Právní dotaz: Skupina C bez loveckého lístku?
Právní dotaz: Skupina C bez loveckého lístku?
Zdravim vás pánové. Potřebuji takovou menší radu. Je možné si udělat zbrojní průkaz na skupinu C aniž bych musel absolvovat myslivecké zkoušky nebo další nezbytnosti nutné k získání loveckého lístku? De o to, že v současnosti mám možnost získat zmíněné oprávnění během studii a nemusel bych se s ním trápit v následujících letech a až by ve mě dozrála myšlenka vstoupit do MS byla by to otázka už pouze mysliveckých zkoušek a nějaké přijímací lhůty. V současnosti se plně věnuji aktyvní rybařině.Takže je možné mít C bez loveckého lístku ? Lovu zdar.
Re: Skupina C
Ne. Legislativa to nedovoluje.
skupina C - jsou lovecké zbraně, tudíž bez loveckého lístku ti ho nedají.. Jedině, že bysis ho do roka (než ti skončí platnost zkoušky zbrojního průkazu) udělal..
Škoda, tak to je ta nepříznivá varianta. Teda jinak. Co všechno obnáší získat lovecký lístek a kolik ta sranda stojí? Takže v podstatě věc má takovou posloupnost,že nejdřív lístek a pak zbrojní průkaz ?
-
- Pravidelný diskutér
Napřed musíš získat lovecký lístek a mít pojištění zodpovědnosti, poté můžeš pořádat o zbrojní průkaz sk.C ( lovecké zbraně ) a jít na zkoušky.
Jestli to dobře chápu, máš možnost si udělat zbrojní průkaz přes školu, s tím, že ti všechny náklady škola zaplatí ??
Jestli to dobře chápu, máš možnost si udělat zbrojní průkaz přes školu, s tím, že ti všechny náklady škola zaplatí ??
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak v prvé řadě, je asi nutné, aby dotyčný měl nějaký vztah k myslivosti, protože jinak mu samotná příprava na zkoušku z myslivosti bude stát takové usílí, že raději oželí zbrojní průkaz.
Jinak nechápu, proč je důležité céčko, když existuje béčko pro sportovní využití
Jinak nechápu, proč je důležité céčko, když existuje béčko pro sportovní využití
Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Nevím nevím pánové,ale adepti prvně dělají ZP a až potom lovecký lístek,proto má ta zkouška platnost 1rok.
-
- Pravidelný diskutér
Mám to zažité takto, protože jsem na konci března dělal zkoušku z myslivosti a druhý týden v dubnu zbrojní průkaz. Myslím, že zkoušku na sk.C lze bez loveckého lístku složit, ovšem k žádosti o vydání průkazu je nezbytný. Proto si nelze bez loveckého lístku koupit zbraň ( pokud už nemám ZP sk.B ).
Ať se Venda vyjádří nač ZP potřebuje.
Ať se Venda vyjádří nač ZP potřebuje.
Re: Právní dotaz: Skupina C bez loveckého lístku?
Přesně tak. Zkoušku na ZP skupiny C složit může, ale ZP sk. C mu vydán bez loveckého lístku nebude.
Já tedy osobně pochybuji, že získá lovecký lístek dříve než za jeden rok. Tedy normální cestou. Jelikož celá anabáze k získání loveckého lístku standartní cestou trvá déle.
Já bych to teda dělal od náročnějšího. A to teda zkoušky z myslivosti jsou podstatně náročnější a to vůbec nezmiňuji náročnost časovou.
Pokud si jen chceš koupit zbraň a občas si jít zastřílet, udělej si skupinu "B" - ke sportovním účelům. Na tu koupíš jakoukoliv zbraň.
Já tedy osobně pochybuji, že získá lovecký lístek dříve než za jeden rok. Tedy normální cestou. Jelikož celá anabáze k získání loveckého lístku standartní cestou trvá déle.
Já bych to teda dělal od náročnějšího. A to teda zkoušky z myslivosti jsou podstatně náročnější a to vůbec nezmiňuji náročnost časovou.
Pokud si jen chceš koupit zbraň a občas si jít zastřílet, udělej si skupinu "B" - ke sportovním účelům. Na tu koupíš jakoukoliv zbraň.
Blaser R8 308Win + Docter Unipoint 2,5-10x50, osnova 4-0 na šíně + RWS EVO
Meopta LR 10x42 HD
Meopta LR 10x42 HD
Jak už jsem zmínil. Jsem student. Tento rok mě čekají státnice a diplomová práce( nedělám do zemědělství) a to si nějakej čas vezme, takže nemůže být řeč o nějakých mysliveckých zkuškách. Myslel jsem to tak, si ted udělat Cčko a občas si jít zastílet jak říkáte na střelnici. A protože mám rád pobyt v přírodě a soused je vášnivej lovec tak ve mě zraje i ta myšlenka vstoupit do nějakýho toho spolku ,ale to neplánuju v nejbližších 2 letech, tak proto jen to samotné C. Každopádně dík za osvětlení věci. Bo, když sem se ptal na informativní schůzce,tak se chlapík vyjádřil jen tak napůl s tím, že se všechno podrobně dovím v placených kurzech. A další dotěrnou otázkou už sem ho nechtěl před ostatníma zatěžovat. Takže tak.
-
- Pravidelný diskutér
Kdo chce lovit zvěř v ČR musí mít lovecký lístek!! Nevím jestli jsi to špatně pochopil, ale nejde si udělat ZP a chodit na střelnici s tím že "už umím střílet" tak začnu lovit. Udělej si ZP sk.B ( sportovní ), to lze koupit jak kulovnici či malorážku, i brokovnici. Posléze si můžeš ZP rozšířit na sk.C ...
nechci nějak rýpat, ale opravdu platí "kdo chce lovit zvěř musí mít lovecký lístek"? viděl jsem občas lidi o kterých vím že zbroják (ani normální nemají) a přesto v bažantnici pálili jak u verdunu - byla to černota nebo za ním stál "zodpovědný myslivec"?
s tím B - má to výhodu (naučení střílet, koupit zbraň), nevýhodu dělat zbroják 2x a jak známo, občas se nezadaří a je riziko že zbroják vyletí do luftu:-) soused takhle přišel o řidičák, šel si jen dodělat traktor a papá... chodil tam 3x protože to podceňoval....
s tím B - má to výhodu (naučení střílet, koupit zbraň), nevýhodu dělat zbroják 2x a jak známo, občas se nezadaří a je riziko že zbroják vyletí do luftu:-) soused takhle přišel o řidičák, šel si jen dodělat traktor a papá... chodil tam 3x protože to podceňoval....
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Pokud vím tak nezvládnutí zkoušek odborné zpusobilosti nezakládá duvod k odebrání stavajícího ZP....Zkoušející komisař ani není statní organ, je to v podstatě soukromá osoba, není duvod aby vam bral zbroják a ani na to nemá právo.Petr1970 píše:nechci nějak rýpat, ale opravdu platí "kdo chce lovit zvěř musí mít lovecký lístek"? viděl jsem občas lidi o kterých vím že zbroják (ani normální nemají) a přesto v bažantnici pálili jak u verdunu - byla to černota nebo za ním stál "zodpovědný myslivec"?
Teda pokud se nepletu...
M.
Podle mě to ani tak nezajímá komisaře, ale příslušny policajty ne? A cojsem slyšel na zkouškách ( dělal jsem je 2x v 18 B,C a v 21 zbytek ) tak kdybych je neudělal podruhé tak mi odeberou stávající ZP ( pozbyl bych teoretickou nebo odbornou znalost ). Nevím jak je to ošetřené a nemam ani chut to ted hledat, ale tyto infromace tam zmiňoval pplk. Černý, který rozhodně nějaká kapacita je..
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
-
- Pravidelný diskutér
Tak toto jen potvrzuje jaký to, s prominutím, bordel. Myslivost není pohádkovej svět a nic na světě není ideální. Ono zase se to nesmí brát do slova. Pokud to byl adjunkt a dělal honce či nabíječe, tak ho jeho patron nechá samosebou vystřelit, aby si to jak se říká osahal.Petr1970 píše:nechci nějak rýpat, ale opravdu platí "kdo chce lovit zvěř musí mít lovecký lístek"? viděl jsem občas lidi o kterých vím že zbroják (ani normální nemají) a přesto v bažantnici pálili jak u verdunu - byla to černota nebo za ním stál "zodpovědný myslivec"?.