Diameter 8 mm Mauser

Vše o loveckém kulovém střelivu. Vaše zkušenosti a názory.
vhool

Příspěvek od vhool »

:!: no myslim ,ze jsi to popsal velmi dobre a srozumitelne.dik
co se tyka QL a prachu lovex tak osobne pouzivam sypany 4350 (S070-02) jeste ze starych zasob a desim se chvile kdy dojdou,ACC 2520 pouzivam jeste z origo pixel takze taky cekam az dojde .... asi to potom budu resit vyletem do rakouska a privatnim nakupem vihtavuori.
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

az ti prijdou hradla, tak schvalne zmer naboje s pouvodnim acc prachy a pak udelej ty same navazky s novym acc/lovex (samozrejme nic jineho nemen) budu zvedav na vysledky.
mne to docela dostalo, protoze bud laboruji na same hranici max tlaku a rychlosti nebo pak na hranici zvuku k vuli subsonickym nabojum, a ted jsem opravdu v hajzlu, protoze s kazdym nabojem abych jel na strelnici a meril.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
vhool

Příspěvek od vhool »

no to verim ... ja sice se vetsinou pohybuju - 10 az 15 % pod ale v tvym pripade je jezdeni na strelnici to mensi zlo ... horsi by bylo kdyby ti to rachlo do obliceje ....

jinak hradla jsou od patku na poste ...
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

Shivu naprosto chápu. Taky jen furt zkoumám příznaky tlaku na nábojnicích a roznětkách ...
vhool

Příspěvek od vhool »

Takze zpet k partizanum ... na IWE jsem na jejich stanku stravil necelou hodinu diskuzi o vyse zminovanem gromu a diametrech 322 a 323.chvilema mi jejich diskuze pripominala diskuzi s vietnamci na trznici v holesovicich a to asi v tom smyslu ze kdyz se jich zeptate proc jejich adidasky maji 4 prouzky tak vam odpovi "cim vic prouzek,tim vic adidas".jedno jsem se ale dozvedel,grom se v diametru 323 vubec nedeladelaji ho v 318 a 322,na otazku proc ho delaji v 322 jen krcili rameny a tvrdili ze neni s tim problem.coz o to do 8x57IS s tim problem opravdu neni ale kdyz jsem vznesl namitku ze tim trpi presnost tak mi s usmevem na rtu sdelili ze to neni na presnou strelbu ale na lov .... no myslim ze me nezklamali :lol: holt partizani.proste o duvod vic uvazovat o necem jinem nez o prvim partizynu.muj celkovy dojem z chovani a vystupovani na jejich stanku ktery meli spolecne se zastavou byl ten ze si jejich zastupci udelali prijemny vikend v nemecku a vystavu brali jako prijemne zpestreni a zabavu a profesionalni stranka veci a podstata vystavy jim ponekud unikla :) .kazdopadne jestli jsem pred tim pochyboval o kvalite jejich produktu tak nyni jsem presvedcen.ono i ti vietnamci na trznici maji zbozi vetsinou nalestene a pritom stoji za h.... :evil:
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

Tak mě napadlo se podívat se na stránky Prveho partyzana. Oni opravdu vyrábějí náboj 8 mm Mauser i náboj 8x57JS:

http://www.prvipartizan.com/rifle.php

(v tomto vyhledavači si zadejte typ náboje, potom se Vám zobrazí vyráběné náboje)

a podle toho, co pí?ou na úvodní stránce:

http://www.prvipartizan.com/index.php

tak se chystají vyrábět i 8x50R Lebel

4 MieN: Ty obrázky jsem stáhl z www.munition.org. Na stránky Prveho Partyzana mě napadlo se podívat až teď, ačkoliv jsme to měli udělat hned. Záhada je myslím vyřežena.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
vhool

Příspěvek od vhool »

to lotr: ... cti co se pise vyse... objevil jsi ameriku,problem je v tom ze tem jejich strankam by veril jen clovek neznaly ci naivni... pro mne je smerodatna diskuze a osobni setkani s predstavitely teto party partyzanu a debata s jejich "odbornikem".navic hlavni duvod proc jejich stranky brat s rezervou jsou dosti pochybne udaje v tabulkach na jejich webu :wink:
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

4 vhool: no dyk! Měli jsme si jejich stránky přečíst hned a porovnat s názorem a znalostmi odborníků typu Shiva. Jestli mají bordel na vlastních stránkách, jaký musí mít bordel ve výrobě? Já Možná Ameriku objevil, oni ji teprve objevují :lol:
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
vhool

Příspěvek od vhool »

:D :D jejich stranky bylo to prvni co se tu probiralo :wink:
MieN
Nový návštěvník

Příspěvek od MieN »

vhool píše:to lotr: ... cti co se pise vyse... objevil jsi ameriku,problem je v tom ze tem jejich strankam by veril jen clovek neznaly ci naivni... pro mne je smerodatna diskuze a osobni setkani s predstavitely teto party partyzanu a debata s jejich "odbornikem".navic hlavni duvod proc jejich stranky brat s rezervou jsou dosti pochybne udaje v tabulkach na jejich webu :wink:
To whool: vďaka za čas a pokus o konzultáciu s " odborníkmi" :lol: .
Po tomto už to ďalej význam rozobera? asi fakt nemá. Jedno ale asi pravda je, zrejme rozli?ujú 8 mm Mauser ( .322) a 8x57 JS (.323), otázka je prečo, dokonca robia asi tú istú strelu ( ak sa nemýlim, tak SP ) v oboch diametroch a pochybujem, že to majú chybne ( až v takom rozsahu ) uvedené. No, to by asi k téme PP aj stačilo ( aj pre mňa :lol: ).

Ale zaujalo ma a asi popátram ďalej v súvislosti s 8mm Mauser, čo to je to .322, odkiaž sa to vzalo a na čo to je dobré ...
E?te raz vďaka všetkým, ktorí sa v dobrom debaty zúčastnili.

A zabudol som, PP zrejme je jediný väč?í výrobca nábojníc (okrem RWS)
pre 8x60S :!: :!: :!: ( pre tých, čo majú problém nábojnice zohna? a prípadne nechcú prepláca? RWS )
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Ja teda nevim, ale myslim ze se tu resi prd. Nevidim duvod patrat po nejake pochybne strele od pochybneho vyrobce, jen proto ze to je o neco levnejsi.
Pokud mas 8x57 IS tak do toho patri strela .323 pokud I tak .318.
Dalsi diskuze je o h---e.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

Njn, chybama se člověk učí :(

Souhlas. Hotové, vyřízené. Zamknout, smazat :twisted:
Nikon D-3100
MieN
Nový návštěvník

Příspěvek od MieN »

Shiva píše:Ja teda nevim, ale myslim ze se tu resi prd. Nevidim duvod patrat po nejake pochybne strele od pochybneho vyrobce, jen proto ze to je o neco levnejsi.
Pokud mas 8x57 IS tak do toho patri strela .323 pokud I tak .318.
Dalsi diskuze je o h---e.
To Shiva: To máš pravdu, ďal?ia diskusia je o ..... a o.i. už sa tu v podstate nič nerie?i, ani strela.
Ani mňa už nezaujíma samotná strela, ale niečo iné. A pravdu máš aj v tom, že do 8x57 JS patrí .323. Howgh!
Odpovědět