nepaměti.
figi
figi
Ještě jednou Vám děkuji!
A ještě se chci zeptat dává se na ulomek v levé klopě černá stuha? či se nechává jen samotný.
my necháváme samotný
Upřímnou soustrast. Též necháváme samostatný. Ten co máme na klobouku na konec obředu pokládáme na rakev, nebo hážeme do hrobu. Černou stuhu míváme na rukávu na kabátě.
A ještě ti co jdou nebo nesou rakev mají kabáty, protože obleky má každý jiný, kdežto hubertusy mají skoro všichni stejný, tak ať to taky vypadá....
A ještě ti co jdou nebo nesou rakev mají kabáty, protože obleky má každý jiný, kdežto hubertusy mají skoro všichni stejný, tak ať to taky vypadá....
Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
Mikov,
i já Ti přeji upřímnou soustrast...... Škoda je každého dobrého chlapa, obvzlášť, je li to myslivec.....
i já Ti přeji upřímnou soustrast...... Škoda je každého dobrého chlapa, obvzlášť, je li to myslivec.....
- fesoj
- Zkušený diskutér
Upřímnou soustrast, taky jsem vyprovázel dědu myslivce a taky jsem byl v mysliveckém... K těm úlomkům dodávám jen to, že pokud jsem měl tu čest pronést poslední myslivecké rozloučení nad rakví, v deskách s textem projevu jsem měl vždy větší třívýhonkový úlomek,/ pokud možno z grandisky, protože má velké jehlice a hezky to vypadá/ zdobený černou stuhou, který jsem po ukončení buď položil na rakev / v obřadní síni/, nebo vhodil na rakev do hrobu. Je-li řečníků víc, doporučuji, aby myslivec mluvil poslední a vše bylo zakončeno troubením a pokud to okolnosti dovolují, i čestnou salvou.
Kritériem pravdy je praxe.