Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
lörinc
Zkušený diskutér

Příspěvek od lörinc »

Ahoj EDE tak to je síla, to jsou pěkný k... :twisted: :twisted: . myslíš tím Vranovice na Prostějovsku?? Bydlím kousek, tak abych si snad pořídil neprůstřelnou vestu. :x
Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

To je opravdu děs co si dovolí!!!!! :twisted: :twisted:
Na tohle je dobrý kulobrok a v brokové hlavni SGčka. Prostřelit gumu a zavolat policii. :wink:
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Ale kolik lidí by mnělo odvahu vůbec cokoli podniknout!? Nejlepší v takové situaci, je podle mně zachovat klid, zavolat policii a doufat, že s tím stihne něco udělat. Hlavně bych se v žádném případě neprozrazoval, protože tohle už je opravdu organizované pytláctví a takoví lidé jsou schopni všeho-tím chci říct, že jde o zdraví nás samotných! :!:
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

To Ede díky za varování.I já už Pajero viděl.jenže tohle už s pytláctvím nemá nic společného.Jak psal Eda je to organizovaná skupina.vše se děje pro k?eft a mrzký peníz.Nás budou buzerovat blomby a podobně a co ještě budu muset zakládat a knihovat a vidíte že prodej zvěřiny pořád frčí dál,Kdyby se jednalo o drogu či korupci Možná by se něco hnulo,ale nějaká zvěř.....Spí? se pytlačilo z hladu či pro vá?eň.Dnes výnosnej k?eft.
jakub203
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub203 »

Jediné co v takové situaci pomahá je policista - myslivec. bohužel z bohatých zkušeností vím ?i tito bývají velmi často příslovečnými "kozli co se zahradníkem stali"...... Prostě obecně slušný policjt s vůlí.
U nás jednoho takového máme, je to dobrý policajt a výborný myslivec navíc tak trochu blázen bez pudu sebezáchovy a ten takovouto pytláckou bandu vymítil jak Slavníkovce!
Blaser R93 Profesional 9.3x62, Schmidt&Bender Zenith 2,5-10x56
KB Retter Gaildorf 7x57R/16 Zeiss Diavary 1,5-6x36
Merkel 40E 12/70

"ALEA IACTA EST..."
precechtel
Zkušený diskutér

Příspěvek od precechtel »

To - v?ici, asi bych konal zhruba jako Fery, tj. v prvé řadě volal 158 Policii ČR, potom, pokud by to ?lo, prostřelil dvě gumy Pajera a zdekoval se do krytu do příjezdu hlídky, ev. snažil se zapsat, zafotit reg. značku vozu a ty pytláky. Jinak s dojezdem někam do lesa si myslím, že policie tam za 35 minut byla poměrně rychle, usuzuji ze svých zkušeností, vím dobře skoro vše, jak u policie funguje přijetí oznámení a výjezd na místo skutku. Na prvním místě i v těchto situacích je však moje zdraví.. Proto i v těchto situacích obecně nutno zachovat chladnou hlavu a rozvahu. S pozdravem F. PS - s poškozením těch gum si není nutno lámat hlavu, protože jsem chtěl zabránit dokonání trestného činu, k zadržení pachatele tr. činu je oprávněn každý občan dle svých možností no a protože jich je přesila, tak jsem je zdržel těma gumama do příjezdu P ČR. Jen bych se modlil, abych se v to rozrušení dobře trefil, aby hlídka přijela rychle, aby mně ti zmetci nena?li.
politice a politikům zmar
vhool

Příspěvek od vhool »

no koukam ze je to tady samy akcni hrdina :lol: ja bych to resil tak ze bych je pouze natocil alespon telefonem nebo nafotil a vic bych nepodnikal (krome zavolani policie) protoze pouziti strelne zbrane ma doooost prisna pravidla a tohle by jsi pred zakonem neukecal.jestlize jsi hrdym vlastnikem zbrojniho pasu tak se predpoklada ze mas alespon minimalni pravni vedomosti co se zbranea jejiho pouziti tyka.tohle je mozne jen ve filmech :lol: proto bych apeloval na prispevatele aby dobre rozmysleli co napisou.mohou se najit jedinci kteri toto vezmou jinak nez je mysleno a pak se nekde docteme jak jsme agresivni a podobne kydy :wink:
Skalák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Skalák »

Zdravím všechny. Tak se mně po půl roce ( byl jsem douho marod ) opět podařilo něco ulovit. Včera jsme s klukem v 18:35 hodin vyjeli do honitby. Jeli jsme na pastvinu, kam chodí prasata. když jsme vystoupili z auta, tak jsme pastvinu prohlédli. Nikde nic nebylo, tak jsem nabil a šli jsme ke kazatelně. Po výstupu na kazatelnu jsme ve stoje to ještě kolem prohlédli a nic. Tak jsme si začali dělat pohodlíčko a rovnat pol?tářky pod zadky, když se podívám ven a vidím černé body v místě, kde máme nasypáno. Vzali jsme dalkohledy a vidíme samotných 8 selat. Na nic jsem nečekal, vystrčil flintu ze střílny, rozsvítil tečku a na to krajní, které stálo na ?iroko vystřelil. Po ráně se to všechno zamotalo, ale na nástřelu jsme nic neviděli. Já jsem si byl ranou jistý. když odběhla, tak jsme slyšeli, jak někde před námi na místě odfukuje prase. Po chvíli jsme našli na pastvině tmavý flek, tak jsem tam vyslal kluka a z kazatelny ho naváděl. Bylo to už zhaslé sele s dobrou komorovou ránou. Střílel jsem v 18:55 hodin ráží 270W, střelou Hornady SST, 9,7g. Sele le?elo od nástřelu cca 15 m. Vyvržené mělo 25 kg. LOVU ZDAR!
Sauer 202 Highland - 270W, Meostar R2 2-12x50 RD
ČZ 527 - 223 Rem, Artemis 2100 7x50 RD,
ZKK 600 - 30.06 Spr. Yukon Photon 4,5x42 RT
IŽ 27 E - 16/16
Drsnosrstý jezevčík Cit od Aglaii
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

To Skalák: Konečně je tu zase měsíček a tak máme zase možnost ulovit nějakého toho černého rytíře. Přeji upřímné lovu zdar! :wink:
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Včera jsem po delší době vyrazil na večerní čekanou.Měl jsem nějaký problémy v rodině a tak jsem se šel pročistit hlavu.Do 21hodin se nic nedělo kromě dvou výrů,kteří pobíhali po pastvině nic.Pak se ni do 22 zavřeli oči.Měl jsem toho za celý týden dost.Zbudila mě zima nadarmo se neříká,že Vysočna je druhá Sibiř.Bylo okolo 2stupnů pod nulou.Ale vítr ostrý a dost studený.Pootevřu okno u posedu a poslouchám rozdrbala mě taková zima,že jsem se rozhodl k odchodu.Zaslechnu vzdálené zakviknutí a poté i dost tvrdou ?arvátku.Je to však u sousedů něco 100 metrů za hranicema honitby.Rázem mi je o něco teplejc.Trvá to asi 1,5 hodiny stále je sly?ím.Odejit se mi nechce.Je po 23,30 první kusy vycházejí na pastvinu přímo proti posedu,počítám do 30kusů pak už to nejde první mám už za ?ebříkem,jdou v řadě a na ostro,tečka čeká na natočení a malé vybočení z řady.Jedno ze selat vybočuje odmačkávám asi na 15m zakviknutí a hlomoz a na louce nic.Dávám dvě cigarety na nástřelu barva žádná.Jdu směrem uniku a nacházím ho po 30metrech.Zásah komory plic,střela opustila trup asi 20cm před kýtou.Vyvržené 28kg bachyňka.Fotky dám do učinků.Ale až budu mít trochu času.
kpt.stone
Pravidelný diskutér

Příspěvek od kpt.stone »

Lovu zdar, Zdeňku. Po té "kládě" na kazatelně určitě zasloužená odměna.
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Tak to Luvu Zdendo! Ja ted o vikendu taky vyrazim... konecne...
TIKKA T3 Varmint Stainless 308WIN, Leupold VX3 4,5-14x50 long range ill fine duplex
TIKKA T3x TAC 300WM, EAGLE TSV 14:02/75 640
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

I já ti přeji Zdeňku lovu zdar! Skutečně máš výdr?! Jak se usne, tak to je konec, to už se pak člověk nezahřeje-pokud nesly?í prasata! :lol:
Majkl
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Majkl »

Taky přeji "Lovu zdar". Mě se podařil při posledním úplňku pěknej lišák a od té doby nic. až teď v sobotu jsem byl pozvaný na naháňku na černou. Byla to moje první s flintou. Střeleno bylo 3ks černé, vše selata kolem 30kg, 2kusy srnčího byly strženy dvěma jagoši, a jedna liška. To srnčí docela hrůza, ten jejich nářek, když je psy někde u oplocenky cupovali. Jedno sele jsem ulovil já. Bylo to na druhou ránu když ta první ?la do stromu. Rána se mi povedla. Těsně za lopatku a výstřel přes přední část plecka. Zůstalo v ohni a ani neodkazovalo.270win, RWS KS 150gr, cca30metrů. Pak jsem se otočil a za mnou bě?elo další. Ode?lo bez rány, nechal jsem ho sousedovi. Ten ho minul. A vběhlo do houštiny. Za chvíli byly sly?et rány. Asi někomu vyběhlo. když jsem to ?mé? vyvrhoval, přijel pro něj jeden člen z Nivou a říkal mi, že to sele postřelili a i bachu, která jim taky vyběhla. Ani jeden kus i po kilometrovém dosledu nena?ly. takže moji radost z dobré rány, překazila skutečnost, že dva kusy postřeleny a dva kusy srnčího str?eny. A co vy a va?e zkušenosti?
MAUSER M03 8x57IS,Zeiss Victory Diavari 3-12x56 T* kříž 60
Bettinsoli diamont lux 12/76,12/76
BRNO Mod. 1 cal 22 Long Rifle
ESCHENBACH trophy AS/P 8x56B
ESCHENBACH farlux selctor D 8X42BG
Jirka83
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Taky přidám svůj zá?itek z víkendu. :wink: Měl jsem vypozorovaný, že se u nás srnčí drží na jednom poli, kde si drží dost velkou distanční vzdálenost a kde má dobrej přehled. V sobotu v 17hod jsem se na ně vypravil, obe?el jsem pole ze směru kde jsem byl krytý terénem, když jsem uviděl první kusy stáda, tak jsem se přikrčil a nakonec jsem se asi 40m plí?il po zemi, když jsem se k nim dostal asi na 140m, tak znejistěli a odešli na 180m. Měl jsem s sebou svojí W243 nastřelenou na 100m, ale odhadoval jsem, že kulička klesne asi o 8cm. Asi půl hodiny jsem v pozici le?mo vybíral správnej kus, už mi začinala bejt pěkná zima, protože foukal pěkně studenej vítr a pořád ne a ne vybrat ten správnej kus... Pak jedna slabá srna vy?la tak, že za sebou neměla jinej kus, podložil jsem flintu, zamířil a viděl jsem, že pozici mam natolik stabilní, že to půjde, namířil jsem na horní komoru přesně za plec a padla rána. Skupina asi 50 kusů se rozdělila na 2 poloviny a každá ?la na jinou stranu, srna na kterou jsem střílel se mi zamozřejmě stratila a já jen čekal, zda-li se nějakej kus neoddělí, asi po 15 vteřinách jeden kus cca 80m od nástřelu zalehnul a ostatní ode?li, v tu chvíli už jsem věděl, že je to dobrý, byla to zatim moje nejvzdálenější střelba... Jednalo se o ?molku 9,5kg, střílel jsem střelivem SaB(SP) a o opdlitinách už jsem psal jinde...
Odpovědět