Všichni to znáte, někdy je třeba obout něco jiného, než goratexy. Vytrvalý déšť, lokality s rašeliništěm, tající sníh. Nezbyde nic jiného než gumáky, do sněhové břečky mi nejlépe vyhovují Novesty, dřív podobné pod názvem Tretorn. Ale v létě tepl. počasí, kdy se i více "nachodí", je problém ať gumáka dobře sedí a není tvrdá jak lyžařská bota. Někdy v říjnu jsem objevil ty "moje" Nora CHAMPION (s javorovým listem) oku líbivé, na noze pohodlné, hezky zelené, cena okolo 1.000 Kč, prostě paráda. Asi při druhé vycházce mi v jedné bylo nějak moc "vlhko"

, při třetí to samé. Malá dírka nalezena, tečou

! V klidu jsem je vyreklamoval (někdy se to stane). Bohužel před Vánocema zase podobný problém s novýma (stejná značka). Venku začalo přituhovat a já díky pocitu každodenní blaženosti mých nohou (živitelek) v goratexech, na gumcle zapoměl. Tedy do včerejška, když jsem se na ně zadíval v kotelně, kouknu se na podrážku a v levé podrážce zapíchlá asi 3 mm smrková větvička, "ale vždyť mi vlhla pravá", kouknu na ni a tam zapíchlá asi 5mm sm. větvička

.
Jak jste na tom Vy kolegové? Jaké gumáčky Vám vyhovují (v jaké cen. relaci)?