výběr samonabíjecí kulovnice

Vše o kulovnicích a malorážkách
Milan_CZ550
Pravidelný diskutér

výběr samonabíjecí kulovnice

Příspěvek od Milan_CZ550 »

Tak jsem maličko načatý vyměnit kulovnici, mám rossler titan 6 9,3x62 a chodím často na naháňky a opakovačka kolikrát už nestíhá. Hlavně bych chtěl zbraň jako jedinou kulovnici doma, jsme honitba pole les půl na půl. Mám zatím tři pušky na výběr a v tomto pořadí 1. browning bar Big Game, 2. benelli Argo, 3. sauer 303. finanční limit cca kolem 50. Jde mi i o vzhled. A možná vezmu i jinou ráži nejspíš .300 win mag nebo .270 wsm. Osadím weaver lištou na naháňky kolimátor, puškohled na den a puškohled na noc a tím se zbavím i ZH jen na naháňky a ve skříni se mi uleví. Kulovou kozlici nechci, dvě rány je málo... máte někdo ještě nějakou lepší volbu???
bonecrusherx55
Pravidelný diskutér

Re: výběr samonabíjecí kulovnice

Příspěvek od bonecrusherx55 »

z tych tvojich-jednoznacne benelli argo
ZKM 456 22 lr, weatherby mark V 6,5 creedmoor, cz 550 magnum 375H&H, cz 550 custom 338-lapua-magnum, cz 550 custom 300 win mag, cz 527 lux 22 hornet
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

Ulkomaalainen...
Zbrojovák
Zkušený diskutér

Příspěvek od Zbrojovák »

Doporučuju
1.místo weaveru dobrou zahraniční otočnou montáž (aby fungoval tak jak má, musí být dost dobře udělaný, což většinou není)
2. ráž bez nákružku - ideál je v tomto případě asi 30-06 nebo 9,3x62 (jsi na ni zvyklý, víš co umí), je to vždy jistější z hlediska spolehlivosti (v semiautu)
3. nevybírej striktně dle vzhledu ale dle spolehlivosti - ta vždy vede, vzhled se dá částečně upravit. Když je flinta blbě postavená už s tím nic moc nenaděláš, je to pak trápení.
4. projít vlákno viz odkaz výše, jsou tam nějaké postřehy
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
AGI
Nový návštěvník

Příspěvek od AGI »

Mám SLB2000 v 9,3*62 a nemá chybu.
http://www.arms-cz.cz/katalog/01/?artic ... pina=01009
Hirc
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Hirc »

jestli těch 50t bylo jen na zbraň (bez montáže a optiky), tak bys klidně mohl jít do té 303 - XT v plastu. Dá se sehnat za 2t Euro. Případně "chytit" nějakou použitou R8čku - což sice není automat, ale přebíjí se s ní o dost rychleji... rovněž kolem 2t

http://www.egun.de/market/item.php?id=3367833
http://www.egun.de/market/item.php?id=3715275

303 vs. R8 - rychlost přebíjení
http://www.youtube.com/watch?v=OG6Lih395ak
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Na Sauer radsej zabudnut rovno na zaciatok. Na vrchole je Benelli Argo.
Kaliber by som volil v prvom rade 30-06 (Benelli ponuka aj 10-ranovy zasobnik).
9,3x62 je fajn, ale s niektorymi typmi striel byva problem, zvykmu sa sekat o nabehovu hranu pri posune von zo zasobnika.
300vka nie je zla, ale v automate sa jej vykon neprejavi kvoli kratsej hlavni. O 270WSM by som vobec neuvazoval, okrem toho ta mala tucna hilzna znizi kapacitu zasobnika min. o jeden naboj.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
cheyen
Nový návštěvník

Příspěvek od cheyen »

Stál jsem před dvěma lety stejným rozhodnutí jako teď ty. A svoji představu jsem realizoval právě v Baru Zenith Big game 30-06 spring. Po vlastních testech jednotlivých výrobců zbraní ti jednoznačně doporučuji Browning jako 100% spolehlivou samonabíjecí kulovnici, která je zároveň i elegantní. Teď ji navíc prodávají v provedení Bar Zenith Prestige Big Game, tzn. ze má dřevo 4.třídy. Oproti ostatním zbraním má desetiletím proveřený nabíjecí mechanizmus, který je ve výsledku u zbraní tohoto typu nejvíce důležitý. Jednou v životě jsem viděl Browning, aby se při přebíjení zasekl a to bylo bohužel způsobeno špatným střelivem. Soustřel po vícerané střelbě rychle za sebou se v mém případě rovnal rozptylu 3cm (stříleno na terč ze vzdálenosti cca 80m). Jiné kulovnice bohužel takové vlastnosti nemají.
Montáž na ní mám weaver. také jsem se rozhodoval mezi schwenk a weaverem a jednoznačně pro mne zvítězila weaver lišta. A to především z důvodu rychlého nasazení puškohledů bez nutnosti a obav nového nástřelu. Vše drží jak má. Je ale pravdou, že jsem komplet celou montáž volil od MAKa, proto byla trochu dražší, nicméně v praxi poznáš, že v této záležitosti nemá cenu šetřit. Tuto kulovnici mám osazenou jak naháňkovým puškohledem tak i puškohledem na čekanou. Oba jsou variábly se šínou.
Zbraň používám na všechny způsoby lovu, kde se kulovnice dá využít. Browning prodává i 10 rané zásobníky.

Dle mých zkušností tedy je rusemé následující:
1. Browning
2. Beneli Argo
3. Sauer 303

V případě dotazů klidně písni SZ, foto zbraně je k vidění zde : http://myslivost-lovectvi.cz/fotografie/zbrane:9/68223/
Milan_CZ550
Pravidelný diskutér

Dík za postřehy, ja jsem na foto koukal a vzhledově se mi nejvíc líbí browning. Ale v ráži jasno nemám jestli měnit nebo jít do jiné - 30-06 mi přijde málo. Jakou má spoušt chod atd..?? Z browningů se mi líbí jen varianta big game :) já mám letos docela na hromadách smůlu ulovil jsem jen jedno cca 60m jinak mám vše uloveno na polích z volné ruky mezi 100 - 150m. Nejlepší náboj co mám vyzkoušeno do 9,3 je norma vulkán 15g /800ms
martinh
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinh »

Chlapci jen pozor na ty desetiranné zásobníky :-) zcela jistě je chcete na střelnici :-)
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
Milan_CZ550
Pravidelný diskutér

Kolik stojí takový zásobník?? :)
cheyen
Nový návštěvník

Příspěvek od cheyen »

Zásobník stojí cca 2tis kč. Chod spouště je plynulý, pohodový. Nemá ale napínáček a je třeba si na to zvyknout. Nicméně chod je příjemný jak na nahánce tak i na čekané, kdy jsi na spoušť citlivější. Tahle zbraň s hlavní kterou má rozhodne nebudeš mít problém střílet ta takovou vzdálenost. Já používám střelivo Blaser CDP a maximalní spokojenost. S výběrem ráže ti asi nikdo moc nepomůže:-) to musíš cítit sám, která ti vyhovuje nejvíc a taky si to i pro sebe odůvodnit. Já osobně jsem původně ze spring. Měl strach, že to bude hrozně kopat, rozbíjet zvěřinu apod. A stejně jsem to risknul a dnes toho nelituji právě naopak. Vše záleží na střelivu jaké použiješ. Mám s touto zbraní a střelivem ulovenou jak srnči, dančí, jelení i černou zvěř a vždy naprosto bez poškození zvěřiny či jiných negativních účinků. Zpětný ráz ani necitíš.

také se mi líbí Big game, ale hodně často uvažuji o řadě Ultimate:-)
xHonza
Zkušený diskutér

Příspěvek od xHonza »

pokud ti jde o vzhled, tak doporučuji francouzskou Verney Carron Impact. Je opravdu hezká, jen určitě není v 9,3x62
http://www.verney-carron.com/pdf/brochu ... act-NT.pdf

vozí je detex
Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!

...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
Milan_CZ550
Pravidelný diskutér

Tak jsem na to koukal a browning se mi libí víc. Jaká by byla cena této?? Stále přemýšlím v jaké ráži, mám představu pohotové střelby a občas trochu dál na čekané. V opakovačce mám 9,3 kdyby 300 win mag kopala maličko méně byl by to favorit.
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

cheyen nevím teda kde jsi vzal že ostatní zbraně neumí dobrej soustřel u víceraných položek ?? mám Heckler koch slb2000+ 9,3x62 a při víceraných položkách jsem docílil úplně to samé vše bylo v kruhu do 3cm vnější obvod
Zamčeno