Nová modulární kulovnice CZ600
Re: Nová modulární kulovnice CZ600
Ahoj, tak jde se ptal ve zbrojovce zda budou vyrábět verzi pro levoruké střelce a na povrchovou upravu. Pro levoruké včetně mě špatná zpráva zatím se údajně na LH verzi pracuje v konstrukci nikdo neví jaký model to bude a nevi ani v jakých ražich. Můj osobní pocit je , že ještě na verzi pro levoruké nesahli. Odpověď nevíme jaké ráže budeme LH nabízet je v podstatě vyhibavá neboť při modularite a dodorženi velikosti záveru a skupinu ráži je prakticky možné jakákoli ráže. V které již vyrábí nebobudou. Co se povrchové úpravu týká je to zbrojovkou vyvinutý způsob nitrydace. Musím říct že jsem to na několika flintách okukoval a řekl bych pěkný.Takže chtěl jsem 600 ale jelikož je verze pro levaká dle odpovědi v nedohlednu budu muset najít nového mazlika u jiné značky.
Mojich pár zkušeností s LUX verzí v 308.
Oproti předchozím CZ zbraním (557, ZKK a ZH) se mi docela líbi pojistka. Spoušť příjemná. Největší zlepšení ale vidím v povrchové úpravě. Přebíjení je hladké. Nevím, jak dlouho vydrží zásobníky, jsou plastové a s vysokou marží... Zásobníky na zandavání vyžadují grif, začít na straně u lučíku a pak docvaknout. Ten vnitřní mechanismus důvěru nevzbuzuje, ale zatím těžko soudit. S přesností problém není.
Co mi přijde legrační je ten "ebenový" nos. je to nějaké dřevo, kde v té černé struktuře, asi barvené, vystupuje mnohem světlejší, až bílá, struktura dřeva. To je řekl bych ošizené.
Oproti předchozím CZ zbraním (557, ZKK a ZH) se mi docela líbi pojistka. Spoušť příjemná. Největší zlepšení ale vidím v povrchové úpravě. Přebíjení je hladké. Nevím, jak dlouho vydrží zásobníky, jsou plastové a s vysokou marží... Zásobníky na zandavání vyžadují grif, začít na straně u lučíku a pak docvaknout. Ten vnitřní mechanismus důvěru nevzbuzuje, ale zatím těžko soudit. S přesností problém není.
Co mi přijde legrační je ten "ebenový" nos. je to nějaké dřevo, kde v té černé struktuře, asi barvené, vystupuje mnohem světlejší, až bílá, struktura dřeva. To je řekl bych ošizené.
Ahoj, již jste někdo střílel z verze American. Držel jsem jen v ruce v obchodě a myslím že dobrý. Tahle verze se mne líbí a dle slov prodejce je nejžádanější. To beru ale s rezervou, obchodník většinou vychválí vše o co projevíte zájem.
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Na videu po scrollování na stránce níže je krátké video z výměny hlavně u CZ600. Nově je už s bezpečnostní ochranou, proti povolení hlavně a vysunutí. Netuším od kdy, narazil jsem na to náhodou. Vcelku hezky řešeno.
Někteří již možná znají. Zajímavé je na pouzdru vyryté - CZ600 PLUS ST2
Na stránkách je označení zbraní CZ600+. Toto "+" asi značí model s vylepšeným způsobem výměny hlavní.
https://www.czfirearms.com/cs/produkty/ ... 0-plus-lux
Někteří již možná znají. Zajímavé je na pouzdru vyryté - CZ600 PLUS ST2
Na stránkách je označení zbraní CZ600+. Toto "+" asi značí model s vylepšeným způsobem výměny hlavní.
https://www.czfirearms.com/cs/produkty/ ... 0-plus-lux
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Klasika CZ UB, nejdriv se pusti neco na trh a pak se to postupne dodelava, viz treba Bren 1,2,3. Nejlepe za penize danovych poplatniku. To to tam proboha nemohli dat rovnou? O kolil to zvedne vyrobni naklady? Asi je lepsi udelat nejdriv Loctite edition.
9,3x62/8x57JS/270 Win/20x76/9 para/45ACP
-
dalas
- Administrátor
Myslím, že CZUB v tomto není žádnou výjimkou. Dnes výrobce udělá základní vývoj, v určitý moment to pustí na trh a testuje v provozu to, co by mu ve fabrice trvalo roky. Bohužel je to tak. odnesou to zpravidla ti, co chtějí mít ihned poslední výkřik. V případě CZUB a 6istovky konstruktér nepočítal s lidskou blbostí. Byl to pouze jeden případ a ještě ve fabrice (snad se nemýlím).
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Nemate niekto znalosť ..kto je vyrobcom zelenych pazieb na CZ 600 ERGO?
GM PLAST Prostějov dělají í pro Bergaru
Dotaz na majitele modelu Alpha, nebo LUX LIGHT. Lze reálně využít jinou drážku na liště než prostřední?
Ano, jde to v pohodě, mám to na obou svých 600, u obou drží nástřel naprosto bez problémů i přes použití těžkých puškohledů. On ten jedn zub na každé straně stačí. Používám ale kvalitní, nebo rozumně kvalitní montáž.
Pozn: 3 drážky má až 600+, ty původní mají jen 2, takže jsem neměl na výběr.
Pozn: 3 drážky má až 600+, ty původní mají jen 2, takže jsem neměl na výběr.
CZ 600 223 rem + Delta Stryker 5-50x.
CZ 600 308 win + Vortex viper PST II 5-25x
Ok a máš jednodílnou nebo dvoudílnou montáž?
Dvoudílnou. Jednodílnou jsem neřešil, abych nemusel hledat délky montáží a jednu dvoudílnou už jsem měl doma, tak mi stačilo dokoupit druhou.
Obě Vortex, jedna starší model, levnější na 30 mm tubus a nízká na 50 mm objektiv, druhá na novější typ na 34 mm tubus, vysoká pro optiku s 56 mm objektivem.
Obě Vortex, jedna starší model, levnější na 30 mm tubus a nízká na 50 mm objektiv, druhá na novější typ na 34 mm tubus, vysoká pro optiku s 56 mm objektivem.
CZ 600 223 rem + Delta Stryker 5-50x.
Mohl bys prosím hodit nějaký detailní foto v těch dvou zadních pozicích? Klidně do SZ
Tak už je doma. Typ cz 600 lux verze “Loctite”. Duralový závěr. První dojmy, do ramene sedne dobře, dřevo hezká kresba, závěr jde napínat dost ztuha je znát hrubší neleštěné plošky. Možná doleštím uvidíme, třeba bude stačit nějaké mazivo. Váha super 2,5 kg. Dle výrobce, zatím neváženo. Spoušť krátká bodová. Klidně bych na ten 4. stupeň uvítal i tvrdší spoušť vzhledem k tomu, že to mám primárně na naháňky. Zásobnik plastový takový mi přijde fórový. Co mě překvapilo, tak koncovka závěru je z plastu
. Pokud bych chtěl používat otevřená miřidla, tak mám problém neboť se k nim nenaskládám s brýlemi. Bez brýlí to jde, ale to vidím ho… takže nic. Pak tedy kolimátor. Ty miřidla, jak to popsat, jak jsou jakože dutý, tak se ztrácím a musí je vyloženě hledat, ale zatím zkoušeno při umělém osvětlení, ani ty světlovodný vlákna nijak nevynikají, ale třeba to ve dne bude dobrý. Pokud bych přesně chtěl lovit jakože v klidu a nemusel spěchat na ránu tak jako dobrý, jsou takový jemný, hezky by se s nimi mířilo, ale na rychlou ránu no nevím. pojistka za mě perfektní to je vlastně důvod proč jsem si to pořídil. Víc uvidíme na střelnici.