Kdyz vykonejsi razi tak jakou? (ukazky strelby)

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
Pavel.K.
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

pro Whool

Příspěvek od Pavel.K. »

Ne,máš pravdu s tou 8x68S pravdu :oops: vždycky se nechám unést nějakou myšlenkou o nějakym kanónu!!!! 8x57JS bude lepší volba pro ty naše podmínky. To ví? to pořízení PRVNÍ flinty je moc těžký asi pro každýho a tak lítá od jedný ráže ke druhý!! :oops: :D a co teda myslíš že je lepší do 8x57JS za střelivo 1nebo 2jaderné? někdo říká že rozdíl poznat není a někdo zase že je velký rozdíl! co si myslíš ty :wink:
vhool

Příspěvek od vhool »

:D je to sice uz 20 let ale jeste si to dilema pamatuji.ja zacinal se springfieldem a 15 let jsem ho mel jako druhou kuli v ruznych kulovnicich a moc jsem s nim byl spokojen :lol: pak ho predcila prave 8x57JS.
K tvemu dotazu:nejvic mi v 8x57JS vyhovuje Norma Vulkan 12,7g.poměr cena /výkon je vynikajici a poškozeni zvěřiny taky.takže doporučuji Norma Vulkan 12,7g :wink:
Pavel.K.
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

pro Whool

Příspěvek od Pavel.K. »

Tak jo až si pořídim flintu budu kupovat 8x57JS, a snad to bude flinta kterou už nebudu měnit alespoň ráži, no a optiku zezačátku nějaké to starší T, a až našetřim tak si chci koupit Meoptu Artemis 2100 7x50 s červeným bodem, má ho známej a je s tim vidět opravdu moooc pěkně!!! Co říká? na můj výběr optiky? A když má ta8 malou náchylku k překá?kám to znamená co?? jako že můžu střílet přes trvávu třeba na lišku, nebo do obilí na prase?za de?tě a za sně?ení a ono to neuhne?
vhool

Příspěvek od vhool »

k prvni casti otazky:porid rovnou optiku s bodem,T za sera a v noci na prasata zkresluje-nevidis presne spici a na vice nez 100m metru taky nevhodne-moc hrube.
k druhe casti: to je presne to co jsem mel na mysli,zchroupne i mensi vetvicku :wink:
Pavel.K.
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

pro Whool

Příspěvek od Pavel.K. »

No jo ale vona taková optika nová stojí kolem 15tis.kč, nevim za kolik se tak dá sehnat tadyta optika starší? Ale on se Možná sežene komplet flinta+montáž+optika, takovej komplet po nějakym dědou?ovi se dá sehnat tak kolem 30-40tis.kč ne?s Brnen 98?
Pavel.K.
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

pro Whool

Příspěvek od Pavel.K. »

ted sem koukal Brno98 nový za 9900kč s optikou za 15000 to de ne!!!!!
vhool

Příspěvek od vhool »

tak to je super,na optice nikdy nesetri.vyplati se ti to.kde jsi videl to brno za tyhle penize?
cejlon
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cejlon »

Pro tebe by byl třeba vhodný i kalibr 308W ve Varmintovy.Při dobrém střelivu dostatečná dopadovka i na vzdálenosti přes 200m, výborná balistika, nepřeberný výběr střeliva. Pro účely lovecké i sportovní vhodná zbraň. ....a dá se zehnat i zánovní za dobrou cenu :wink: :arrow: ..koukni do bazaru :!:
vhool

Příspěvek od vhool »

duvod proc nemam 308 W v oblibě 8) .je to jenom muj nazor a nikomu ho nechci nutit !!!
http://lumberjack1.sweb.cz/308.wmv
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Asi spatna strela "Machale" 8)
Leon
Moderátor

dotaz

Příspěvek od Leon »

jakou to je střelou a z jaký vzdálenosti. Kdyby to bylo jenom tím že to bylo 308 tak by musela stát za h.. i 7,62-54R i 30-06 spr. což je blbost protoře rozdíl ve výkonu mezi nima tak velký není spíš si tipnu že měl příliš tvrdou sřelu na toho mrňouse
vhool

Příspěvek od vhool »

:lol: tu?il jsem ,že se ozve? andy.nemyslel jsem to zle ale myslim si,že při takhle dobře umistěné ráně by to tak daleko odbehnout nemělo?nechci aby to vyznělo jako,že tuto ra?i odsuzuji ale asi to nebude vzácností.bohužel já s touto ráží zkušenost na zvěř nemám ale mám dost kamarádů co ano.Až si udělá názor každý sám :wink:
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

To vis, ted sis nabeh :lol: No jinak to nebyl zadnej mrnous... ale nejakej Jelenec Beloocasy hadam... proste vysoka.

Ale samozrejme ze rychlejsi strela zpusobi asi ochrnuti. O tom zadna.
vhool

Příspěvek od vhool »

jo je to stazeny z nejakyho us webu.co mam reference na 308W tak na srnci neni problem,to asi vis lip nez ja ale tady v krusnejch horach si u vysoky na tu 308 dost stezujou a vetsi cuniky taky.parkrat jsem byl na dohledavce a vetsi jelen po komorovy rane byl i 350m daleko a parkrat se ani nedohledalo.Pred loni u nas jeden strelil prase na meko a slo 1,5km v kruhu !!!,nasli jsem ho druhy den nahodou. :(
Leon
Moderátor

308

Příspěvek od Leon »

nedávno mi známej ze slovenska poslal fotku kočky kterou 308 win.S&B neprostřelil po dýlce asi na 5 metru ve sklopci jestli to nebude jenom výrobcem náboju :P
Odpovědět