Mám v plánu si pořídit novémo psa a chtěl bych už od štěněte ho zvykat na pí??alku (na tu hubu mi to nepřipadá moc perspektivní). Jaké používáte tedy pí??alky vy a jaké máte zkušenosti

Díky
Příspěvek od precechtel »
Reaguji trochu opo?děně.Ten univerzální povel ppoužívám také.Kde jsme k němu přišli když není vžádné příručce!Lesu lovu.precechtel píše:v minulosti jsem používal ultra pí??alku, nyní z rozklepané nábojnice, stála cca 50,- Kč na nějaké kynolog. akci a má tu výhodu, že ji sly?ím i já. Jinak pí??alky neztrácím, mám ještě i tu původní, starou cca 25 let, stála tehdy celých 13,- Kčs. V zásadě používám dva krátké hvizdy na přivolání, jeden dlouhý na daun, jeden krátký na změnu směru při hledání. A potom taky univerzální povel "KURVA" mezi asi deseti nejpoužívanějšími. S pozdravem F.
U nás v MS koupil kolega staršího německého drážáka a taky na toto reagoval nejlépe až se páníček sám divil.Znal to zřejmě od prvního majitele. Jinak dobré pí??alky dělá p.Kuchař z kulových nábojnic viz inzeráty v Myslivosti.Bord píše:Reaguji trochu opo?děně.Ten univerzální povel ppoužívám také.Kde jsme k němu přišli když není vžádné příručce!Lesu lovu.precechtel píše:v minulosti jsem používal ultra pí??alku, nyní z rozklepané nábojnice, stála cca 50,- Kč na nějaké kynolog. akci a má tu výhodu, že ji sly?ím i já. Jinak pí??alky neztrácím, mám ještě i tu původní, starou cca 25 let, stála tehdy celých 13,- Kčs. V zásadě používám dva krátké hvizdy na přivolání, jeden dlouhý na daun, jeden krátký na změnu směru při hledání. A potom taky univerzální povel "KURVA" mezi asi deseti nejpoužívanějšími. S pozdravem F.