Ustanovení myslivecké stráže

Veškerá legislativa ohledně lovectví a myslivosti
Odpovědět
krcoun308
Pravidelný diskutér

Ustanovení myslivecké stráže

Příspěvek od krcoun308 »

Zdravím
Mám dotaz.
Skončila mi platnost myslivecké stráže.
Před 20ti lety jsem na úřadě (jako) složil slib a bylo hotovo. Před 10ti lety jsme dostaly nějaké poklady, už nevím přesně, jestli to byly přímo otázky a nebo 3-5 stran A4 textu, to si člověk třikrát přečetl a v klidu jsem napsal test.
Ale - teď stejná situace, prý je (zkouška) rozšířena o trestně právní zákoník, prvním pomoc a mraky novinek - jen podklady vůbec žádné. Bylo nám mezi řádky naznačeno, naučte se Vše - co se týká myslivecké stráže a nebude problém. To mi přijde trochu zvláštní, píše stále nějaký test ? Pokud ano - jsou otázky dopředu tajné ? Jak to ustanovení probíhá - proběhlo někde jinde ?
Děkuji za info ...
Šumavák
Pravidelný diskutér

Re: Ustanovení myslivecké stráže

Příspěvek od Šumavák »

Pokrok nezastavíš. :roll: Dnes tištěná verze testových otázek pro mysliveckou stráž neexistuje, používají se testy elektronické. Je to softwarová aplikace, ze které ti teprve při zkoušce Orgán státní správy myslivosti z obsažených otázek vygeneruje test a ten vytiskne (vyplňuješ ho ručně). OSSM mají tu aplikaci zdarma, myslivecké spolky a jednotlivci si ji mohou zakoupit jako časově omezenou licenci pro PC nebo tablety a tzv. chytré telefony. Ta v tom případě mimo otázek pro mysliveckou stráž (těch tam je asi 300) obsahuje i otázky pro lesní stráž, rybářskou stráž a stráž přírody. Odkaz níže:

https://yamaco.cz/produkty/elektronicke ... traze.html
ondrush
Nový návštěvník

Příspěvek od ondrush »

Spominanu aplikaciu od Yamaco silne neodporucam. Neviem teda, ci sa za tie 2r nezmenila, ale hrozne drahy nekvalitny odpad.
Popravde, nemam ziadne odporucanie, okrem toho precitat si prislusnu legislativu. Asi postacuje publikace Myslivecka straz https://www.svetmyslivcu.cz/myslivecka- ... ne-vydani/ - myslim, ze ta mi dala najviac, ale spokojny som uplne nebol.

Test je ale trivialny, sposob skusania je, no, proste je to nastavene tak, aby kazda honitba v republike dokazala splnit zakonny limit poctu ustanovenych strazi bez nutnosti externych osob.
Šumavák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Šumavák »

ondrush píše: stř 12.2.2025, 18:55Spominanu aplikaciu od Yamaco silne neodporucam. Neviem teda, ci sa za tie 2r nezmenila, ale hrozne drahy nekvalitny odpad...
No, asi by opravdu bylo vhodné doplnit, že používání oné aplikace může být pro počítačově méně zdatné uživatele poněkud trýznivé... :D Každopádně její výhoda je, že obsahuje veškeré otázky, které se mohou v testu objevit.
krcoun308
Pravidelný diskutér

Příspěvek od krcoun308 »

Děkuji za info, uvidím jak to proběhne v praxi a podám report :wink:
Odpovědět