Výběr auta
Re: Výběr auta
Takato Grand Vitara ma integrovany nosny ram a redukcnu prevodovku. Jazdi na nej napr. kolega Durell, moze popisat skusenosti.

458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
						Every Shot Counts
jo to je ten model co beru teď po froncce, nic jiného cenově rozumného a v benzinu dnes není.
Jen dotaz, je to pozink, anebo je to třeba podstříkávat?

Jen dotaz, je to pozink, anebo je to třeba podstříkávat?
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Asi se mi budete smát ale mně funguje Dacia Duster. Má to dobré nájezdovky, světlou výšku, dá se v tom slušně jezdit i po cestě a jak to není přecpané elektrikou, nekazí se to. Offroad to ale není. Na přejíždění škarp naštorc to nebude.

Se nesměju, mám taky. Už druhého. S prvním 150 tisíc km bez nehod, v podstatě jenom výměny oleje a pár drobností. Škarpy přejíždím šikmo, po třech kolech, zvládá bez problémů.

Duster není zlé auto, na dobrých gumách projede dost, jen mne u něj zaráží síla, resp. tenkost poloos... Ať mi nikdo neříká, že to neukroutim 
Jinak kamarád si koupil nového Dustera, ale má vyloženě smůlu na kus. Má s tím tak 5tis. kilometrů a ještě to snad nejezdilo čtrnáct dní v kuse bez poruchy... Ale je zatím jediný z mého okolí, kdo to haní...

Jinak kamarád si koupil nového Dustera, ale má vyloženě smůlu na kus. Má s tím tak 5tis. kilometrů a ještě to snad nejezdilo čtrnáct dní v kuse bez poruchy... Ale je zatím jediný z mého okolí, kdo to haní...
Motivační citát pro tento den: 
Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
						Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
Ty poloosy jsou z Nissanu X-Trail, auta těžšího a se silnějším motorem.

To určitě   
   Už jsem to tady jednou psal podívej se jaká je podvozková platforma X-trail a Duster a pochopíš
 Už jsem to tady jednou psal podívej se jaká je podvozková platforma X-trail a Duster a pochopíš  

CZ 550 american 308win.
No, i kdyby byly... O kolik je X-trail těžší? O moc ne... A jak už jsem psal v příslušném vlákně, X-trail je plastová hračka s podvozkem z marcipánu... Holt i na Japonce přišla moderní doba šetření a propracovaných prvků řízené sebedestrukce - tzv. kurvítek...

Proto se europoslanci spojili a zahájili proti kurvítkům tažení společnými silami  

ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R,  Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
						Nikon D-3100
O čtyři metráky - 1700 kg oproti 1300 kg (oba Diesel, cca), tj. 31%. Pro někoho málo, pro mně o dost.
Náhom kol (= poloosa, alespoň pro mne) je z Nissanu, podvozek (nápravy a podlaha, alespoň pro mne) kombinace Logan (zesílená a rozšířená podlaha, zesílená přední náprava), zadní náprava Nissan X-Trail.

Náhom kol (= poloosa, alespoň pro mne) je z Nissanu, podvozek (nápravy a podlaha, alespoň pro mne) kombinace Logan (zesílená a rozšířená podlaha, zesílená přední náprava), zadní náprava Nissan X-Trail.
Palkopal  kde jsi to zjistil ? Duster a ostatní dacie jsou postavené na podvozkové platformě  B0 a X-trail je C ,myslíš že budou ty nápravy překopávat aby se vešli do dustra nebo vezmou ty co tam pasují

CZ 550 american 308win.
Z recenzí a testů v roce 2010, kdy jsem se chystal Dustra koupit (měl jsem 203. Dustra v republice).
Některé odkazy z roku 2010:
http://www.autohit.cz/testy/25786-dacia ... -exception
http://www.autoweb.cz/dacia-duster-1-5- ... exception/
http://www.autorevue.cz/test-dacia-dust ... ticleStart
a novější:
http://www.vybermiauto.cz/autoblok/clan ... duster-4x4
a odtud citace : "Podvozek zůstává geniální na jízdu v terénu, příjemně komfortní na silnici!
Spojení zesílené přední nápravy z Loganu a vyspělé zadní víceprvkové nápravy z Nissanu Qashqai zajišťuje ve spojení s velkou světlou výškou 21 cm komfortní průjezd i na těch nejrozbitějších silnicích."
Píšou z Nissanu Qashqai, ale ve skutečnosti pochází už z X-Trailu, Qashqai pouze převzal (tak to mám v hlavě z roku 2010).
Podle mne nápravy nepřekopávali, vždyť je vidět, jak má Duster vyboulené blatníky.

Některé odkazy z roku 2010:
http://www.autohit.cz/testy/25786-dacia ... -exception
http://www.autoweb.cz/dacia-duster-1-5- ... exception/
http://www.autorevue.cz/test-dacia-dust ... ticleStart
a novější:
http://www.vybermiauto.cz/autoblok/clan ... duster-4x4
a odtud citace : "Podvozek zůstává geniální na jízdu v terénu, příjemně komfortní na silnici!
Spojení zesílené přední nápravy z Loganu a vyspělé zadní víceprvkové nápravy z Nissanu Qashqai zajišťuje ve spojení s velkou světlou výškou 21 cm komfortní průjezd i na těch nejrozbitějších silnicích."
Píšou z Nissanu Qashqai, ale ve skutečnosti pochází už z X-Trailu, Qashqai pouze převzal (tak to mám v hlavě z roku 2010).
Podle mne nápravy nepřekopávali, vždyť je vidět, jak má Duster vyboulené blatníky.
Lotr - jojo   Jsou to hodní kluci, už teď jsou emisní normy natolik benevolentní, že se vůbec v automobilkách nemusí vyměňovat spolehlivé staré motory za malé a nicneříkající pohony ze sekaček ověšené milionem kurvítek, aby ta auta jednou vůbec mohla do městské lázeňské zóny
  Jsou to hodní kluci, už teď jsou emisní normy natolik benevolentní, že se vůbec v automobilkách nemusí vyměňovat spolehlivé staré motory za malé a nicneříkající pohony ze sekaček ověšené milionem kurvítek, aby ta auta jednou vůbec mohla do městské lázeňské zóny   Díky bohu naši rodinu obšťastňuje ještě poctivý atmosférický benzínový osmiválec a několik dalších neekologických motorů
  Díky bohu naši rodinu obšťastňuje ještě poctivý atmosférický benzínový osmiválec a několik dalších neekologických motorů   

Ale zpět k tématu... Já bych asi sáhl po té vitaře.. Je sice třeba více péče o plechařinu, ale dnes asi jedno z nejpoctivějších SUV... Nebo LR2, ale ten je dost drahý

Jsou to hodní kluci, už teď jsou emisní normy natolik benevolentní, že se vůbec v automobilkách nemusí vyměňovat spolehlivé staré motory za malé a nicneříkající pohony ze sekaček ověšené milionem kurvítek, aby ta auta jednou vůbec mohla do městské lázeňské zóny
  Jsou to hodní kluci, už teď jsou emisní normy natolik benevolentní, že se vůbec v automobilkách nemusí vyměňovat spolehlivé staré motory za malé a nicneříkající pohony ze sekaček ověšené milionem kurvítek, aby ta auta jednou vůbec mohla do městské lázeňské zóny   Díky bohu naši rodinu obšťastňuje ještě poctivý atmosférický benzínový osmiválec a několik dalších neekologických motorů
  Díky bohu naši rodinu obšťastňuje ještě poctivý atmosférický benzínový osmiválec a několik dalších neekologických motorů   
 Ale zpět k tématu... Já bych asi sáhl po té vitaře.. Je sice třeba více péče o plechařinu, ale dnes asi jedno z nejpoctivějších SUV... Nebo LR2, ale ten je dost drahý

- Přílohy
- 

- BmJIUiaIcAAyxDs.jpg (54.14 KiB) Zobrazeno 12669 x

Tu vitaru 2010 teda podstříkávat nebo netřeba, neb je to celé pozink?

Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Japonce vždy stříkat...