Závody K4, K4M

Vše o kulovnicích a malorážkách
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Figi,kde najdem pravidla K4?
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

Pravidla jsou ve střeleckém řádu ČMMJ, 24.6.2006 byl schválen nový střelecký řád a ten ještě nemám a na internetu nic není.
žádné zásadní změny proti starému tam asi nebudou, podle toho, jak jsem mluvil s tvůrci návrhu, více méně se spíš upřesňovalo, protože ve starém řádu je hmotnost malorážky 3,2 kg max, ale je povolená optika 6x, v novém řádu je už povolená hmotnost 4,0 kg s optikou.
takže K4M se střílí
1, mezinárodní redukovaný terč liška
10 ran v čase 6 minut
poloha vle?e bez opory
optika max. 6x
2, mezinárodní redukovaný terč srnec
10 ran v čase 6 minut
poloha v stoje s oporou pevné tyče
optika max 6x
3, mezinárodní redukovaný terč kamzík
10 ran v čase 6 minut
poloha v stoje s oporou volné tyče
optika max 6x
4, mezinárodní redukovaný terč kňour
10 ran v čase 6 minut
poloha v stoje bez opory
optika max 6x

Nejsou povoleny střelecké kabáty, takže v normálním oblečení. Nejsou povoleny jakékoli rukavice.
pažba malorážky nesmí mít jakýkoli pohyblivý díl (lícnici, botku), zároveň nesmí být ortopedické a upravované pažby.
Střelivo max 22lr.
Malorážka může mít napínáček.
Tyče zabezpečuje pořadatel soutěže - málokde tě nechají střílet s vlastní tyčí. Tyč má předepsaný průměr cca 30 mm a délku 180 cm.

Terče si budeš muset sehnat v ČR, na Slovensku máte jiný.
Ty mezinárodní mají desítku o průměru 5 cm )S malou odchylkou do 2 mm podle zvířete).
Pokud chceš být někde vpředu ( a podle toho, co jsi psal, tak asi bude?), je třeba to střílet na okresní úrovni 380 a víc bodů z 400 možných, ale jsou lokality, kde je potřeba střílet 390 ( Vsetín, Kroměří?, Znojmo, Hodonín, ?ďár nad Sázavou, Mladá Boleslav, Liberec atd.).
Republika se střílí 20 ran na každý terč, první mívá tak 790 z 800 možných.Samozřejmě dobře střílet to umí spousta lidí, v tréninku je to pohoda, na závodech je to hlavně o psychice.

K4 se střílí podobně, kulovnice 5 kg max., optika max 12x, terče neredukované, ty těžko sežene?, jsou myslím dostupné jen ve ?ďáře n.S. a v Kroměří?i, je to to samé, desítka průměr 10 cm, vzdálenost 100m a střílí se jen 5 ran. Na dobré umístění je třeba střílet 195-200 z 200 možných.
Tak tolik základní info, ptej se dál, já zkusím sehnat ten řád v digi podobě, jestli se to povede, tak ho sem třeba Andy umístí a bude to jediný místo na netu, kde bude k dispozici.
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Velmi ti dakujem! :wink: Pytam sa skor preto,lebo som sa nechal inspirovat myslienkou K4,a ak najdem par ludi,co mi pomozu,skusim ju zrealizovat u nas.Samozrejme rad pridem na preteky aj do CR,pretoze ako si myslim: Ak chces vyhravat,uc sa od najlepsich.

8)
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Vie mi niekto poradit,kde v CZ dostanem kupit medzinarodne papierove terce-srnec,diviak,kamzik,liska? Mozno aj orientacne ceny? Dakujem.
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

Ve většině prodejen s loveckými potřebami je mají, cena za kus je v rozmezí 7 - 9 Kč/kus.
Po vystřelení deseti ran na terč ho zezadu podlepím zálepkami ( průstřely) a pastelkou dobarvím, při další střelbě, pokud to udělá? dobře, tak není nic poznat. Samozřejmě, i terč má svoji životnost.
Teď mám v provozu od každého typu cca 30 ks, na střelnici si beru jen tolik, kolik potřebuji na trénink, a jednou za čas sednu, a lepím, a barvím.
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

Tak už je na OMSech nový střelecký řád a první závody K4M jsou v Liberci 24.2. 2007, informace na tel. 736 633 701 p. Pro?ek.
Střílí se to trochu nestandardně, liška a prase vstoje bez opory a srnec a kamzík s volnou tyčí.
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

Tak ten Liberec

SSK STADION Liberec - registrační číslo 0074

PROPOZICE

SSK Stadion Liberec pořádá 1. ročník

Zimní střílení v kulovém čtyřboji

Datum : Sobota 24.2.2007

Místo : Střelnice Tipsport Aréna Liberec

Ředitel soutěže : Jindřich Pro?ek

Hlavní rozhodčí : Vítězslav Suska

Rozhodčí: Členové SSK

Technické zabezpečení : Členové SSK

Zdravotní zabezpečení : Nemocnice Liberec

Přihlášky : Při prezentaci, tel. 736633701 nebo
e-mail: střelnice@tipsportarena.cz

Startovné: 350,- Kč závod

Disciplína: Srnec
Prase
liška
Kamzík
Střílí se: každá polo?ka 10 ran na 50 m ve stoje (L+K volná tyč)
? malorážka s optikou, max.zvět?ení 6x

Kategorie: Otevřená

Časový rozvrh : 7.30 ? 8.45 prezentace
9.00 zahájení závodu
17.00 předpokládané ukončení závodu
Ceny: 1.-3. místo ? pohár + diplom
1.? 6. místo ? věcné ceny
+ cena útěchy

Různé : a) Zbraně vlastní, náboje zajižtěny.
b) Na střelnici je zabezpečeno občerstvení.
c) Střelnice se nachází v areálu Tipsport Arény v Liberci
d) Zbrojní průkaz a průkaz zbraně s sebou !!!

Protesty: Střelec jen za svoji osobu do 15-ti minut po vyhlá?ení
výsledku s vkladem 100,- Kč.

Pořadatel si vyhrazuje právo na případné změny programu.

Srdečně Vás zveme a tě?íme se na Vaši účast a podporu tradice
lovecké střelby.

Za pořadatele
Jindřich P r o ? e k
milan
Pravidelný diskutér

Příspěvek od milan »

škoda, že moje flinty jak co do hmotnosti, zvět?ení optiky a stavitelných částí pažby nesplňují stanovené limity. Jo kdyby někdo pořádal střílení bez omezení, to bych se určitě zůčastnil. Pořád platí zamý?lené setkání latos z jara?
duch Pampuch
Pravidelný diskutér

Příspěvek od duch Pampuch »

Zdravim, mam jeden vylozene blbej dotaz k K4M (K4). Jaky je rozdil mezi pevnou a volnou tyci?Predpokladam, ze volna je volna a pevna je dole vetknuta do podlahy. Predpokladam spravnež Chtel bych to pristi rok zkusit, zacimam pomalu trenovat, tak abych vedel jak.. Zatim se nemusite bat, strilim tak okolo 130-140 z 200 moznych :lol:
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

Tak to je super nápad ! Odkud jsi ? můžem spolu potrénovat a všechno ti ukážu a vysvětlím. Na lovu se každý trénink projeví jistotou při střelbě, hlavně šoulačky s holí jsou naprosto nepřekonatelné, v lovu je to určitě vrcholný zá?itek. Myslím si, že mnoho lidí nešoulá právě proto, že nemají šanci nic trefit, i vsedě z posedu jim to jde blbě.

Pevná tyč je připevněná nahoře i dole, takže je opravdu pevná ( provrtaná a při?roubovaná).

Malorážkou se střílí 4x10 ran, nebo velký standard 4x20 ran. takže max 400 bodů ( 800 ).

Kulovnicí se střílí L4K - a to je 4x5 ran, což je 200 b.

Stabilně K4M přes 390 na závodech tady střílí jen Pampalini - je fakt dobrej !!!
Naposledy upravil(a) figi dne ned 17.2.2008, 15:58, celkem upraveno 2 x.
duch Pampuch
Pravidelný diskutér

figi píše:Tak to je super nápad ! Odkud jsi ? můžem spolu potrénovat a všechno ti ukážu a vysvětlím. Na lovu se každý trénink projeví jistotou při střelbě, hlavně šoulačky s holí jsou naprosto nepřekonatelné, v lovu je to určitě vrcholný zá?itek. Myslím si, že mnoho lidí nešoulá právě proto, že nemají šanci nic trefit, i vsedě z posedu jim to jde blbě.

Pevná tyč je připevněná nahoře i dole, takže je opravdu pevná ( provrtaná a při?roubovaná).

Malorážkou se střílí 4x10 ran, nebo velký standard 4x20 ran. takže max 400 bodů ( 800 ).

Stabilně K4M přes 390 na závodech tady střílí jen Pampalini - je fakt dobrej !!!
V kazdem pripade dekuji za odpoved i nabidku. Ja jsem trochu z ruky, protoze se pohybuji mezi Plzni a JC. Leda ze bych chtel navstivit sever respektive jeho 300 m strelnice. To me docela laka. Principielne mi je to jasne. Musim strilet, kdyz je zvire (terc) proti dire, pak se obecne vetsinou trefim, chce to akorat trefit spravny okamzik ..
Musim rict, ze mi malorazka docela pomaha i v prakticke strelbe a je to vyborne na odreagovani, uklidneni a skoro levnejsi nez jit do hospody.:lol:
duch Pampuch
Pravidelný diskutér

figi píše:Tak to je super nápad ! Odkud jsi ? můžem spolu potrénovat a všechno ti ukážu a vysvětlím. Na lovu se každý trénink projeví jistotou při střelbě, hlavně šoulačky s holí jsou naprosto nepřekonatelné, v lovu je to určitě vrcholný zá?itek. Myslím si, že mnoho lidí nešoulá právě proto, že nemají šanci nic trefit, i vsedě z posedu jim to jde blbě.

V kazdem pripade dekuji za odpoved i nabidku. Ja jsem trochu z ruky, protoze se pohybuji mezi Plzni a JC. Leda ze bych chtel navstivit sever respektive jeho 300 m strelnice. To me docela laka. Principielne mi je to jasne. Musim strilet, kdyz je zvire (terc) proti dire, pak se obecne vetsinou trefim, chce to akorat trefit spravny okamzik ..
Musim rict, ze mi malorazka docela pomaha i v prakticke strelbe a je to vyborne na odreagovani, uklidneni a skoro levnejsi nez jit do hospody.:lol:
Balda
Nový návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Balda »

Netu?íte kdy bude v Liberci další zavod K4 (22lr) pořídil jsem novou malorážku která splnuje všechny podmínky a optiku si mohu na 6x zaplombovat. Vadí že nejsem myslivec ??? Terče snad trefim :lol: :lol:
Obrázek
Milan.K
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan.K »

:(
BAIKAL 27 EM-IC 12-12/70
243WINCHESTER
223REMINGTON - SACO 8x56
Když víme jak,nemineme cíl.
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

To Balda - a už jsi to zkoušel ? To se nestřílí s bipodem.
Ale - pošli mi kontakt do SZ, rozpis mám, pošlu ti ho, tam myslím nemusíš být myslivec. A jestli chceš, můžem potrénovat společně, není to daleko a pracuji u Liberce, takže můžu dát i nějaké to know-how.
Ale Liberečáci jsou v K4M dobrý
Odpovědět