Leon: Lidské chování, mysl a potažmo i účinky látek mysl ovlivňujících jsou mojí primární profesí. A rozdíl v závadnosti marihuany a alkoholu je o několik řádů. Zdravotní, společenské i ekonomické.
Fesoj: Když mluvím o myslivci zastřelených dravcích, tak nemám na mysli nikoho jiného, ani jiný způsob úhynu. Jasný? Štípni se do nosu nebo lokte. S klapkami na očích a neustálým alibismem myslivosti pomůžeš tak akorát do pozice veřejností štvané zvěře. A právem. A ani v Evropě si tímhle nepomůžeš. Existuje skupina lidí, která kolektuje tyhle vaše excesy a k nim dosbírává stanoviska v debatách (živě a online). A můžu ti říct, že už na půdě Europarlamentu rozvířili velmi silnou diskusi na téma regulace hobby myslivosti z důvodu nevzdělanosti a neschopnosti správně posuzovat. A brněnský psychopat Straka si v téhle věci akorát šlape kariéru, nepomáhá, spíš naopak.
Stejně tak, když napíšu, že vlčí smečka v Krkonoších byla rozstřílena, tak si netřepím hubu. Nejsem troll, ani provokatér. Komunikuju s vámi proto, že myslivci strkaj svůj frňák tam, kde to mám rád, často neomaleně, a já chci prostě komunikovat už jenom proto, aby se přemejšlelo. Protože si ze své myslivecké minulosti pamatuju, jak dogmatický spolek to byl, což je na prd.
Další informace o krkonošské historii nemám oprávnění rozdávat.
Bwana: Máš pravdu v tom, že samoočista je limitovaná současnou legislativou. Ale pod touto úrovní lze podnikat kroky. Lze kupříkladu otevřeně a viditelně vystupovat proti ilegálním zástřelům provedeným myslivci, pojmenovávat to jasně a veřejně. Vyvarovávat se alibistickým kličkám typu "to né my" nebo "to oni taky". Pak se může vytvořit prostředí, které umožní zlepšení. Místo toho ale zatím motivujete ke vzniku skupin, které vám budou kálet v kazatelnách nebo je rovnou sundávat, vypouštět a řezat gumy, ničit fotopasti. A můžu ti říct, že když se podobná partička přehnala přes jeden spolek, se kterým spolupracuju, začalo to bohorovným holedbáním "až se mi dostanou do ruky, tak uviděj..." a pak se skřípěním zubů přestali jezdit do lesa, než to přešlo, protože hospodský výhružky žádnej efekt nepřinesly, realita byla ovšem plná nepříjemností. Já přišel o jednu fotopast. Závěrem jen parafrázuju slavný film: "A komu tohle prospěje?" Nikomu. A nejmíň myslivosti. A stejně se najde parádní dav myslivců donekonečna a razantně a veřejně hájící liliovou čistotu současného stavu. Tohle ovšem není ani láska, ani entuziasmus, ale krystalická blbost.
figi: "přejdou a týden neuvidíš ani chlup" ... už sis povšimnul patrného rozdílu mezi vlkem a náloží s napalmem?

Pokud ano, začni pátrat po reálných etologických informacích. I na internetu jsou velmi dobře napsané.