Rád bych si časem splnil svůj dávný sen a pořídil si pěkný kulový dvoják v ráži 9,3 x 74R. A tak se poohlí?ím po něčem, co by pro mě bylo doSašitelné. ovšem ceny originálních zbraní této kategorie jsou poněkud drsnější... 

Vím, že například kulová kozlice BO 803 by byla s cenou něco přes 30 tisíc Kč mnohem dostupnější, ale kulový dvoják je prostě moje "srdcová" zále?itost... 

Na značky Krieghoff nebo Heym opravdu nemám, dávat 200 - 300 tisíc Kč za zbraň si opravdu nemohu dovolit. Merkel (zejména model 141) s cenou těsně přes 100 tisíc Kč už vypadá mnohem zajímavěji, ale pořád je to pro mě celkem "rána"... 

Cenově přístupný by byl ruský dvoják Baikal MP-221 "Artemida", ale ten se pokud vím v ráži 9,3 x 74R nevyrábí, z větších ráží akorát .45 - 70 Government. Nevím ovšem, jak je to s dostupností této munice v ČR, asi by bylo nutné přebíjet, každopádně to není přesně to, co bych chtěl... O italské dvojáky různých značek nemám zájem, cena je také dost vysoká a moc chvály jsem zejména ohledně jejich "trvanlivosti" neslyšel. Co se týče přestaveb - k tomu nemám moc důvěry, ale asi hodně Záleží na konkrétním puškaři a Použitém základu, že? takže jak to vyře?it? Poradíte nějaké další výrobce, nebo možnosti přestavby? Nejde mi o nějaký luxusní dvoják s pažbou z drahých dřev a rytinami, ale o spolehlivou a odolnou zbraň.