Příspěvek od Patrik-30-06 »
Příspěvek od Josef Kuřitka »
Příspěvek od duch Pampuch »
Videl jsem to a take me to prilis neoslovilo. Hodnotil bych to takto:Josef Kuřitka píše:Viděl jsem ji před časem v Brně BVV - na výstavě. Moc mě neoslovila. Prostě mě nevzala za srdce.
Jinak nevěřím, že by v dne?ní době a konkurenci Němci(Merkl) do světa pustili pušku-opakovací kulovnici , která by s lepší tov. municí neuměla z krabice MOA (možní i lehce SUB) na 100M.
Samozřejmě, že člověk může mít smůlu na zmetek.
Příspěvek od nimrod nimrod »
Právě ten Merkel to má udělaný tak, aby se tam bordel nedostal. když mi spadne 550ka do bláta tak je závěr plný bordelu, ale u Merkla se dostane bordel jen na povrch, pokud se ti nedostane něco při otevřeném závěru to by se asi špatně čistilo.nimrod nimrod píše:Já bych to zkrátil. Tam kde chodí dráhy v ly?inách to stojí za prd, pokud se tam dostane písek, sníh, nedej bo?e bláto apod. Ale tím trpí i S202. mannlicher Classic/SBS 96, všechny poloaut.systémy apod. Zkrátka, co se týče opakovacích kulovnic, systém M98 je M98 a to mi nikdo nevymluví
Ano to pochopitelně tvrdí výrobci, obdobně Blaser apod. Nicméně kdybych měl jet na Alja?ku nebo do JARu, vybral bych si osobně zbraň postavenou na systému M98.Patrik-30-06 píše:
Právě ten Merkel to má udělaný tak, aby se tam bordel nedostal. když mi spadne 550ka do bláta tak je závěr plný bordelu, ale u Merkla se dostane bordel jen na povrch, pokud se ti nedostane něco při otevřeném závěru to by se asi špatně čistilo.
Přesně jakoby si mi četl myšlenky i mně se líbí Weimar, ale ty peníze už ne, taky bych si ji koupil s lepším dřevem a základ nechal dorýt za 1/4 ceny a ještě s levým systémem. asi prodám CZ a koupím si ji, ale nejdem zatím rohhodnutý jestli Sauer nebo Merkelnimrod nimrod píše:Ano to pochopitelně tvrdí výrobci, obdobně Blaser apod. Nicméně kdybych měl jet na Alja?ku nebo do JARu, vybral bych si osobně zbraň postavenou na systému M98.Patrik-30-06 píše:
Právě ten Merkel to má udělaný tak, aby se tam bordel nedostal. když mi spadne 550ka do bláta tak je závěr plný bordelu, ale u Merkla se dostane bordel jen na povrch, pokud se ti nedostane něco při otevřeném závěru to by se asi špatně čistilo.
Jinak KR1 se mi jako lovecká flinta líbí moc, montáž bude vychytaná toho bych se u Merklu nebál. Hodně pěkná je ve verzi Viemar.![]()
když to byla novinka, myslím 2005, takjsem o ní uvažoval, koupil bych jí ve standardu s lepším dřevem a rytí si dodělal podle katalogu.
na podzim jsem byl na naháňce kde byla tahle flinta k vidění jak ve standardu tak ve verzi Weimar - až takový rozdíl to nebyl, obě padli do ramene jak přibitéPřesně jakoby si mi četl myšlenky i mně se líbí Weimar, ale ty peníze už ne, taky bych si ji koupil s lepším dřevem a základ nechal dorýt za 1/4 ceny a ještě s levým systémem. asi prodám CZ a koupím si ji, ale nejdem zatím rohhodnutý jestli Sauer nebo Merkel
Příspěvek od johnysvoboda »
Nastřeloval jsem dvě kulovnice KR1, jednu ráži 8x57 JS, druhou .300 WM, mohu jen chválit výborné zpracování a přesnost je to povedená zbraň. Zpětný ráz je úměrný použitému střelivu a nedělalo by mi žádný problém vystřílet jakékoliv množství nábojů .300 WM. Výhodou je výměna hlavní jako u R93, možnost použití jednoho puškohledu i s montáží na více výměnných hlavní a o něco nižší cena oproti R93, napínáček je v základním provedení, nabíjet se nechá jako do schránky z vrchu - má dvouřadové vyústění - nebo jednoduše vyměnit zásobník. Nevýhoda je menší výběr ráží ,.222Rem., .223Rem., 6,5x55, .270Win., 7x64, .308Win., .30-06, 8x57JS, 9,3x62, 7mm Rem.Mag., .300WM.,338WM. Komu se nelíbí závěr R93, tak KR1 má opravdovou kliku. Můžu tuto zbraň jenom doporučit a nebrat zřetel na názor, že se do závěru může dostat nečistota, dotyčný co to tvrdí, tak zajisté s touto zbraní neloví a když se mu dostane nečistota do závěru např. ZH...nebo IŽ, tak si taky nevystřelí, bavíme se o zbrani na lov a ne o zbrani do zákopů, takové typu 98K jsou za podstatně nižší ceny. (Na jarní sraz se budu snažit jednoho z majitelů přesvědčit aby jel se mnou a předvedl KR1)sako80 píše:chcem si zadovážiť gulovnicu v kalibri 8x64S ale v dnešnej dobe ju veľa výrobcov v ponuke nemá takže uvažujem aj o KR1. Ak má s ňou niekto nejaké vačšie skúsenosti prosím podelte sa o ne. Dakujem