Příspěvek od vhool »
xHonza píše:Naposledy když jsem se k něčemu podobnému přichomýtl, tak jsem to ře?il dostřelem krátkou. Bylo to rychlé a humální - srnče mělo prasklé zadní nohy a zhmo?děné vnitřnosti - zřejmě by se tam ještě pěkně dlouho válelo...
 to je tedy vykvet myslivecke mluvy.....nic ve zlem ale zkus se nad sebou zamyslet....
 to je tedy vykvet myslivecke mluvy.....nic ve zlem ale zkus se nad sebou zamyslet.... , natož myslivcům. Nu což musíme to přežít. Naposledy jsem měl Možná prasklé nohy já po slivovičce
 , natož myslivcům. Nu což musíme to přežít. Naposledy jsem měl Možná prasklé nohy já po slivovičce  
   . Aspoň jsem si tak připadal
 . Aspoň jsem si tak připadal  
   . Ale vnitřnosti to ustály.
 . Ale vnitřnosti to ustály. ) popadl první sukovici co našel a to zvíře prostě dorazil na silnici,hodil do kufru a odjel.Tak nevím bylo-li to takto správné??
 ) popadl první sukovici co našel a to zvíře prostě dorazil na silnici,hodil do kufru a odjel.Tak nevím bylo-li to takto správné??
Příspěvek od nimrod nimrod »
To máš samozřejmě pravdu, že dostřelná rána je ta nejrychlejší cesta, navíc když neumím dobře udělat záraz, tak ho dělat nebudu, navíc je to protizákonné. když jsem ovšem na cestě a nemám u sebe střelnou zbraň? (ani ji správně nesmím k tomuto účelu použít!!!) Tak když si mám vybrat mezi tím, aby se zvěř trápila, nebo zárazem... u mě je volba jasná (nemluvím o vyspělejší černé a vysoké, takový dobrodruh zase nejsem).Greening píše:zaraz bych zvěři nedal ani náhodou.Za prvý je to protizákonné a nikdy nevíte kdo vás uvidí a bonzne. Za druhy to neumim a nikdy praktikovat nechci. a taky si nemyslim, ze by kazdy myslivec mel doma este krátkou zbraň, tkaze dostřel z kulovnice je tim nejlep?im řešením. Aspon podle me.