pokud jen dotahne tak samozrejme zaruku neohrozi.,ja pisu o tom,ze ten zavit jsem uz parkrat zazil dokalicenej uz z fabriky a jestlize aplikujes cokoliv jineho nez pouhe dotazeni tak riskujes ztratu zaruky ....figi píše:Pokud se jen dotáhne kulička na závitu, žádné ohrožení záruky nehrozí. A ten závit je dostatečně veliký, strhnout v tomto případě snad ani nejde.
Kulovnice - ČZ
Re: Kulovnice - ČZ
Proto jsem to napsal, rozhodně bych nelepil a nebo jinak zajišťoval, u nové zbraně.
Vedel by mi niekto povedať aký typ gulovnice sa vyrábal v Brne v roku 1979? Ďakujem za všetky postrehy
Tikka T3 7x64 Zeiss Classic Diatal 7 x 50
Laurona Eibar 12/12
ZKM 451 PSA 4x40
dvojak 45-70Govt/45-70Govt Vixen 1.5-6x42
Laurona Eibar 12/12
ZKM 451 PSA 4x40
dvojak 45-70Govt/45-70Govt Vixen 1.5-6x42
Nevíte někdo zda se dá v České Zbrojovce koupit klasická kulovnice polopažba s kratší hlavní.Na jejich stránkách mají pouze polopažbu s natlačkovými mířidli.Například jako mají ve Zbrojovce Holice kde jsou na výběr různě dlouhé hlavně.
-
- Pravidelný diskutér
Zkus pana Prochazku z Rakovnika, tam jsem videl neco takoveho, bud vzal zelezo z celopazby a dal to do polopazby, nebo tu celopabu trochu zariznul.dřevák píše:Nevíte někdo zda se dá v České Zbrojovce koupit klasická kulovnice polopažba s kratší hlavní.Na jejich stránkách mají pouze polopažbu s natlačkovými mířidli.Například jako mají ve Zbrojovce Holice kde jsou na výběr různě dlouhé hlavně.
Na www.terč-zbrane.cz pán Procházka ponúka guľovnice ČZ s 52 cm hlavňou a v polopažbe.
Mám jiný problém. Včera jsem napnul napínáček před lovem, jelikož jsem ale nestřílel, přes zajištěnou pojistku jsem ho odmačkl. Když jsem došel k autu, nějak se mi podařilo zbraň odjistit, což nechápu jak a při nepatrném pootevření závěru mi vyšla rána. Stalo se mi to už po druhé a předesílám, že napínáček byl deaktivovaný. Nevím, jestli to mám jen rozebrat a vyčistit, či to drapnout a hodit k puškaři, či do kopřiv. Rozhodně nechci zbraň, která si střílí, kdy uzná za vhodné. Nemáte s tímto nějakou zkušenost? Závěrem dodám, že po první nahodilé ráně jsem odpor napínáčku zvýšil, jelikož jsem za kámen úrazu považoval jeho přílišnou jemnost. Zbraň musí jít přece vybít i odjištěná, nebo ne? U ZKK je to klasika a nikdy se mi to nestalo.
Vzhledem k tomu, že naprosto stejný příspěvek je v tématu Závada CZ 550 FS, považuju to za porušení pravidel a posílám varování. Kasari
Vzhledem k tomu, že naprosto stejný příspěvek je v tématu Závada CZ 550 FS, považuju to za porušení pravidel a posílám varování. Kasari
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Mám dotaz k ZKK. Vyráběla se ZKK 600 v ráží 10,75x68 ?
Od výrobce - článek z Myslivosti
Kulovnice ZKK 600 se střední délkou závěrového mechanismu měla rozměry nábojové schránky pro náboje do délky 80 mm a průměr dna nábojnice maximálně 12 mm. K výrobě byla připravena v rážích . 270 W, 7x57, 7x64, 30-06 Sprg., 8X57S, 8x64S, 9,3x62, 10,75x68 a později v ráži 6,5x55 SE. Kulovnice ZKK 601 s krátkým závěrovým systémem měla rozměry nábojové schránky pro náboje do délky 70 mm a průměr dna nábojnice maximálně 12 mm. Byla připravena v rážích .222 Rem., .222 Rem. Mag., .223 Rem., .243 W a .308 W. Kulovnice ZKK 602 s dlouhým závěrovým mechanismem měla rozměry nábojové schránky pro náboje do délky 95 mm a průměr dna nábojnice maximálně 14 mm. K výrobě byla připravena v rážích .375 H&H Magnum, .458 Winchester Magnum a později v ráži . 300 Winchester Magnum.
Podle toho, co jsem slyšel, tak 10,75x68 ( stejně jako třeba 5,6x61 vom Hofe ) byla vyráběna pouze na objednávku.
Kulovnice ZKK 600 se střední délkou závěrového mechanismu měla rozměry nábojové schránky pro náboje do délky 80 mm a průměr dna nábojnice maximálně 12 mm. K výrobě byla připravena v rážích . 270 W, 7x57, 7x64, 30-06 Sprg., 8X57S, 8x64S, 9,3x62, 10,75x68 a později v ráži 6,5x55 SE. Kulovnice ZKK 601 s krátkým závěrovým systémem měla rozměry nábojové schránky pro náboje do délky 70 mm a průměr dna nábojnice maximálně 12 mm. Byla připravena v rážích .222 Rem., .222 Rem. Mag., .223 Rem., .243 W a .308 W. Kulovnice ZKK 602 s dlouhým závěrovým mechanismem měla rozměry nábojové schránky pro náboje do délky 95 mm a průměr dna nábojnice maximálně 14 mm. K výrobě byla připravena v rážích .375 H&H Magnum, .458 Winchester Magnum a později v ráži . 300 Winchester Magnum.
Podle toho, co jsem slyšel, tak 10,75x68 ( stejně jako třeba 5,6x61 vom Hofe ) byla vyráběna pouze na objednávku.
-
- Pravidelný diskutér
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Dá, ale tak nějak oklikou. Já jsem si jel pro CZ 550 Batue přímo do fabriky a taky se mi nelíbila naháňková rampa. Tak F. Lenikus šáhnul po šroubováku a přímo na pultu jsme přehodili železo-dřevo mezi Batuí a Fs, dyť von si to někdo rád vezme zase takhle - pravil. Takže mám krátkou polopažbu s klasikou, hledi moucha. A vím o kamarádovi, který ji takle kupoval v Praze v podnikové prod. je to asi o troše dobré vůle a neměl by být problém..........dřevák píše:Nevíte někdo zda se dá v České Zbrojovce koupit klasická kulovnice polopažba s kratší hlavní.Na jejich stránkách mají pouze polopažbu s natlačkovými mířidli.Například jako mají ve Zbrojovce Holice kde jsou na výběr různě dlouhé hlavně.
-
- Pravidelný diskutér
Asi se tam vloudila chybka, ty delky nesedi -ZKK 600 ma okolo 87mm byt to jen 80 mm tak tam fabrickou 30-06 nedostane a ZKK601 je v nekolika variantach s jednou klikou, treba 222rem ma zasobnik okolo 57mm, nicmene verim ze max mozna delka byla 70mm.figi píše:Od výrobce - článek z Myslivosti
.
to Figi: Dík, osobně jsem si myslel, že šlo spíš o ZKK 602. Jinak se mi podařilo najít na netu materiály v angličtině. V reklamě z roku 1967 je 10,75x68 ještě uveden, v roce 1970 již ne.
To duch Pampuch : Náboj se tam vleze a to dokonce do schránky 7x57 a je i bez problému podán. Asi opět jde o klasické matení uživatele u výrobců zbraní a střeliva tak oblíbené ( 8= 8,09 nebo 8,22, 7,62= 7,85 nebo 7,92). Jinak by se tam žádný s výše uvedených nábojů s delkou nábojnice nad 60 mm nevešel. Všechny mají celkovou max. délku přes 80 mm.
To duch Pampuch : Náboj se tam vleze a to dokonce do schránky 7x57 a je i bez problému podán. Asi opět jde o klasické matení uživatele u výrobců zbraní a střeliva tak oblíbené ( 8= 8,09 nebo 8,22, 7,62= 7,85 nebo 7,92). Jinak by se tam žádný s výše uvedených nábojů s delkou nábojnice nad 60 mm nevešel. Všechny mají celkovou max. délku přes 80 mm.
schránku, ZKK má přece schránku i pro 222 a 223 ne?duch Pampuch píše:ZKK601 je v nekolika variantach s jednou klikou, treba 222rem ma zasobnik okolo 57mm, nicmene verim ze max mozna delka byla 70mm.
ZKK 601 243 Winchester + Meopta ZD 3-12x56, ZKK 601 308 Winchester + Fomei Beater 1-4x24, dvojka ZP 16\70,16\70
-
- Pravidelný diskutér
nechci kecat, ale ja mam na boku schranky - ten hranaty plech vyrazino jen 222 rem. 270 ka tam ma vyrazenou jeste jednu razi (myslim ze 30-06). Mozna byla pro 223 jina nebo se v te dobe 223 jeste nevyrabela, jde o jedno z prvnich ZKK..Žanek píše:schránku, ZKK má přece schránku i pro 222 a 223 ne?duch Pampuch píše:ZKK601 je v nekolika variantach s jednou klikou, treba 222rem ma zasobnik okolo 57mm, nicmene verim ze max mozna delka byla 70mm.
Téma se jmenuje Kulovnice ČZ.
Zamykám a po promazání za čas odemknu.
Snad dojde všem, že držení se tématu platí pro všechny...
Zamykám a po promazání za čas odemknu.
Snad dojde všem, že držení se tématu platí pro všechny...
Ulkomaalainen...