Nová modulární kulovnice CZ600

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
jira
Častý návštěvník

Re: Nová modulární kulovnice CZ600

Příspěvek od jira »

Ahoj, tak jde se ptal ve zbrojovce zda budou vyrábět verzi pro levoruké střelce a na povrchovou upravu. Pro levoruké včetně mě špatná zpráva zatím se údajně na LH verzi pracuje v konstrukci nikdo neví jaký model to bude a nevi ani v jakých ražich. Můj osobní pocit je , že ještě na verzi pro levoruké nesahli. Odpověď nevíme jaké ráže budeme LH nabízet je v podstatě vyhibavá neboť při modularite a dodorženi velikosti záveru a skupinu ráži je prakticky možné jakákoli ráže. V které již vyrábí nebobudou. Co se povrchové úpravu týká je to zbrojovkou vyvinutý způsob nitrydace. Musím říct že jsem to na několika flintách okukoval a řekl bych pěkný.Takže chtěl jsem 600 ale jelikož je verze pro levaká dle odpovědi v nedohlednu budu muset najít nového mazlika u jiné značky.
argonaut
Častý návštěvník

Příspěvek od argonaut »

Mojich pár zkušeností s LUX verzí v 308.

Oproti předchozím CZ zbraním (557, ZKK a ZH) se mi docela líbi pojistka. Spoušť příjemná. Největší zlepšení ale vidím v povrchové úpravě. Přebíjení je hladké. Nevím, jak dlouho vydrží zásobníky, jsou plastové a s vysokou marží... Zásobníky na zandavání vyžadují grif, začít na straně u lučíku a pak docvaknout. Ten vnitřní mechanismus důvěru nevzbuzuje, ale zatím těžko soudit. S přesností problém není.

Co mi přijde legrační je ten "ebenový" nos. je to nějaké dřevo, kde v té černé struktuře, asi barvené, vystupuje mnohem světlejší, až bílá, struktura dřeva. To je řekl bych ošizené.
campo
Častý návštěvník

Příspěvek od campo »

Ahoj, již jste někdo střílel z verze American. Držel jsem jen v ruce v obchodě a myslím že dobrý. Tahle verze se mne líbí a dle slov prodejce je nejžádanější. To beru ale s rezervou, obchodník většinou vychválí vše o co projevíte zájem.
Choochoo007
Zkušený diskutér

Příspěvek od Choochoo007 »

Na videu po scrollování na stránce níže je krátké video z výměny hlavně u CZ600. Nově je už s bezpečnostní ochranou, proti povolení hlavně a vysunutí. Netuším od kdy, narazil jsem na to náhodou. Vcelku hezky řešeno.
Někteří již možná znají. Zajímavé je na pouzdru vyryté - CZ600 PLUS ST2
Na stránkách je označení zbraní CZ600+. Toto "+" asi značí model s vylepšeným způsobem výměny hlavní.

https://www.czfirearms.com/cs/produkty/ ... 0-plus-lux
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
SoukuM
Pravidelný diskutér

Příspěvek od SoukuM »

Klasika CZ UB, nejdriv se pusti neco na trh a pak se to postupne dodelava, viz treba Bren 1,2,3. Nejlepe za penize danovych poplatniku. To to tam proboha nemohli dat rovnou? O kolil to zvedne vyrobni naklady? Asi je lepsi udelat nejdriv Loctite edition.
9,3x62/8x57JS/270 Win/20x76/9 para/45ACP
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Myslím, že CZUB v tomto není žádnou výjimkou. Dnes výrobce udělá základní vývoj, v určitý moment to pustí na trh a testuje v provozu to, co by mu ve fabrice trvalo roky. Bohužel je to tak. odnesou to zpravidla ti, co chtějí mít ihned poslední výkřik. V případě CZUB a 6istovky konstruktér nepočítal s lidskou blbostí. Byl to pouze jeden případ a ještě ve fabrice (snad se nemýlím).
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
tibi1
Zkušený diskutér

Příspěvek od tibi1 »

Nemate niekto znalosť ..kto je vyrobcom zelenych pazieb na CZ 600 ERGO?
jdodo
Častý návštěvník

Příspěvek od jdodo »

GM PLAST Prostějov dělají í pro Bergaru
Odpovědět