puškohledy MEOPTA

Lovecké puškohledy a vše o nich. Vaše zkušenosti, rady a dotazy.
Odpovědět
klouda
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klouda »

Shiva píše: Drtiva vetsina z nich za rok nevystrili ani desetinu toho co ja.

to taky zapla?pánbůh, nevím jak variábly ale podle mě takovou klasikou 7x50 není co zkazit
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Vis co, ja mam na sve flinte pevne zvetseni 16. vse je za neco. na druhe mam 5.5-22. Pak mam asi dva v rozmezi 4.5-15 ci neco takoveho. asi bych na normalni strileni nesel do neceho jineho nez variablu s paralaxou. Ale chapu myslivce co strili v normalni lokalite za ma pevne zvetseni bez paralaxy, protoze ma nastreleno na ONV a na tocitka proste uz nesaha, ani by s tim neumel.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
klouda
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klouda »

Jasný, to je ten rozdíl. Já i táta máme Meoptu 7x50 já akorát s bodem, střílíme klasicky maximálně do těch 150m, na klasický střílení jsou pevný meopty podle mě fajn, nekdo tady střílí na dlouhý tratě, tak si na to asi meoptu 7x50 nekoupí, ale vet?ina lidí tady střílí na ty menší vzdálenosti takže jim meopta stačí a bude jim slou?it dobře.
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
ČENDA
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ČENDA »

V naší lokalitě se nestřílí vě?inou dál než na 100-150m Kak?e mě stačí i pené zvět?ení. Variábl jsem sundal protože to bylo zbytečně velký a těžký.
Měl jsem na flintě japonský Hunter 4-16x56 a do?el jsem k závěru že to mám stejně někde mezi 7-8x a neotočím s tím. Jinak slavnou meoptu měl jeden kolega a během 3let dvakrát v opravě.Jednou mu ují?děl kříž a potom zase mu do toho lezlo vlhko. Dopadlo to tak že to šlo hluboko pod cenou do světa.Tak to asi taky něco o kvalitě vypovídá....
CZ550FS-7x64 DOCTERclassic 8x56RD
sako80
Častý návštěvník

Příspěvek od sako80 »

ten to bol asi jeden z mnoho!ja pouzivam meoptu uz dlhsie a este som nemal ziadne problemy a mam 3 meopty s rozlicnych rad
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

zalezi co mas, jak je pouzivas a kolik ran v jake razi vystrilis.
Neoficielni informace z Meopty je ze reklamovanych je 30+%
V podstate to uz asi nema cenu resit.
Pro mne a me pouziti je to sklo ktere si nekoupim protoze se na nej nemohu spolehnout.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Choochoo007
Zkušený diskutér

kvalita

Příspěvek od Choochoo007 »

Myslím si že to teď Shiva vystihl ?chapu myslivce co strili v normalni lokalite, ze ma pevne zvetseni bez paralaxy, protoze ma nastreleno na ONV a na tocitka proste uz nesaha?.

Přesně to platí dle mého názoru pro většinu myslivců. Někteří jdou do lesa párkrát za rok a říkat jim, až si připlatí třeba na Zeisse je něco podobného jako až jezdí do práce místo ve Fabii radši v BMW, nebo až si pro práci na kompu na Word a Excel místo za 15 koupí kompa za 60tis. Shiva jako sportovní střelec ho Možná odrovná, ale myslivec se 7x57 s 1000 vystrely za život asi těžko.

když vezmu značky o něco dra??í jako Docter, tak tady na foru ho má asi 5 a jeden říká, že se mu to po roce ml?ilo.

ATN tu ma taky tak 5 lidí a na gunshopu o něm někdo píše ? 6-18x63-K ATN,mohu ti jen doporučit-tento typ nekupuj! V loni, tento čas jsem ho montoval kamarádovi na 7x64 a byli jsme s ním nadšeni-bezchybné klikaní,výborná světelnost. A dnes? Sklo ztratilo svoji čirost,tubus se deformoval pod montáží (ne ale přílišným dotahováním) zkrt.se začal bortit při zpětných rázech. Na IWA v Norimberku jsem mluvil se S. od f. Factory Olomouc a měl ty samé zkušenosti.Odmítají je montovat na zbraně. Za stejné peníze koupí? mnohem kvalitnější Meoptu(a to nechci Meoptu nijak preferovat,ale taky nezůstala stát a s vývojem jde stále dopředu) ?
Pak tady na foru někomu na ATN plaval kříž, zas mi to připadá zmetků

Nekdo tu psal(nebo na gunshopu) že koupil 2 Burrise a oba reklamoval.

Mám Meoptu 2000 6x42 9 let a když dám 12 dolu je to 12 dolu. Jsem v lese tak 100 - 150krat za rok a vystrelim do 40 ran za rok. Teď jsem koupil Meostar 3-12x56 bez bodu a jsem zatím spokojen. Mám to pořád na 10 a nemám důvod točit jinam. Na 80 m vidím při měsíčku stébla obilí. Osobně neznám nikoho a ani jsem ve sdružení neslyšel, že se někomu nějak poškodila. Nekoupil bych si na myslivost za ty peníze nic jiného než Meoptu, a když by byl přebytek peněz, tak jedině německou kvalitu ala Zeiss. Pro sport a na dálku bych ale už vybral něco jako Leupolda mark 4 ill TMR, Zeisse, S&B, NF s vnějšími točítky. škoda, že někdo nedělá ill TMR v klasických puškohledech bez točítek. Ten bych bral hned. To už ale jinde jsme to je jiná sportovní vesnice.

Těch 30% je asi neoficiálně od člověka co tu firmu asi fakt nemá rád. To by nedělali nic jiného než vyřizovali reklamace.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
bendy
Pravidelný diskutér

Nestra?te mě...

Příspěvek od bendy »

Čau lidi... Tu Meoptu co mám dole vypsanou, ještě nemám - v pondělí pro ni mám jet, je od kluka, co ji má na 7rem. magnum a prodával to jako komplet, protože to chce "vyměnit" za sportovní brokovnici... Ta Meopta je půl roku stará, samozřejmě se záručákem atd. Je to 3100 (3-12x56 RD). Chci ji dát na ten kulobrok - Brno 500 (5,6x50R Magnum / 12). Přiznávám, pro začátek jsem šetřil - I? 18 (7,62x39) a Edenberg... Chtěl jsem koupit Odeon 3-9x40 nebo na to Brno dát ten Edenberg, ale na i?ce jsem s ním neměl problémy,tak to radši nechám jako komplet a "přišetřil" jsem a koupím tu Meoptu za 13tis. Přijde Vám to jako špatný řešení? Já doufám,že jsem si celkově (zbraň i optika) polep?il... Tak krásnýho osmeráka co mám první sezónu s i?kou už asi nenajdu,ale o trofeje mi nikdy ne?lo, takže když přispěju ke splnění plánů průběrného odstřelu a občas "zelehne" i nějaká ta liška, kuna, nebo spadne straka či holub, budu spokojený... Hm?
Ale je fakt,že jsem do tý koupě Meopty šel s jiným nadšením, než jsem si prošel tohle fórum...
Naposledy upravil(a) bendy dne ned 07.10.2007, 17:22, celkem upraveno 1 x.
Florian broková kozlice - 12/76 a CZ 550 FS 30-06 + Meopta 3-12x56 RD
vhool

Re: kvalita

Příspěvek od vhool »

Choochoo007 píše:...ATN tu ma taky tak 5 lidí a na gunshopu o něm někdo píše ? 6-18x63-K ATN,mohu ti jen doporučit-tento typ nekupuj! V loni, tento čas jsem ho montoval kamarádovi na 7x64 a byli jsme s ním nadšeni-bezchybné klikaní,výborná světelnost. A dnes? Sklo ztratilo svoji čirost,tubus se deformoval pod montáží (ne ale přílišným dotahováním) zkrt.se začal bortit při zpětných rázech. Na IWA v Norimberku jsem mluvil se S. od f. Factory Olomouc a měl ty samé zkušenosti.Odmítají je montovat na zbraně. Za stejné peníze koupí? mnohem kvalitnější Meoptu(a to nechci Meoptu nijak preferovat,ale taky nezůstala stát a s vývojem jde stále dopředu) ?
Pak tady na foru někomu na ATN plaval kříž, zas mi to připadá zmetků...
ad 1 : jde o ATN 6-18x65 LU a to co pises je nesmysl :lol: bylo to "odbornou montazi" :wink:
ad2: ATN samozrejme neni svetova spicka jako treba NF ale za stejny penize jak meopta je to daleko vice muziky.
ad 3 : oproti meopte je dozivotni zaruka :lol:

ad4:meopta zamrzla s vyvojem mechaniky uz v roce 1985 :lol:

...a na konec co se tyka skla tak meopta neni spatna a je asi na stejne urovni ale nevim,porad mi vychazi to ATN lepe...nehlede na to ze s ATN mam hodne zkusenosti a je az s podivem co konkretne tenhle model se mnou vydrzel :wink:
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

používám pět Meopt a dva Zeisse na lov i sportovní střelbu naprosto bez problémů a bez jediné závady, takže na Meoptu nemohu říci nic špatného.
Opticky je výborná a blí?í se k Zeissu - rozdíl je poznat v noci a za šera, ve dne tolik ne.
Co se týče odolnosti, na Shivu v počtu ran ročně určitě nemám, ale stovky ( 600 + ) kulových ran ročně střílím, a klikání - na srazu jste mohli všichni vidět, jak jsem s Meoptou neustále překlikával od 100 do 300m, a na závěr střelby naklikal zpět na 100 a poslední dvě kontrolní rány seděly přesně ve středu. takže podle mých zkušeností Meopta super !
l.porizek
Častý návštěvník

Příspěvek od l.porizek »

to shiva:jak jsi se ozval k tomu mému příspěvku,tak ta otázka "co vy na to?"
není myšlená k té meoptě,ale k nově koupenému puškohledu KAHLES! :wink:
?patně jsi to pochopil,tak to jen uvádím na správnou míru. 8) jen jsem chtěl vědět jestli ten kahles za něco stojí.Čau Lukáš :idea:
vhool

Příspěvek od vhool »

:lol: jo jo figi ale zapomel jsi dodat ze tolik kulovych ran das s flint na kterych mas zeisse a taktickou meoptu a navic to mas i na tezkejch flintach :wink:
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

To vhool : bejvávalo
Zeisse mám na Varmintu a ten si šetřím, takže letos cca 80 ran včetně lovu, ten zbytek je s meoptami, hlavně s 308 řádím jak o život ( ZD 3-12x50) ...
Choochoo007
Zkušený diskutér

kvalita

Příspěvek od Choochoo007 »

To Whool: Verim, ze s ATN mas same dobre zkusenosti, ale pokud nekdo napise takovyhle prispevek, zdurazni ze montaz OK, prida hodnoceni puskare tak to cloveka moc k tehle znacce netahne, ale uvazoval jsem o ni :?

Napsal jsem ten prispevek z duvodu, ze uz me nebavilo cist jen same pomluvy, nekdy pravdive a nekdy mozna ne. Chtel jsem ukazat, ze problem se vyskytne u vsech znacek. Z hodnoceni a nekolika prispevku co jsem nasel mi vyslo, ze Meopta neni spatna. Sportovni strelci si mohou stezovat, ale je to jako kdyz by si ve Formuli 1 stezovali, ze jejich Shade 1.2HTP nejak netahne. Nez jsem koupil Meostar, tak jsem rok procital, hledal a porovnaval. Za tu cenu 17000 bez bodu se k tomu blizi jen ATN a kdyz pominu ten prispevek z Gunshopu, tak ten plavajici kriz(u Milana, nebo koho) je na to, ze znam 5 lidi s ATN docela velika pravdepodobnost zmetku.

Tak jak se smejes Ty s ATN tak se smeji i ja Meoptou a doufam, ze nam to dloho vydrzi :D

Musis uznat, ze na strelbu do 200m a na pusky typu 550 a na 527 stoprocentne se hodi Meopta vice, ATN je "hovado" a tech 1,3 Kg je dost
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
vhool

Příspěvek od vhool »

souhlasim s tebou a i jsem to tady nekolikrat uvadel ze kdybych resil puskohled na loveckou zbran (a nemuselo by to byt na CZ 550 ale treba sauera 202 classic) tak bych volil neco jineho nez tato velka ATN :wink: ja osobne to pouzivam na velkych tezkych zbranich o vaze kolem 7 kg kde se toto "hovado" tak nejak i hodi :wink: a navic se sendera dam prumerne 2000+ran/rok.nejsem a ani nikdy nebudu priznivcem meopty a volil bych spis zeiss,swar,leupold nebo bendr pro lovecke pouziti na lovecke zbrani.sam mam na male osmicce coz je BO 98 nahankovy noname ktery az doslouzi tak tam pujde neco podobneho od poradne znacky :wink:
Odpovědět