Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Vojta
Zkušený diskutér

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od Vojta »

To Alda: Když jsem si četl tvůj příběh a představoval si, jak to asi všechno probíhalo, tak jsem se skutečně pobavil! Ta představa, jak přesvědčuješ policii, že vezeš naléhavý případ a styl jakým jsi popsal jak tě brali..... No a v neposlední řadě, jak jsi vzal manželce tu bundu - už vidím tu mojí... :lol:

Samozřejmně mně moc mrzí, že se ti krahujce nepodařilo předat zástupcům centra pro záchranu handicapovaných zvířat... Alespoň jsi projevil snahu. Lhostejnost lidí ke zvířatům je dnes běžnou záležitostí a tak jsem rád, že stále jsou lidé, kteří dokážou ukázat, že jim na něčem záleží...

Jinak přidám dnešní zážitek. Poslední dobou často jezdím směrem z Hradce Králové na Prahu. Dnes jsem se s manželkou vracel z Prahy a u obce Obědovice jsem spatřil na řepkovém poli cca 25 labutí! Viděl jsem je tam i minulý týden, ale tentokrát jich bylo více. Bylo to poprvé, co jsem viděl labutě uprostřed polí spásat řepku. Mněl jste už někdo podobnou zkušenost???
Perník
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Perník »

To Vojta: Zcela běžně vídám zjara větší množství labutí na řepce ( a nejenom na ní ) v okolí Labe u Štětí.
ještě doplním docela úsměvnou vzpomínku. V dobách, kdy moje sestra studovala na gymnáziu, ji její profesor biologie, vášnivý ornitolog, poslal do této lokality ony labutě spočítat. Lítali jsme po nachc... lánu řepky s dalekohledem a snažili se přesně spočítat, kolik jich tam vlastně je... :D byl to takový zvláštní domácí úkol!
KB CZUB 584 12/7x57R
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
Onďa
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Onďa »

Tak dneska v podvečer jsem vyrazil se psem na procházku. Jdem si takhle po lesní cestě, koukal jsem na výhledy a najednou pes zastaví a já periferně zmerčím, že po cestě něco hopsá. Napřed mě napadlo, že to jsou zajíci (byli jsme cca 300m od pole). Pak ale mrknu pořádně a byl to rudl markazínů. Bylo jich tak 10, pobíhali po cestě sem a tam, skákali po sobě, prostě si normálně hráli :) Pomalu jsme k nim došli tak na dvacet metrů, blíž už jsem si netroufal. Bachnu nikde vidět nebylo, ale určitě tam sami nebyli a po stranách cesty už začínaly houštiny.. Selátka si nás vůbec nevšímaly. Teprve až to pes nevydržel a začal pištět, tak vzaly roha :) No a já, nakrmen všemožnejma historkama z fóra, jsem nějak neměl odvahu pokračovat původním směrem a projít mezi těma houštinama, takže jsme decentně vyklidili pole na druhou stranu :D Bylo 18:40 a k zahrádkám pod lesem je to "na doslech", bylo tam tou dobou ještě spousta lidí.. Parádní zážitek! Jednou už se mi stalo něco podobnýho - vjel jsem skoro dorpostřed rudlu na kole a selka to tenkrát taky moc nevzrušilo, dokonce jsem po nich musel házet klacíky, aby zdrhly a já mohl v klidu projet. Ale to bylo v docela odlehlý lokalitě. Dneska mě překvapilo, že ty prasata potkávám za světla v místě, kde je o víkendech docela cvrkot.. Je normální, že jsou malý selata tak málo plachý nebo mám jen nějakou zvláštní kliku? :D
ZP 47 16/70 Savage Axis 30-06
roman300
Pravidelný diskutér

Příspěvek od roman300 »

Podobný příběh s nám vyprávěl kolega ze sdružení, docela jsme se nasmáli...
Kolega František byl jednoho letního večera na čekané na srnce, byla neúspěšná a tak se už po setmění rozhodl jet domů. Nastartoval tedy svého věrného oře značky JAWA 21 a vyrazil. Z lesa vyjel bez problémů a pokračoval po polní cestě která je často používána a tak bez travního porostu z ní odbočil na nepoužívanou cestu, která byla naopak zarostlá travou do pasu a volné byly opravdu jen koleje vyjeté od traktorů. Cesta vedla mezi dozrávající řepkou a pšeničným lánem, což byl důvod následujících Františkových problémů :lol: . Jak tak odbočil z "hlavní" polní cesty na "vedlejší", zjišťuje že souběžně s ním ve druhé koleji běží tři slušná selata a ne a ne uhnout do porostu, když "spolu" takhle ujeli asi 50m, probudila se ve Františkovi lovecká vášeň a věřil že s pomocí svého věrného ZH se mu podaří jedno sele ulovit... bohužel zrovna když zastavoval přidala se k běžícím i bachyně, jak František myslivecky poznamenal "lokomotiva" , asi proto že běžela v čele. Franta tedy rychle přehodnotil své šance na úlovek a se slovy " Tak Frantíku a teď jeď..." , pobídl svůj stroj k maximálnímu výkonu a s malou dušičkou v těle ( zde není text přesný), celý rudl předjel i když proti předpisům zprava.
Rem.700 Sendero 300 WM + R2 2,5-15x56; Voere 22-250 + Nikon Monarch 2,5-10x56 IL, CZ550 Medium 300WM + S&B 2,5-10x56; ZKM456+ Leup. VX-III 4,5-14x50; Browning B80 12/70; ZP 49 12/12; Norinco 1911 .45ACP; Taurus 85 .38 Spec.
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Minulý týden jsem seděl na posedu u louky,kde často chodí prasata rýt. Po půlnoci jsem zaslechl lámání větví na krmelišti vzdáleném asi 400 metrů. Vzal jsem dalekohled a koukám,měsíc pěkně svítil,takže paráda. Po pár sekundách vidím jak si to šmáruje teď už osm lončáků bez bašky přímo do prostřed louky a v duchu si říkám,to jste neměli. Popadl jsem kulovnici,zapřel a čekal jsem jen až se zastaví. Prasátka se zastavila,ale ne a ne chvilku postát. Měl jsem to na dobrých 300 metrů,tak jsem musel čekat dlouhých 5 minut,které byli opravdu dlouhé. Jedno se odpojilo a popošlo kousek do leva a v tom jsem pohladil napínáček. Prasata se dala ihned do pohybu zpátky do lesa. Koukám do dalekohledu jak metou a onen čuník,na kterého jsem střílel asi po padesáti metrech se odpojuje od rudlu a padá k zemi. Střela pronikla slabinou a výstřel byl na žebrech,takže byl rozbitý jen trávník.

Včera jsem si šel sednout znova na stejné místo. Po půl noci slyším randál na pravo v bukovém porostu asi na dobrých 70 metrů,prasata. Tma byla jak v pytli,viditelnost hodně mizerná a tentokrát jsem byl bez baterky. Čekal jsem jestli přece nějaké navyleze. Začaly tam rýt,ale nic jsem neviděl. Musel jsem slézt z posedu a jít blíž. Přišel jsem asi na dobrých 40 metrů. V dalekohledu vidím prase,ĺončák 30 kg. Na nic jsem nečekal,shodil jsem kulovnici z ramene,koukám do puškohledu a nevidím nic. Říkám si musím ještě blíž, na 20 metrů.Měl jsem dobrý vítr,tak o mě nevěděli. V puškohledu jsem ho už viděl,bim. Prase v ohni,ale žádnej úprk. Vylezlo další,bim,v ohni,ale bylo tam ještě jedno a to vylezlo taky,bim,v ohni.
Fotky mám v mobilu,tak jakmile najdu port,tak je sem vložím.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Nevšední a krásný zážitek možná na celý život.Lovu zdar.
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Tommy - Lovu zdar.. Někomu se holt daří.. :wink:
pavlas
Nový návštěvník

Příspěvek od pavlas »

for Tommy: Lovu zdar,super zážitek! To u nás už dva měsíce nevíme,co je to prase.
7x64
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Tady jsou fotky těch včerejších 3 ks.
http://album.volny.cz/tommmy/view.php?a ... page=0#img
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Tommy píše:Tady jsou fotky těch včerejších 3 ks.
http://album.volny.cz/tommmy/view.php?a ... page=0#img
Zajímavý je,že jak jsou prasata bez bašky,tak se dají slovit pomalu všechny. Nakonec jsem taky minulý týden viděl samotné tři obrovské bachyně na tom samém místě. Pravděpodobně byli od nich.
unknowbunny
Nový návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od unknowbunny »

Dneska jsem měl úžasný zážitek... Šel jsem se projít do lesa a na mojí oblíbenou louku, kde se často pasou srnky. Když jsem tam přišel, viděl jsem 2 srnky, což je ale klasika... Tak jsem se k nim chtěl dostat co nejblíž a najednou, z pravé strany přiběhl jelen. Z toho jsem měl velikou radost, protože ty u nás moc nejsou, vidim je tu doopravdy málokdy. A zničeho nic, začali přibíhat další a další... Z každé strany, bylo jich strašně moc... Já jsem se jen s otevřenou pusou díval co se předemnou děje. Jeleni pořád nepřestávali přiházet, nakonec jsem jich napočítal asi nějak přes 30 jelenů a laní. Bylo to neuvěřitelné, myslel jsem, že mám halucinace... :lol: Celý pole vysázený jelenama... Všude, ale fakt úplně všude byli jeleni... Byla to neskutečná krása... :D Já jsem vždycky štastnej, když tu u nás vidim aspoň 1 jelena a najednou jsem viděl tohle... No prostě něco úžasnýho... :D Tak se mi taky jednou poštěstilo... :D
hanmilan
Pravidelný diskutér

Konečně shazují daňci

Příspěvek od hanmilan »

Včera jsem byl u známého v oboře. Výměru má 8 ha a právě ji prodal. Bude místo ní solární elektrárna. Věčná škoda. Zbyli mu tam poslední dva slabší lopatáči a jeden vařečkář. Chodím tam teď obden a čekám, kdy začnou shazovat. Včera odpoledne jsem je byl zase zkontrolovat a slabší z lopatáčů měl shozený levý paroh. Neměl jsem moc času a proto jsem oboru jen narychlo prošel, ale nenašel jsem nic. Když kolem mě proběhla tlupa zpátky, měl daněk shozený i druhý paroh. Dnes ráno jsem vzal rodinu a oboru jsme pošli křížem krážem. Podařilo se nám oba najít a ještě jsme našli loňský shoz špičáka a loňský shoz vařečkáře.
:P
ČZ 537 .270 Win + Meopta R1 7x56 RD, ČZ 537 7x64 + 4x32 Meopta (naháňková), Suzuki Jimny
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

To já byl zase včera přes noc v lese a stálo to za to. Od 20:00 na louce rudl muflonů.Ve 23:00 asi 40 metrů od kazatelny obrovský kňour a po cestě zpátky asi ve 03:00 mi stálo 50 metrů úpřed autem asi 20 ks holé vysoké. Nádherná noc včetně krátké bouřky. Lepší to být opravdu nemohlo.
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Včera jsem se byl opět podívat na vysokou,trocha jsem zmokl,ale vysoké jsem viděl požehnaně. Jak jsem si je tak prohlížel,viděl jsem v dalekohledu mezi nima cosi menšího. Nedalo mi to a zachvíli jsem tam posvítil a prasata. To by mě opravdu ani ve snu nenapadlo.Na nic jsem nečekal a to nejmenší jsem střelil,mělo 60 kg - kňourek.
Alda
Zkušený diskutér

Příspěvek od Alda »

muzes mi, tommy, rict, jak jsi ve svitu baterky poznal, ze je to 60 kg knourek? ja jsem minuly tyden pres hodinu obeznaval loncaka (vyvrzeny 31 kg) za plneho svitu mesice a mel jsem co delat... asi se musim jeste hodne ucit :idea:
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
Odpovědět