Ráži jsem dodatečně doplnil (aby někdo něměl josseho za blba

)
Puškohled tam je taky - Leupold. Ke zbrani byla v ceně (u Procházky) jednodílná ocelová montáž bez podhledu. Přesně takovou bych tam dal i já. Na recenzi mám zbraň krátce, navíc bez zkušenosti z lovu. Ale mě se líbí a to je hlavní. Pěkné tmavé dřevo v oleji, krátká hlaveň, pažba padne do ruky. Spoušť jde dobře vyladit, ještě na tom ale trochu popracuju. Nemusel bych tam mít mířidla, možná je časem sundám a dám tam nějaké záslepky. Originál nic neexistuje. Stále jsem se ještě nerozhodl, jestli přechod od 3-polohové pojistky nebyl trochu krok zpět. Chod pojistky je podstatně čistší než u 550, ale k dokonalosti to bude muset ještě někdo doleštit. Při nabíjení ze schránky se náboj trochu příčí, prostě Mauser. Já ale dávám patronu do komory ručně shora. Poutka na řemen jsou namontována trochu šikmo a nejde s nimi hnout. Trochu mě překvapil návod. Sice je tam CD se vším možným, ale nedovíte se, jaký potřebujete imbus na spoušť a hlavně jaký torx na sundání pažby. To mi neřekli ani na podpoře

Celkově, spokojenost. Tikka, která byla další kandidát, by měla určitě nějaká plus, ale je o 9 tis. dražší (vč.montáže) a koupit musíte stejně jako zatím u CZ tu jednu jedinou, kterou zrovna má někdo na krámě, bez možnosti nějaké specifikace.