Nábojnice se prodlužují především výstřelem, přičemž u těch s lahvovitým tvarem velmi záleží na úhlu dosedacího kuželu - proto se třeba nbce "Ackley Improved" neprodlužují téměř vůbec. 270W samozřejmě není ten případ
Pokud bys kalibroval u kamaráda a předem nakrátil své dle výrobců a provedení roztříděné nábojnice 270W na nějakých cca 64,1 mm, pak je můžeš "jako začátečník" po kalibraci nabít bez dalšího krácení (to pomíjím skutečnost, že komory pušek ZKK bývají minimálně o 0,5 mm delší, než stanoví CIP - možno ověřit třeba tímto levným a přesným přípravkem:
https://www.brownells.cz/Sinclair-Chamb ... -749000772). Jinak pro přesnou kalibraci je vhodné krčky lubrikovat i zevnitř - tím právě omezíš to různě nesymetrické prodloužení při protahování expanderu zevnitř ven. Pak bys ale měl lubrikant (vyjma některých výjimek) zase zevnitř krčku odstranit.
Osobně jsem v roce 1996 začal se sadou, kde byl lis, matrice 30-06, zápalkovač do hlavy lisu (pro nábojnice S&B mimo možná jen 308W a 223Rem. se hodí dodnes) a asi tam bylo i nějaké škrabátko lůžka nábojnic a trychtýř - ni víc. Přesnou váhu jsem měl naštěstí v práci, antistatické plastové ampule pro přepravu odvážených náplní poskytla právě krachující Frankonia Praha. Doma v krabičkách jsem měl nastřádaných téměř 1000 ks nbc 30-06. Než jsem opatřil první zkracovačku, asi rok jsem třídil nbce do obálek nejen podle hmotnosti ale i podle délky ...

Smiř se prostě s tím, že tvé handloadingové nástroje nebudou nikdy kompletní - čím víc se do té materie ponoříš, tím častěji přijdeš na to, že by se Ti hodilo nějaké další "udělátko"