CZ 550 varmint vs. Remongton 700 VLS

Vše o kulovnicích a malorážkách
vhool

Příspěvek od vhool »

figi píše:S tím DODO souhlasím, i když mně právě to moc baví, ale je pravda, že na ladění spou?tě, přetvarování pažby, vyladění pojistky atd. strávím mnoho hodin.
Nastřílet 0,3 MOA s tovární municí se mi nikdy nepodařilo ( i když s SB 308W HPBT to bývá těsné).

Proto si myslím, že v tomto případě si vzít zbraň do ruky a vybrat si to, co je mi pocitem bli??í je to správné.

Mám k CZ 550 mnoho výhrad, ale po úpravách je to skvělá, spolehlivá a vyjímečně přesná zbraň.
...no figi s timto prispevkem naprosto souhlasim

:lol:
Choochoo007
Zkušený diskutér

a

Příspěvek od Choochoo007 »

aa
Naposledy upravil(a) Choochoo007 dne čtv 15.11.2007, 23:37, celkem upraveno 1 x.
Choochoo007
Zkušený diskutér

črem

Ja myslim, ze to s tim DODO nebude tak horky, na 700 je takovych dilu na DODO, ze z toho pak je neseriovka.

whoole verim ze Tvuj kousek je pekny kousek, cekal jsem ze Te to trochu namichne. U CZ jsem po domacku delal ulozeni, hlaven byla oprena na jedne strane, ale i tak to strilelo stejne. Ze se tento problem objevi i v testu Rem varmint SPS je pro me zklamani. U bezne lovecke pusky me to tolik neprekvapuje, nebo spis u CZ,ale u sportovniho varmintu????

Kdyz kouknu na prvni test co jsem nasel, od NRA, tak me tyto vyrobky moc nelakaji. Predpokladam ze lidi od NRA strilet umi. Je to trochu netypická raze, ale u tak "vehlasneho" vyrobce bych predpokladal jine vysledky. Nebo ze by to byla cinska krabice s padelkem??? :lol:
Obrázek
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

National Rifle Association, co te vede k tomu, ze vsichni z NRA umi strilet? to je jako by jsi tvrdil ze vsichni cleni CSS (Cesky strelecky svaz) umi strilet.

DoDo, je potreba si ujasnit co to pro koho obnasi.

DoDo pro mne je to aby neco fungovalo alespon trochu jak ma, tak to musim doma dodelat. (drhnouci spoust, odebrani predpazbi aby se hlaven nedotykala apd.) Udelat bedding, vymenit spoust, hlaven, srovnat uzamykaci ozuby, neberu jako DoDo, protoze to jsou upravy ktere je potreba udelat (pokud chci dosahnout lepsi presnosti) u vsech seriove vyrabenych zbrani. (nebo temer u vsech)
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Choochoo007
Zkušený diskutér

Je to test nejakyho casaku od NRA, predpokladam ze kdyz neco testujou, ze by meli mit neco nastrileno a tudis to pak ma nejakou vypovidajici hodnotu.
Jestli to tak neni, tak se nemame o cem bavit a Ti kdo nastrili 0,3 MOA maji skvely ruce, zbran, optiku, munici. Ti kdo nenastrili maji neco z toho naprd a vyresit co se da tezko. Vsichni si k Tobe nemuzou vozit testovat pusku :lol: jako Andy

DODO je pro me vse co se musi predelat, otazka je co komu vadi
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
vhool

Příspěvek od vhool »

to chooochooo: naopak me to nenamichlo :wink: nejsem zaslepeny zastance cehololiv a mam dost zkusenosti na to abych vedel co a jak.jen jsem chtel rict ze kdyz prijdu na strelnici,vezmu krabicku serioveho streliva a rozbalim krabici s novou rem 700 BDL a cz 550 lux obe napr.v razi 30-06 tak je hoooodne velka pravdepodobnost,ze rem bude o tridu lip fungovat nez cz 550.kdyz budu radovy myslivec ktery nechce dalsi investice nebo starosti jak strilet 0,3 MOA tak si vyberu rem,tikku,mauser nebo sauer ale posledni dve jmenovane uz jsou v jine cenove kategorii.je samozrejme pravdou ze cz550 mi i bez dalsich uprav bude slusne slouzit pro vykon myslivosti ale je to vse o tom co od zbrane ocekavam a jake mam naroky.nekomu staci chrastici ZH a nekdo proste chce strilet presne.je to o lidech a ne o vyrobci :wink:
SAKO
Častý návštěvník

Příspěvek od SAKO »

Dobre, dik, vemu Rem. VLS, samozrejme vim, ze Figimu strili 550 supr. Dam udelat bedding, pravdepodobne vymenim spoust. Ale jakou? Z toho jsem blbec. Firem je spousta, neco od Timney nebo Jewell? Nebo neco jineho? Nejde mi o nejnizsi cenu, chci opravdu dobrou spoust, samozrejme, nemusi to byt to nej... Mozna pro SHIVU, ma smysl dat zarovnat ozuby? Mozna trochu blba otazka, ale jakej je prinos teto da se rict PROCEDURY? Nemyslim, ze nevim, proc se to dela, ale praktickej dopad na presnost. Dalsi vec, montaz. Nebudu nic sundavat a chci co nejnizsi. Samozrejme, co nejpevnejsi. Nejradeji jednodilnou. Original Leupold? Nevim. Dekuji.
vhool

Příspěvek od vhool »

to sako: REM VLS je dobra volba,myslim ze ti bude vyhovovat bez dalsich uprav.zalezi vsak co od ni ocekavas.jestlize nechces strilet BR nebo podobne tak urcite.spoust se da hodne poladit tak nejdrive vyzkousej.osobne mam na svem senderu take origo REM.spis bych se zameril na vyber munice,osobne prebijim tak mam toto vyreseno.co se tyka montaze tak vyber pevnou od leupolda primo na typ rem 700 (QRW a pod.).poradi ti v proarmsu p.hofman ktery je i prodava za velmi slusne ceny.je to na veky.
duch Pampuch
Pravidelný diskutér

Příspěvek od duch Pampuch »

Take se zabyvam myslenkou na porizeni neceho takoveho, premyslel jsem o 223R a tezke strele, 22-250 Rem nebo 243W. Obratil jsem se na jednu pomerne znamou firmu z domazlicka a toto je cast odpovedi snad to pomuze, ikdyz uz tady vlastne stejne nazory zaznely:

Tedy musíte do větších ráže a vynikající zkušenosti s opravdu malou citlivostí na vítr (což je nejhorší u .223) máme s nábojem 6mm NORMA. (2 cm na 300m)
ovšem zbraní je málo a vyžadovalo by to stavbu celé zbraně. Střely to jsou rozměru .243 a musí být nad 105 grs. To dost zu?uje výběr.
Tedy zůstává ráže .243W, nebo? .223 bude furt na hraně limitu.

Výběr zbraně:
CZ Varmint ...... ani omylem
Howe v laminatu - přihořívá, celkem dobrá volba
Tice Varmint - dobrá volba
Remingtonu SPS Varmint - kolísá dost kvalita a několik vadných hlavní už jsme měnili.
vše můžeme pro Vás dovézt a pak pokračovat v "dostavbě", protože samotná zbraň je tak 50% úspěchu.
Ideální je stavba 6mm BR Norma z CZ 550 nebo tak podobně. To? můj (dostupný) sen.
Tak at si z toho kazdy vybere co chce. Ja to zacinam chapat tak, ze zbran e do cca 1000Eur jsou proste konzumni zbozi s kolisavou kvalitou a je nutne pocitat s dalsimi pracemi, nebo jit cestou prestavby stareho.
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

to Choochoo007
Jak rikam, testy ktere nejsou patricne zdokumentovany, nejsou smerodatne. To myslim vseobecne. Nicmene test, ktery jsi uvedl, lepe receno jeho vysledky, jsou dost realne. Jen tam chybi zakladni udaje, cimz pro mne nema zadnou hodnotu. V podstate se do techto hodnot vejda skoro kazda seriovka.
Ladeni munice, mozna by jsi se divil kolik a kdo si tu munici u mne necha vyladit. :-)
DoDo je (pro mne), kdyz si neco koupis a musis to dodelat aby to fungovalo. Napr. si v Ikea koupis postel a pri montazi ji musis prevrtat diry na spoje, jinak to dohromady nedas. To ze si ji pak natres na zeleno, pro mne uz neni DoDo. :-) To jen abychom vedeli kdo o cem mluvi.

to SAKO
U nekolika 700 jsme menili spouste, rozdil je nebe a dudy. Pro lovecky a sportovni bych doporucil neco jako je tohle
http://www.grafs.com/product/166993
pro vylozene sportovni (opravdu velice jemna BR spoust)
http://www.grafs.com/product/166992
zarovnani ozubu, otazka je jak moc presne chces strilet. Nestejnomerne dosedaci plochy zpusobuji pri vystrelu krouceni zaveru a tim cele flinty jeste pred tim nez strela opusti lauf. Pri normalni strelbe se tyto chyby schovaji do chyb strelce, nestabilni polohy, povetrnostnich podminek.
Samozrejme cim vic nepresnosti odbourame, tim presneji bude flinta strilet. Otazka je, jak moc presne chceme strilet my a kolik jsme ochotni za to zaplatit.
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

to duch Pampuch

Toto tvrzeni je sice dost pravdive, ale zavadejici. Zalezi (opakuji jiz asi po ste) na jakou vzdalenost, jak presne a za jakym ucelem chci strilet.
Od toho se totiz odviji volba nejen raze, ale i strely a od typu konstrukce a vahy strely se odviji i stoupani vyvrtu.
Citlivost na vitr, chybi mi tu udaj o rychlosti vetru. Korekce na vitr do 300m je celkem nepodstatna. je jedno jestli kliknu 2x nebo 3x. klikat nebo prenaset musim stejne.

Co se tyce presnosti tak do 300m vladne 6ppc a .30BR na vetsi vzdalenosti se strili v drtive vetsine 6.5-284 a raze v kalibru .300. ano 6mmBR je presna patrona a dobra volba, nejlepsi vysledky jsou s ni dasazeny kolem 600m.
Vseobecne plati, ze mensi raze s malym zpetnym razem jsou lepe zvladnutelne a za dobreho pocasi se s nimi dosahuje lepsich vysledku nez s razemi vetsimi a vykonejsimi. V okamziku horsich povetrnostnich podminek, zacnou vetsi raze dominovat (mluvime o 600m a dal).
250gr Lapua scenar pri 5m vetru na 600m ma snos skoro 70cm (raze .338LM)
90gr Sierra pri tom samem vetru na 600m dela 100cm v razi .223Rem
175gr Berger na 600m dela v razi .308win take 100cm
(pocitam sve navazky kterymi strilim)
rozdil 30cm pri mireni mildotem je mi uplne vedlejsi, AI v .338LM o proti .223 rem kope jak kun a vyzaduje to hooodne usili z toho strilet vetsi mnostvi ran. Naproti tomu .223 je proti tomu malorazka.
Ale urcite bych nestavel na CZ 550 (pokud nesetrim).
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

Sám jsem nemohl CZ 550 "ani cítit", pak jsem si pořídil Varminta a ihned rozdělal a "předělal", protože mi nevyhovovla pažba, spouš», pojistka Po koupi 550 Sniper už jsem naprosto přesvědčen - bez problémů rozptyl jako Sako TRG. V pondělí jedu pro dalšího Snipera - ten už bude jen na lov.

většina lidí chce extrémně přesnou zbraň, vhodnou opravdu snad jen na BR. Vlastnosti zbraně asi vůbec nevyužijí, nehledě k tomu, že snad větší vliv má munice. Pak teprve začne trápení, protože když už se naučí opravdu přesně střílet, zjistí, že najednou je poznat každý sebemenší vliv, že stačí každá drobná změna teploty , nadm. výšky a už to střílí třeba o pět mm výše, přijedu na jinou střelnici a už musím nastřelovat, protože u přesné zbraně už je to poznat, a pět mm mi vadí.
Pak jdu na lov, a tam mi stačí bohatě MOA i na tu lišku na 300m. Ale v hlavě už hlodá červíček - pořád dokola přemílám všechny podmínky a ujiž?uji se, že změna určitě bude tak drobná, že ji ani nepoznám. No, je to sranda.

Shivo, bude příští rok i velkorážový BR alespoň na 100m ?

Vím, že je to drzé, zvlášť když mám tu 550, ale asi bych si to přijel zkusit.
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Lepe bych to nerekl.
Je to to same jako tzv. vypalena hlaven apd. jsou to veci ktere lovec zpozoruje az tyto chyby zacnou byt vetsi nez chyby ktere dela on sam. A to bude hodne vic ran nez deklarovana BR presnost nejakych 1000-1200 ran u 6.5-284 :-)

Cekam na to az dorazi flinty z USA. mame dve strelnice vybavene stoly. bohuzel jen na 100m. Ale nekde se zacit musi. Na druhou stranu, letosni MS se strilelo na 100 a 200m. takze na zacetek si myslim OK. Akorat budu muset otevrit narodni tridu, protoze mezinarodni pravidla dost omezuji vahu zbrane (unlimited je myslim do 13.5 libry), kompiky nejsou povoleny atd.

Problem bude s prachem a strelama. navic je proti mne vedeno spravni rizeni ze strany ceske zkusebny zbrani a streliva.
prodal jsem strely ktere nebyly homologovany zkusebnou. Pravda nevedel jsem to, (ano ja vim, neznalost zakona neomlouva) ale koho by napadlo, ze strely a nabojnice jsou oznaceny jako strelivo (stejne tak jako diabolky). Zadna evropsak a mozna ze ani civilizovana svetova zeme zadne certifikaty ani homologace nevyzaduje, bohuze u nas ano.
No nic, to je na jiny thread. Treba nejaky zalozim abychom sepsali petici.
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

Tak se tě?ím.

když jsem vybíral Varminta, rozhodoval jsem se mezi Tikkou T3, tu už jsem měl dokonce na prodejně k okamžitému odběru a CZ 550. když jsem vzal T3 do ruky, ihned jsem cítil nutnost úprav. To samé u CZ 550.
Proto zvítězila 550 - úpravy podle mne byly nutné u obou, s dřevěnou pažbou mohu dělat cokoli s plastovou ne, k dispozici jso okamžitě všechny díly, takže když něco zkazím, mám to ihned doma, a na 550 není na rozdíl od T3 nic z plastu.
O přesnosti obou jsem nepochyboval, dokonce si podle všech dostupných informací myslím, že u CZ 550 Varmint rozhodně není horší, než u T3, a třeba i Remingtonů, spíše naopak.
Tomas 43
Pravidelný diskutér

Remington 700 vs. CZ 550

Příspěvek od Tomas 43 »

Whool napsal:Kdyz prijdu na strelnici,vezmu krabicku serioveho streliva a rozbalim krabici s novou rem 700 BDL a cz 550 lux obe napr.v razi 30-06 tak je hoooodne velka pravdepodobnost,ze rem bude o tridu lip fungovat nez cz 550

A je to přesně tak, podobný test jsem dělal mezi CZ 550/30-06 Sprg. a Remington Woodsmaster/30-06 Sprg. a ten Remington, i přesto, že se jedná o samonabíjecí kulovnici byl o třídu lepší. Střílel jsem sérii 2x5 ran na 100 m, střelivo Hornady Interbond, myslím že to mělo 165 grs.
Cením si krom jiného také toho, když zbraň dobře vypadá, což podle mého názoru není případ CZ 550. Ta klika závěru mě připomíná Drayfusovu pruskou jehlovku. Podobný estetický odpor mám i k Mannlicheru kvůli ukončení pouzdra závěru, vypadá to stejně blbě jako chobotnice Národní knihovny,když polo?ím Mannlichera vedle svého Sauera 202, tak není co ře?it....
Odpovědět