Tak dneska v podvečer jsem vyrazil se psem na procházku. Jdem si takhle po lesní cestě, koukal jsem na výhledy a najednou pes zastaví a já periferně zmerčím, že po cestě něco hopsá. Napřed mě napadlo, že to jsou zajíci (byli jsme cca 300m od pole). Pak ale mrknu pořádně a byl to rudl markazínů. Bylo jich tak 10, pobíhali po cestě sem a tam, skákali po sobě, prostě si normálně hráli

Pomalu jsme k nim došli tak na dvacet metrů, blíž už jsem si netroufal. Bachnu nikde vidět nebylo, ale určitě tam sami nebyli a po stranách cesty už začínaly houštiny.. Selátka si nás vůbec nevšímaly. Teprve až to pes nevydržel a začal pištět, tak vzaly roha

No a já, nakrmen všemožnejma historkama z fóra, jsem nějak neměl odvahu pokračovat původním směrem a projít mezi těma houštinama, takže jsme decentně vyklidili pole na druhou stranu

Bylo 18:40 a k zahrádkám pod lesem je to "na doslech", bylo tam tou dobou ještě spousta lidí.. Parádní zážitek! Jednou už se mi stalo něco podobnýho - vjel jsem skoro dorpostřed rudlu na kole a selka to tenkrát taky moc nevzrušilo, dokonce jsem po nich musel házet klacíky, aby zdrhly a já mohl v klidu projet. Ale to bylo v docela odlehlý lokalitě. Dneska mě překvapilo, že ty prasata potkávám za světla v místě, kde je o víkendech docela cvrkot.. Je normální, že jsou malý selata tak málo plachý nebo mám jen nějakou zvláštní kliku?