8x57 JS
 8x57 JS   

No masochysta nejsemvhool píše:to lörinc:no jestli jsi masochista tak proc ne
...ted vazne,osobne bych tuto razi v lehke flinte jakou brno je nechtel.je to sileny kopadlo.reference ti muze dat F.Fořt.tato raze je super ale chce to tezkou zbran.tot asi tak vse
 , ještě mám možnost za tu samou sumu mít 7x57, a nevím do čeho jít. Nebo jestli počkat.
 , ještě mám možnost za tu samou sumu mít 7x57, a nevím do čeho jít. Nebo jestli počkat. 
Naprosto s Tebou souhlasím, já na .300WM taky nedám dopustit, měl jsem CZ 550 Medium se zásobníkem, tato zbraň nekope a střílí opravdu na zálepku, pochopitelně optiku Meostar 3-12x56 RD a kvalitní švenk dělaný na zakázku, používal jsem ji 6.roků a nemusel jsem dohledávat, lovit se s ní nechá bez poškození zvěřiny od srnčete po vysokou. Změna je ale život, objednal jsem si Tikku ve stejné ráži, mám přebíjení a doufám, že budu alespoň stejně spokojený. Pán, kterému jsem ji prodal si ji nemůže vynachválit, nahradil s ní ráži .243 Win., telefonoval, že na co vystřelil zůstalo v ohni... a když bude zájemce tak .243 Win. rád prodáJosef Kuřitka píše:Já bych za tu pušku nedal ani korunu, ale to už jsem někde psal. když naši 300WM, tak jedině CZ v magnumu, nebo medium a pažbu American. větší zpětný ráz mě až tak nevadí, a tak moje puška nemusí mít s puškohledem přes 7 kg,ale už bych nikdy nechtěl u této ráže jinou pažbu, než americkou - robustní zapažbení M03 vede.

Z Browningu bar .300WM, je pěkné střílení, ani nemusí mít těžkou hlaveň, podle mě je zpětný ráz srovnatelný s .30-06SPR, Záleží v jakém stavu je hlaveň a náběh... Zbraň s těžkou hlavní se mi taky líbí, ale na lov, i na čekanou, v našich horských podmínkách, kam se nedostanu autem a musím pě?ky, dávám přednost tomu lehčímu, až si raděj kopne, zvlášť v zimě...Bord píše:Střílim z levého ramene,zbraň Browning bar v 300WM s těžkou hlavní,americkou pažbou.Zpětný ráz nijak zvlášťní.Zvěř zůstává na nástřelu,poškození zvěřiny minimální.používám hlavně na čekání.Na šoulání a naháňky mám kulobrok Brno 800 8x57/12-70. Lesu lovu.

Vypadá pěkně... , no chybička se jím vloudila v přepočtu by to mělo být cca. 3,6kg, taky bych to tak typoval. Měl jsem Medium se zásobníkem, byla dobrá (schránku bych nechtěl, ničí ?lice u střel...), teď čekám na Tikku... prý v únoru...Leon píše:mě právě nesedí ani jedna váha ta v librách je malá a v kg je moc velká protože když byla na stránce UB tak měla 4,7kg tak jsem myslel jestli tu váhu nějak nezvýšily
 Zase čím je tě??í, tím je příjemnější střílení...
 Zase čím je tě??í, tím je příjemnější střílení...