Tak se mi panove stala vyborna prihoda... opravdu poucna... zejmena pro myslivce "snipery"
Byl jsem lovit prasata. Vnadiste bylo cca na 75m. Sedim a cekam.... po pul hodine kdy se na vnadisti produciroval jen jeden srnec dorazily 2 selata... cekal jsem... par dorazila bachna... bala se a ani nevysla na vnadiste... to mi ale stacilo... abych vedel 100% ze jsou jeji a ze to nejsou nejake bachynky a nemaji za sebou jeste pruhovane...
Vybral jsem si tedy jedno sele a jak se ho ulovit. Padla rana na slecho (super rana... nemel sem zadnou nejistotu o tom jak sem spustil, nervozni pred lovem nebyvam) ... koukam na nastrel... a NIC.
Slejzam... jdu se podivat... NIKDE NIC! Ani barva, striz ... NIC co by svedcilo o tom, ze jsem trefil!
Neverim svym ocim.... zkousim druhou ranu (zkusebne) ... zjistuji, ze mi to chodi o cca 20cm NAHORU!!!
Nechapu jak je to mozne.... zkousim jeste na cca 50m na terc ... 7cm UP! Stale nechapu.... a v tom mi to pomalu dochazi... jak jsem strilel ted naposledy tu srnu na 280m a klikal -15kliku .... tak misto toho, abych to vratil zpet... jsem si pocvakal jeste jednou -15!!!! A jelikoz je na meopte jedna otacka 30 kliku, tak mi to sedlo na znacku kde mam 100m.
Cili to sele... jsem strilel (podle tabulek) na 400m!!!
NO NEJSEM IDIOT?