Překomorování 308
-
Milan_CZ550
- Pravidelný diskutér
Překomorování 308
Šlo by prekomorovat CZ550 varmint z 308 na .300 win mag?? Kolik by to stalo??
-
vhool-member
Re: Překomorování 308
neslo,potrebujes dlouhej zaver konstruovanej pro magnumovou razi. 
Závěr CZ 550 Varmint délkou vyhovuje, dělá se i CZ 550 Medium v ráži 300 WM.
http://www.czub.cz/cz/catalog/81-kulovn ... M_LUX.aspx
http://www.czub.cz/cz/catalog/81-kulovn ... UNTER.aspx
Ale závěr CZ550 Varmint je se zásobníkem a tam si nejsem jist, zda to lze předělat na provedení se schránkou, tak aby z toho nebyla jednoranka.
http://www.czub.cz/cz/catalog/81-kulovn ... M_LUX.aspx
http://www.czub.cz/cz/catalog/81-kulovn ... UNTER.aspx
Ale závěr CZ550 Varmint je se zásobníkem a tam si nejsem jist, zda to lze předělat na provedení se schránkou, tak aby z toho nebyla jednoranka.
-
Milan_CZ550
- Pravidelný diskutér
A kolik by to popřípadě stálo, kdyby to vlastně bylo proveditelné??
To se musíš bavit přímo s puškařem, který by to dělal, je nutná i úprava pažby ( vyztužení ) a navíc - převrtávat 308 W na 300WM ??? Jiné stoupání, které není pro 300WM používaný standart.
Raději prodej a kup si 300WM, a budeš na tom finančně stejně, po stránce zbraně lépe.
( Jedeš na lov véééliké zvěře ? )
Raději prodej a kup si 300WM, a budeš na tom finančně stejně, po stránce zbraně lépe.
( Jedeš na lov véééliké zvěře ? )
-
vhool-member
proboha figi co to tu zase kecas za hovadiny
... tahle konverze nejde uz kvuli tlakum,dale je uplne jinej zaver protoze 300WM ma rozdilny prumer dna ...akorat delas z lidi pitomce

Vhool member - mýlíš se ty.
Úprava čela závěru je pro zručného puškaře malina a délka závěru je jasná - jak by tedy bylo možné komorovat do závěru CZ 550 ráži 300 WM. A teoreticky by to opravdu šlo v pohodě, ta varmintová hlaveň to vezme po stránce tlaků bez problémů.
Úprava čela závěru je pro zručného puškaře malina a délka závěru je jasná - jak by tedy bylo možné komorovat do závěru CZ 550 ráži 300 WM. A teoreticky by to opravdu šlo v pohodě, ta varmintová hlaveň to vezme po stránce tlaků bez problémů.
-
vhool-member
to figi: o tvych teoriich si myslim sve a kdyz uz zde rozvijis sve sci-fi tak si uvedom,ty znalce CZ 550 ze CZ550 lux ve kterych je komorovana 308 je jiny zaver nez medium ve kterych je komorovana 300WM a ani zrucny puskar nezvetsi prumer zaveru o vice nez 3 mm ...obracene by to mozne bylo i prakticky ale taak jak to chce kolega to nejde ani teoreticky.je jine i pouzdro zaveru ktere by sice slo profrezovat ci jinak obrobit ale zaver jako takovy ne ....trosku mysli 
-
vhool-member
a tlaky nejsou jen o hlavni,to by jsi mohl vedet
...mimochodem me prijde rozdil 150 baru uz celkem dost ....
300WM se komorovala i do BO98, pouzdro závěru je mezi přední a zadní objímkou délkově o něco kratší, než CZ550 a průměr závěru je shodný ( CZ 550 cca o 0,1 mm větší ).
Závěr medium je rozměrově shodný s CZ 550 standart, pasují i do stejných pažeb. Tlaky ty závěry vydrží podstatně vyšší, než je nějaká 300 WM.
Závěr medium je rozměrově shodný s CZ 550 standart, pasují i do stejných pažeb. Tlaky ty závěry vydrží podstatně vyšší, než je nějaká 300 WM.
-
vhool-member
to figi:...s demagogem tveho razeni neminim ztracet cas ...v teto diskuzi koncim a mas moznost zde excelovat protoze tohle uz je do nebe volajici ...mimochodem,puskar ktery by do toho sel tak neni puskar ale magor nebo sebevrah ....
vhool member - jestli máš chuť si rozšířit obzory, zavolej si puškaři, který ti dělá tvoji 300 RUM. Ten ti to co říkám, potvrdí, a že dával do standartního závěru CZ 550 i ráže Dakota ( větší průměr dna, než 300WM ) vím také od něj. A ten můj puškař mu upravoval to čelo závěru. Tak se zklidni.
-
vhool-member
Od tebe žádnou omluvu nečekám, špatné je, že uvádíš v omyl jiné čtenáře fóra. Já chtěl před pár lety na bázi CZ 550 stavět nějaký magnum a vše jsem si tehdy důkladně prověřoval.
Dal jsem ti argumenty, navíc jsem už to v CZUB i zjišťoval ( to jsem raději neuváděl, protože by jsi to také zpochybnil, jak je ti vlastní ), ty jen omíláš, že to nejde ( to už tu několikrát bylo, že ?
)
Tak si to zjisti sám. Pokud budeš mít info z CZUB, dej vědět - jen potvdíš to, co jsem zde napsal.
Dal jsem ti argumenty, navíc jsem už to v CZUB i zjišťoval ( to jsem raději neuváděl, protože by jsi to také zpochybnil, jak je ti vlastní ), ty jen omíláš, že to nejde ( to už tu několikrát bylo, že ?
Tak si to zjisti sám. Pokud budeš mít info z CZUB, dej vědět - jen potvdíš to, co jsem zde napsal.
-
Milan_CZ550
- Pravidelný diskutér
Ne nejedu na velkou zver, chtel jsem vykonejsi razi a plosi drahu letu. Ale na listicku na dalku mi asi staci i 308 vid??