vhool píše:...no ja mel iz 18 ve 223 a tenhle napad jsem dostal take ale po konzultaci s mym puskarem jsme od toho upustili.proto ma neduvera v upravy 223 na 22-250.mel jsem ji v CZ 550 a vim jakej to je fofrnik a radsi bych to udelal na platforme poradne zbrane nez na tebou uvadenych zbranich.tot muj nazor

Jedna věc je přání zákazníka, po změně zákona myslivci, kteří léta lovili s ráží .222 Rem., a chtějí nadále lovit, bez větších nákladů na zakoupení zbraně..., prostě překomorovat a nastřelit to ?lo. Druhá věc je účel, já si myslím, kdo má rád pro lovecké účely kombinované zbraně, že by BO 500 nemusela být špatná. Pro sportovní střílení a na čekanou s možností střelby na dálku je CZ 550, nebo i jiná kulovnice určitě lepší. Prodával jsem tuto kulovnici do Polska a pán co s ní loví si ji nemůže vynachválit, účasnil jsem se oslavy, kdy během 3 min měl ulovené z volné ruky 3 lončáky o váze každého okolo 50 kg. našemu předsedovi, kterému došli náboje, s touto kulovnicí dostřeloval prase na vzdálenost 200m z posedu, prase o váze 60kg bylo téměř prostřelené, střela zůstala pod ?károu. Já s touto ráží osobní zkušenost nemám, jenom při nastřelování na vzdálenost 50m, kdy po nastřelení byly všechny zásehy v zálepce o prům. 1cm a to se střelivem od S&B, což mě udivilo. Náboje S&B ráže .22-250 Rem., jsou osazeny střelou SP od Sierry o váze 55 grs., s navá?ku prachu 36 grs. Takový výsledek s těmito střelami v .223 Rem. nedokážu, to jde pouze se střelami Nosler Ballistic Tip...