Překomorování 308
- 
				Milan_CZ550
- Pravidelný diskutér
Překomorování 308
Šlo by prekomorovat CZ550 varmint z 308 na .300 win mag?? Kolik by to stalo??

- 
				vhool-member
Re: Překomorování 308
neslo,potrebujes dlouhej zaver konstruovanej pro magnumovou razi. 

Závěr CZ 550 Varmint délkou vyhovuje, dělá se i CZ 550 Medium v ráži 300 WM. 
http://www.czub.cz/cz/catalog/81-kulovn ... M_LUX.aspx
http://www.czub.cz/cz/catalog/81-kulovn ... UNTER.aspx
Ale závěr CZ550 Varmint je se zásobníkem a tam si nejsem jist, zda to lze předělat na provedení se schránkou, tak aby z toho nebyla jednoranka.

http://www.czub.cz/cz/catalog/81-kulovn ... M_LUX.aspx
http://www.czub.cz/cz/catalog/81-kulovn ... UNTER.aspx
Ale závěr CZ550 Varmint je se zásobníkem a tam si nejsem jist, zda to lze předělat na provedení se schránkou, tak aby z toho nebyla jednoranka.
- 
				Milan_CZ550
- Pravidelný diskutér
A kolik by to popřípadě stálo, kdyby to vlastně bylo proveditelné??

To se musíš bavit přímo s puškařem, který by to dělal, je nutná i úprava pažby ( vyztužení ) a navíc - převrtávat 308 W na 300WM ??? Jiné stoupání, které není pro 300WM používaný standart.
Raději prodej a kup si 300WM, a budeš na tom finančně stejně, po stránce zbraně lépe.
( Jedeš na lov véééliké zvěře ? )

Raději prodej a kup si 300WM, a budeš na tom finančně stejně, po stránce zbraně lépe.
( Jedeš na lov véééliké zvěře ? )
- 
				vhool-member
proboha figi co to tu zase kecas za hovadiny   ... tahle konverze nejde uz kvuli tlakum,dale je uplne jinej zaver protoze 300WM ma rozdilny prumer dna ...akorat delas z lidi pitomce
  ... tahle konverze nejde uz kvuli tlakum,dale je uplne jinej zaver protoze 300WM ma rozdilny prumer dna ...akorat delas z lidi pitomce   

... tahle konverze nejde uz kvuli tlakum,dale je uplne jinej zaver protoze 300WM ma rozdilny prumer dna ...akorat delas z lidi pitomce

Vhool member - mýlíš se ty. 
Úprava čela závěru je pro zručného puškaře malina a délka závěru je jasná - jak by tedy bylo možné komorovat do závěru CZ 550 ráži 300 WM. A teoreticky by to opravdu šlo v pohodě, ta varmintová hlaveň to vezme po stránce tlaků bez problémů.

Úprava čela závěru je pro zručného puškaře malina a délka závěru je jasná - jak by tedy bylo možné komorovat do závěru CZ 550 ráži 300 WM. A teoreticky by to opravdu šlo v pohodě, ta varmintová hlaveň to vezme po stránce tlaků bez problémů.
- 
				vhool-member
to figi: o tvych teoriich si myslim sve a kdyz uz zde rozvijis sve sci-fi tak si uvedom,ty znalce CZ 550 ze CZ550 lux ve kterych je komorovana 308 je jiny zaver nez medium ve kterych je komorovana 300WM a ani zrucny puskar nezvetsi prumer zaveru o vice nez 3 mm ...obracene by to mozne bylo i prakticky ale taak jak to chce kolega to nejde ani teoreticky.je jine i pouzdro zaveru ktere by sice slo profrezovat ci jinak obrobit ale zaver jako takovy ne ....trosku mysli  

- 
				vhool-member
a tlaky nejsou jen o hlavni,to by jsi mohl vedet   ...mimochodem me prijde rozdil 150 baru uz celkem dost ....
...mimochodem me prijde rozdil 150 baru uz celkem dost ....

...mimochodem me prijde rozdil 150 baru uz celkem dost ....
...mimochodem me prijde rozdil 150 baru uz celkem dost ....Re: Překomorování 308
300WM se komorovala i do BO98, pouzdro závěru je mezi přední a zadní objímkou délkově o něco kratší, než CZ550 a průměr závěru je shodný ( CZ 550 cca o 0,1 mm větší ).
Závěr medium je rozměrově shodný s CZ 550 standart, pasují i do stejných pažeb. Tlaky ty závěry vydrží podstatně vyšší, než je nějaká 300 WM.

Závěr medium je rozměrově shodný s CZ 550 standart, pasují i do stejných pažeb. Tlaky ty závěry vydrží podstatně vyšší, než je nějaká 300 WM.
- 
				vhool-member
to figi:...s demagogem tveho razeni neminim ztracet cas ...v teto diskuzi koncim a mas moznost zde excelovat protoze tohle uz je do nebe volajici ...mimochodem,puskar ktery by do toho sel tak neni puskar ale magor nebo sebevrah ....

vhool member - jestli máš chuť si rozšířit obzory, zavolej si puškaři, který ti dělá tvoji 300 RUM. Ten ti to co říkám, potvrdí, a že dával do standartního závěru CZ 550 i ráže Dakota ( větší průměr dna, než 300WM ) vím také od něj. A ten můj puškař mu upravoval to čelo závěru. Tak se zklidni.

- 
				vhool-member

no me jednou znamej rikal ze na poli za vsi pristali mimozemstani ....dej mi jasnej dukaz ,treba papir od zkusebny nebo technickou zpravu ze zbrojovky a ja svou chybu uznam a omluvim se ale to ze ti nekdo neco rikal si strc za klobouk,na tyhle argumenty uz jsem velkej ....
 no me jednou znamej rikal ze na poli za vsi pristali mimozemstani ....dej mi jasnej dukaz ,treba papir od zkusebny nebo technickou zpravu ze zbrojovky a ja svou chybu uznam a omluvim se ale to ze ti nekdo neco rikal si strc za klobouk,na tyhle argumenty uz jsem velkej ....Re: Překomorování 308
Od tebe žádnou omluvu nečekám, špatné je, že uvádíš v omyl jiné čtenáře fóra. Já chtěl před pár lety na bázi CZ 550 stavět nějaký magnum a vše jsem si tehdy důkladně prověřoval.
Dal jsem ti argumenty, navíc jsem už to v CZUB i zjišťoval ( to jsem raději neuváděl, protože by jsi to také zpochybnil, jak je ti vlastní ), ty jen omíláš, že to nejde ( to už tu několikrát bylo, že ? 

)
  )
Tak si to zjisti sám. Pokud budeš mít info z CZUB, dej vědět - jen potvdíš to, co jsem zde napsal.

Dal jsem ti argumenty, navíc jsem už to v CZUB i zjišťoval ( to jsem raději neuváděl, protože by jsi to také zpochybnil, jak je ti vlastní ), ty jen omíláš, že to nejde ( to už tu několikrát bylo, že ?

)
  )Tak si to zjisti sám. Pokud budeš mít info z CZUB, dej vědět - jen potvdíš to, co jsem zde napsal.
- 
				Milan_CZ550
- Pravidelný diskutér
Ne nejedu na velkou zver, chtel jsem vykonejsi razi a plosi drahu letu. Ale na listicku na dalku mi asi staci i 308 vid??