Taky přidám svůj zá?itek z víkendu.

Měl jsem vypozorovaný, že se u nás srnčí drží na jednom poli, kde si drží dost velkou distanční vzdálenost a kde má dobrej přehled. V sobotu v 17hod jsem se na ně vypravil, obe?el jsem pole ze směru kde jsem byl krytý terénem, když jsem uviděl první kusy stáda, tak jsem se přikrčil a nakonec jsem se asi 40m plí?il po zemi, když jsem se k nim dostal asi na 140m, tak znejistěli a odešli na 180m. Měl jsem s sebou svojí W243 nastřelenou na 100m, ale odhadoval jsem, že kulička klesne asi o 8cm. Asi půl hodiny jsem v pozici le?mo vybíral správnej kus, už mi začinala bejt pěkná zima, protože foukal pěkně studenej vítr a pořád ne a ne vybrat ten správnej kus... Pak jedna slabá srna vy?la tak, že za sebou neměla jinej kus, podložil jsem flintu, zamířil a viděl jsem, že pozici mam natolik stabilní, že to půjde, namířil jsem na horní komoru přesně za plec a padla rána. Skupina asi 50 kusů se rozdělila na 2 poloviny a každá ?la na jinou stranu, srna na kterou jsem střílel se mi zamozřejmě stratila a já jen čekal, zda-li se nějakej kus neoddělí, asi po 15 vteřinách jeden kus cca 80m od nástřelu zalehnul a ostatní ode?li, v tu chvíli už jsem věděl, že je to dobrý, byla to zatim moje nejvzdálenější střelba... Jednalo se o ?molku 9,5kg, střílel jsem střelivem SaB(SP) a o opdlitinách už jsem psal jinde...