Lapovanie staré zbraně - vyleštění vývrtu zbraně

Vše o kulobrocích a dalších kombinovaných zbraních.
polovnikrv
Nový návštěvník

Re: Lapovanie staré zbraně - vyleštění vývrtu zbraně

Příspěvek od polovnikrv »

Pre mňa by bolo ideálne mať pod sebou guľovú a brokovú, alebo vedľa seba v jednej rovine, takže hádam niečo nájdem :-)
Kúpim z každého jednu krabičku a vyskúšam.

Keď je to pod stredom osnovy, je to vlastne jednoduchšie na mierenie, keďže mám kríž
Obrázek je to sice prioritne na AR ale da sa s tym trafit,

dosť som naň nadával zo začiatku, ale teraz s tým „nesústrelom“ mi vlastne príde fajn :-D

Takže keď to nie je úplne mimo, tak sa dá trafiť na terči a počítať s konkrétnou bodkou.
Blaser R8 - 10,3x68 magnum, Ferlach Bixka 8x57R/360, 20. GA, Mauser M18 - 308 W, CZ 550 7x64, Zkk 600 7x64.
Martinř
Častý návštěvník

Příspěvek od Martinř »

mám doma troják Krieghoff taky v 8x57R/360 a i přes výraznou korozi v kulové hlavni mi jedna navážka lítá naprosto přesně, druhá mírně rozhazuje. Takže koroze nekoroze, hlavně že to lítá tam kam má! Naopak brokové hlavně 20/70 jsou naprosto čisté, nevím jak se to předchozímu majiteli povedlo!? :shock:

Dotaz: šlo by do hlavně jednušky se zcela zničeným vývrtem, tento odvrtat a vložit defacto novou hlaveň stejného, příp. menšího průměru? Samozřejmě za předpokladu, že na stávající hlavni je dostatek materiálu k tomuto kroku.
polovnikrv
Nový návštěvník

Příspěvek od polovnikrv »

Ahoj, podla mna to je mozne,

ale neviem ci to niekto robi u nas: mrkni na video
https://www.youtube.com/watch?v=vmGM9jK00dI&t=2141s, a neviem ci je to u nas aj legislativne priechodzie ale mozno ano :-)

tie navazky mas ako tajnost ? :D inac prebijas klasicke strely S&B ?
Blaser R8 - 10,3x68 magnum, Ferlach Bixka 8x57R/360, 20. GA, Mauser M18 - 308 W, CZ 550 7x64, Zkk 600 7x64.
Martinř
Častý návštěvník

Příspěvek od Martinř »

Trochu jsem se taky poptal, údajně by mělo jít vložit, resp. vlepit menší kalibr. Ale vlastě proč ne příp. stejný, je-li původní hlaveň dostatečně hrubá?

ne, žádné tajnosti, jedná se o původní náboje z Blanických strojíren (Prach Nctp KF 6/64, a KF 5/64, uvedená váha prachu 2,07 a 2,06 g. Ta druhá varianta mi lítá líp. Zatím nemám důvod přebíjet. :)
Odpovědět