Krmení/vnadění černé zvěře

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Krmení/vnadění černé zvěře

Příspěvek od kopov.c »

Co kecáš? Včera jedno a za chvíli jdu za barák střelit druhý-jak na dvoře začne štěkat Ada,tak du na ně. Bo je potřeba na kachní hon cosi do gulášu. Tak víš jak,já su krmit zhnilej a doma sedím. To je pravda,ale když vyrazím a když to potom za rok sčítnu ...... :lol:
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

Zdenek41 píše:Kopove máš doma slepice?Co já bych za něj dal.Snáška jak fík.Prodej někomu na krmení ryb.Na hrách tu byl uveden jeden fígl,dej do něj sůl uzavři neprodišně a dej do tepla.To co vznikne musí už žrát všechno,ale ty možná budeš blej.. :wink:
Melasa je dobrá přes hada..lepší jsou řepné řízky,před lety je drtily a míchaly s mačkaným ovsem.Jo a,když jme u ovsa tak ten bezpuchý je pecka než ně jaký zlaták.
Zdenku Ahoj.
Slepice nemám a sumci hrách taky moc nechtějí. Já vím,že by ten hrách šel třeba nějak vylepšit a krom toho když je bída,tak ho sežerou i bez vylepšení. Jenže jak tu Michal poznamenal já su na tohle poslední dvě leta moc shnilej. V létě chodím na ryby a v zimě to stejně jako ted v plodinách jde i bez krmení.
mikycz
Pravidelný diskutér

Příspěvek od mikycz »

Me chodej prasata krajem lesa takze je musim ukecat aby vysli na pole 200m pac les je hranice, no a k tomu musi byt mnamka co je pritahne. No a tak zkousim co se da nebo co kdo da...:-)
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Z kukuřice v mléčném stavu ani náhodou.A bachny dobře ví co v téhle době může růst a co ne.Pomůže ti jedině dobře již vonavá živočišná bílkovina.A to je ještě ve hvězdách.Spíš ti pomůže jít jim prostě naproti.Ráno jsou běžně v této době i po 6 venku. :wink: Pokud šouláš žádných 200m neplatí.
motolada
Zkušený diskutér

Příspěvek od motolada »

No stím masiskem to zkouším,zakopáno trošku pod zem.

Úspěch značný,prasata chodí po zakopávkách a ani je nenapadne do toho rýpnout :twisted:
Samý revmatik,moc je to bolí ohnout ryje k zemi 8)
mikycz
Pravidelný diskutér

Příspěvek od mikycz »

No někde doma mam větřidlo rybynu a bukovej dehet, jsem si to koupil někde na výstavě Ještě jsem to nezkoušel...
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

Ono to vážně jde jde i bez toho krmení,jen to někdy chce výdrž a někdy i odvahu. Včera Bivoj Lorinc střelil od pasu knourka tak 150kg a ze 7-9let věku. Ale to byla trošku jiná kapitola lovu :twisted:
lörinc
Zkušený diskutér

Příspěvek od lörinc »

No Tome dík za reklamu :wink: . Hodím do galerie foto čelisti a poprosím o odhad věku...
Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

Tak seš Bivoj,tak se za to nestyd :lol:
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

Před týdnem jsem na vnadiště nasypal kukuřičku /asi 1 kg/, přikryl dřevěným deklem proti sojkám, zatížil cihlou a jako zákusek přihodil králíka, kterého sklátila kokcidióza. A včera jsem zjistil, že jak jsem to tam dal, tak to je, ač je buchtováno metr od kazatelny. Přidal jsem ještě pár tvrdých housek a do tmy jsem na té kazatelně vydržel. Ale nejít se vyčurat, tak jsem neviděl ani ptáčka.
Kritériem pravdy je praxe.
mikycz
Pravidelný diskutér

Příspěvek od mikycz »

TAk jsem naložil hrášek, dal jsem ho na vnadiště do kola zadělal kládama ať se k tomu kromě prasat nic nedostane a oni mě to vytunelovali ze spodu myši. :-(

PS. taky mám kousek od tama poryto a nic.
Josef Kuřitka
Zkušený diskutér

Příspěvek od Josef Kuřitka »

Je vlhko. Všude červů, ponrav, slimáků, šneků,utopených a vyplavených myší. Radost pro černou sbírat. A vy tam taháte zdechloně na kokcidiózu.
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Fesoj:
Zrovna od tebe bych čekal,že jim toho králíka naservíruješ upečenýho :D Mohl si ho teda ales poň stáhnout.
:-)
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

Upřímně řečeno, spíš jsem čekal, že ho sebere kmotra - ale ty se nějak ztratily, viděl jsem od začátku roku jen dvě - ale abych nepochyboval o jejich přítomnosti, na přelomu května a června mi nějaká starostlivá liščí mamina během jediné noci podstatně zredukovala stav slepic. A co se týče toho servírování - mám zjištěno, že asi největším lákadlem bude čerstvě uzený bůček. Kamarád u své chalupy na Rýchorách instaloval novou nerezovou udírnu a když ji uvedl do provozu a večer bylo masíčko hotové, vzal jeden kousek domů na okošt a zbytek nechal do rána vychladnout. Jenže ráno našel u udírny shozenou stříšku a uvnitř jen pár liščích chlupů, aby nebylo pochyb, kdo byl pachatelem... Já vím, jsem teď co se prasat týče trochu OT, ale když čtu a v revíru vidím, jek se na vnadiště dávají houskové knedlíky a třeba taky se tam vyleje hrnec zkyslé rajské omáčky - prostě někdy ta zvěř vezme cokoliv. Koneckonců tu holčičku, co byla před časem zavražděná a zahrabaná někde na okraji Prahy, taky objrvili divočáci - a služební psi selhali...
Kritériem pravdy je praxe.
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Na prase bohatě postačí kukuřice a kde nezabírá kyblík, tak celej pytel určitě.
Odpovědět