AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Vše o lovectví v jiných zemích (něco jako poradna)
Odpovědět
Myslivec Milda
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Příspěvek od Myslivec Milda »

Tak za tři týdny letíme „za hranice všedních dnů“. Nakonec budeme skupina 5ti lovců, jedno místo ještě zůstává volné. Pro mě osobně to bude sedmý lovecký výlet do Afriky, a taky dárek k sedmdesátinám. Bude trochu jiný než ty předchozí lovecké cesty , a taky asi moje poslední africké safari. Pak se už budu věnovat jenom svojí honitbě. Maybe. Kromě vlastního lovu se budeme věnovat i poznávání místní destinace - Kimberley a okolí. Cesta od : Z domu DO místa pobytu bude relativně krátká, nějakých 24hodin. Z Jonanesburgu do Kimberley poletíme vnitrostátním letem, a pak teprve autem do místa pobytu. Ušetříme tak hodně času oproti cestě jen autem z letiště v JNB. Lovit budeme v provincii Severní Kapsko. Ze „základny“ budeme denně zajíždět do okolních „huntings area“ cca. 50 – 70 km. Jeden, možná dva dny, podle toho jak se nám bude dařit lovit, pak věnujeme výletu do města Kimberley a jeho blízkého okolí. Prý to stojí za návštěvu. Řešil jsem dlouho a vážně jakou si mám sebou vzít pušku a vybíral ze třech možností. ZDE:

https://www.rajce.idnes.cz/myslivecmild ... 1691819853

První adept je léty a kontinenty prověřená R8 – cal. 8x68 S Tato :

https://www.rajce.idnes.cz/myslivecmild ... 1692012335

Ulovil jsem s ní m.j. lvici, kaferského buvola, západosibiřského losa, sibiřské srnce, kudu, Elanda, jeleny, etc.etc.etc. Fantastická ráže s perfektní balistikou na velké vzdálenosti, velká dopadová energie a spolehlivost. Prostě je to skvělá puška která mnohokrát dokázala co umí.

Další možnost byla R8 - cal. 8,5x55 Blaser. Tahle:

https://www.rajce.idnes.cz/myslivecmild ... 1692012254

Nová hlaveň, nová ráže, nový Zeiss, nový tlumič. Na střelnici = na terči funguje opravdu bezvadně. Něco málo má taky odloveno doma. Střela Norma SP „zabíjí“ nekompromisně. Určitě by to nebyla chyba zvolit ji na lov velkých antilop . Dát ji šanci ?

Třetí možnost , ( jako princezny v pohádkách ) je dvoják Merkel E141, cal. 9,3x74R, ZDE:

https://www.rajce.idnes.cz/myslivecmild ... 1691820068

Tady mi nějaký čas trvalo než jsem se s ním naučil střílet a hlavně trefovat. Co do výkonu, balistiky a soustřelu z obou hlavní však kulhá za opakovacími kulovnicemi Blaser R8.
ALE ! Dvoják má charisma, které opakovačky postrádají. Proto byl nakonec vybraný. Je to opravdová africká klasika se kterou lovili známí cestovatelé a lovci, např. F. C. Selous H.M. Stanley, E.Holub, E. Hemingway , M. Sullivan, B. Machulka, a další a další…. ještě jsem s dvojákem v Africe nelovil, tak teď to zkusím a uvidím. Zjistil jsem, že proti minulým rokům je teď přeprava zbraní brutálně zpoplatněná. Asi letecké společnosti potřebují víc vydělat. Jedna puška , tam a zpět, vyjde za přepravu na cca. 11.000,- Kč, čili polovina ceny letenky. Dostali jsme sice nabídku, že na farmě jsou pušky k zapůjčení zdarma, ale my chceme svoje pušky ať to stojí co to stojí. Je to naše svobodná volba. Souhlas s přepravou zbraní od letecké společnosti máme, zvací dopisy a žádosti o dočasný dovoz lovecké pušky do JAR taky, takže si to užijeme podle svého gusta. Maybe. Listopad je tady příjemný pro lov. Je typické africké jaro, teplo a sucho, listí opadané a lovecká sezóna tam pomalu končí. Jsem opravdu zvědavý, jaké to bude v provincii Severní Kapsko ve srovnání s oblastmi Limpopo a Severozápadní provincie. ( Příroda, zvěř, úroveň loveckého doprovodu, ubytování a podobně ) V prosinci pak začíná období dešťů a to se neloví. Afrika je zajímavý kontinent a každý kdo si to může dovolit by ji mněl aspoň jednou v životě navštívit. Mimochodem. Rubáš nemá kapsy a rakev nemá okna. No a všichni jednou zemřeme, že. Co dodat ? Snad že jenom to co sníme, vypijeme, uvidíme a zažijeme nám už nikdy nikdo nevezme. A žijeme jenom jednou. Člověk si má plnit svoje sny a přání když je to možné, že.
Odpovědět