Myslivecké zážitky
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Nechci se do Tebe použtět, je mi jasný, že se to stane i já už jsem střelil kus, kterej by se asi střílet neměl, ale bylo to v bažantnici a tak nějak to byla nutnost, ale věděl jsem, že se jedná o silnější kus, ne že bych střelil a pak jsem byl překvapenej, co tam leží.... když na 80m v noci nedokážu odhadnout velikost, tak nestřelim, to je moje zásada, tim jen říkám svůj názor...
-
- Pravidelný diskutér
pánové díky za názory, vá?ilo 67 kg vyvržené, fotky jsem nestihl, protože jsem musel do práce a táta se známým to zpracovali,ale zůstal mi aspoň projektil SPCE, pěkný hříbek, ještě jako zajímavost uvedu že mělo na předních bězích světlé spárky a včera ulovil v tém?e místě hospodář taktéž kňourka o hmotnosti 46 kg a ten měl všechny spárky ?luté, takže příbuzní...
LukasD zh 324, 7x57R/16
-
- Pravidelný diskutér
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
prase
než diskutovat o kilech, bylo by průkaznější, vyfotit spodní čelist a bylo by to zcela jasné. Aspoň by si člověk udělal přehled o tom co ještě může být lončák. Jinak omlouvat ulovení většího kusu tím, že to bylo v noci a zmýlil jsem se, není zrovna myslivecké, když nevím o jakou jde zvěř tak bych neměl střílet. Omlouvám se, ale musel jsem si rýpnout. Jinak zmýlit se samozřejmě může každý, nemělo by se to však stát pravidlem a potom pro takové odstřely hledat omluvu. S pozdravem Lovu zdar SEDM.
-
- Pravidelný diskutér
Pánové, nikdo z nás není neomylný-jsme přece jenom lidi. Samozřejmně by si člověk z toho mněl vzít příklad a sám sobě si pořádně vyčinit-pokud to neudělá někdo jiný a snažit se o to, aby se to již neopakovalo. Jinak lov černé zvěře v noci není jednoduchý a pokud si nejsme jisti velikostí, či pohlavím zvěře, nemněli bychom ji vůbec lovit(i když občas si je někdo jistý a když se pak podívá zblízka, už je pozdě
)

-
- Zkušený diskutér
no, osobne si myslim, ze ani nocnik to nevyresi... je to na kazdem z nas, na nasi zodpovednosti, jak zver zname, jak odhadneme jeji velikost, vhodnost odstrelu. nekomu by nepomohlo ani stat na par kroku... ocenuju vsechny ty, co priznaji sve chyby, kdy ulovili neco, co nemeli. kdo dela myslivost nejakou dobu, tak to jiste zna. pokud se tyto "nahody" pravidelne neopakuji, je to, podle mne, soucasti myslivosti. kazdy z nas by se mel snazit, aby to bylo skutecne vyjimecne.
kdo rika, ze ma napriklad ulovene desitky kusu (jakekoliv zvere) a vse je spravny odstrel, beru to s rezervou... takovych je mezi nami minimum (ja osobne mezi ne nepatrim). clovek je omylny a myslivost prinasi okamziky, ktere clovek nemuze ovlivnit (at jiz 100%ni precteni zvere ci 100% zasah) - clovek je proste vedle prirody malej
kdo rika, ze ma napriklad ulovene desitky kusu (jakekoliv zvere) a vse je spravny odstrel, beru to s rezervou... takovych je mezi nami minimum (ja osobne mezi ne nepatrim). clovek je omylny a myslivost prinasi okamziky, ktere clovek nemuze ovlivnit (at jiz 100%ni precteni zvere ci 100% zasah) - clovek je proste vedle prirody malej
-
- Pravidelný diskutér
-
- Pravidelný diskutér
Tak sem zase slyšel něco k zamyšlení. Vyprávěl mi kamarád, jak loni na posekanym poli po kukuřici seděl. A v 11:30 na strni?ti černej flek cca 150m vše si prohlíd a řiká si prase. Vzal flintu odjistí natáhne napínáček je připravenej ke střelbě a v tu ch víli ho něco osvítilo tak vzal velkej dalekohled a podívá se ještě jednou a hle z černé koule se vyklubal chlap jak hora kterej sbíral vo půl noci kukuřici!!! Neuvěřitelný jemu sem řek ?eje to vůl a toho chlapa bych v danou chvíli taky asi přetrch kdyby se to stalo mě. A pak že v?icni střílej na dobře obeznanou zvěř. Mu?u vám říct že mi běhal mráz po zádech.
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak ostatní, ale osobně nerad podobné příhodě by? by jen sly?ím nebo čtu, natož abych je zažil. protože tuto rubriku rád čtu, tak bych doporučil si pro podobné příběhy založit rubriku např. pod názvem ?Černá kronika?. Vím, že to může působit i výchovným dojmem, ale osobně bych byl nerad aby se tu podobné příhody začaly nabalovat i když se jedná skutečně o myslivecký zá?itek. Možná jen můj osobní názor, ale nemohl jsem to nenapsat.