Selhaný výstřel

Vše o kulovnicích a malorážkách
WetDog4
Pravidelný diskutér

Příspěvek od WetDog4 »

4Vhool Tebe člověk nenachytá :D

Jinak jsem spíš doufal, že se po mém rýpnutí někdo z Remington klubu ohradí, že nedovřený závěr je problém včech pu?ek s otočným válcovým závěrem (a jistě 99% má nějakou pojistku proti výstřelu v takové situaci), pak by ta diskuze byla zajímavá, proč to u jiných značek dělá selhače jen zřídka?

Ale protože mi nikdo nenahrál, musím to vyklopit sám :lol:

většina kulovnic má nějakou odpru?enou západku pro vymezení správné pozice závěru v uzamčené poloze, stará dobrá Mannl. Schoenauer ji má poměrně masivní na pravé straně pouzdra
http://sweb.cz/WetDog4/MSch.jpg
u Mausera98 je to ten odpru?ený kolíček na matici závěru a u ZKK je to malá kulička umístěná v obdobné pozici
http://sweb.cz/WetDog4/ZKK.JPG
Druhý konec pru?inky u ZKK obsluhuje západku umo?ňující komfortní rozborku závěru (ta spoustě moderních zbraní taky chybí)

Výrobně optimalizovaná konstrukce "sedmistovky remingtonky" nemá tu "správnou" polohu závěru nijak vymezenou - proto asi ty selhače (ale úprava - když se podíváte na to "Kouckých" ZKK by nebyla složitá :D )
Martin
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Příspěvek od nimrod nimrod »

jakub203 píše:...neudělalo to normální ostisk právě že to udělalo jen takovej "pidi" otisk jako kdyby uderník nemohl dosáhnout na zápalku...Ne bohužel ránu jsem z toho potom nedávl, mám totiž silný pode?ření že sejedná o špatně "podanej" náboj ze schránky.......
Ani nevíš jak mě to nas...lo, po roce vidim prastak jak mi jdou polky kolem kazatelny "cvak cink" a nic a ještě s novou flintou...... :evil:
Jo, to nasere, to ti věřím :wink:
zažil jsem si loni něco podobného, akorát s kapitálním lišákem, zlomil se mi zápalník v kozlici...:?
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
jakub203
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub203 »

....no nevim jestli jsem byl uplně nasranej, spíš mě trochu rozladilo to že mám novou flintu, "bojemi" prověřeného remingtona a on mě takhle nechá na holičkách....ale to je prostě myslivost kdo nechybuje neloví a je to cenná zkušenost. Na druhou stranu jsem měl radost že vydím po dlouhé době prasata jak zatahují do "mého" sektoru.....
Blaser R93 Profesional 9.3x62, Schmidt&Bender Zenith 2,5-10x56
KB Retter Gaildorf 7x57R/16 Zeiss Diavary 1,5-6x36
Merkel 40E 12/70

"ALEA IACTA EST..."
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

To ti rád věřím, zvlášť když to je nová (vybraná) zbraň. každá flinta má své plusy a minusy, zde je to asi bezpečnost na úkor funkčnosti v terénu. Ale jak jsem pochopil z předešlých příspěvků, tak to chce u tvé zbraně odjiž?ovat skutečně těsně před střelbou a mělo by to být v pohodě. :wink:

šikovně to rozebral WetDog. :wink:
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
vhool

Příspěvek od vhool »

To Wetdog: u rem je to problem pouze u streliva s mensim OAL (coz je vetsina fabrickych :( )ja to vyresil tim ze mam naboje na oal a je pokoj.zaver drzi jak zasitej.jinak s tou pojistkou proti vystrelu je to bida.maji ji pouze zbrane s tripolohovou pojistkou.dvoupolohova pojistka je nebezpecna.konkretne mam na mysli cz 550 standart.musis odjistit aby jsi otevrel zaver a to ja nemam rad.

To nimrod: osobne odjistuji zbran ZASADNE tesne pred vystrelem kdyz mam zacilino a to palcem.desim se lidi co manipulujou odjistenou zbrani a uplne nejradsi mam ty co maji jeste napnuty napinacek.takovym bych bral zbrojak (v lepsim pripade).toto je samozrejme muj nazor ale tentokrat by nebylo od veci aby ti kterych se to tyka se nad tim alespon zamysleli :wink:

jinak pro ty ostani:vzdyt je to v poradku ze obcas zasahne vyssi moc a zviratka vyhrajou než :wink: :wink: :wink:
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Jo občas to tak asi mám být, nebo taky "všechno zlé je k něčemu dobré" :wink:

U té CZ550 s 2polohovou pojistkou se to dá upravit, to platí i pro ZKK a 537. Je třeba odbrousit packu na třmenu pojistky, která tangenc. blokuje závěr. Tak jsem otci upravil jižtění na jeho CZ 531, přímo na jeho výslovnou žádost, že nechce manipulovat se závěrem když má odjižtěno. U ZG to jde taky (je to trochu složitější), ale osobně mám raději když mám zajižtěný i závěr během pohybu v terénu, je to na uživateli - elegatně to má vyře?ené klasický M98 .
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
Odpovědět