Právní dotaz: Skupina C bez loveckého lístku?

Veškerá legislativa ohledně lovectví a myslivosti
Venda
Nový návštěvník

Právní dotaz: Skupina C bez loveckého lístku?

Příspěvek od Venda »

Zdravim vás pánové. Potřebuji takovou menší radu. Je možné si udělat zbrojní průkaz na skupinu C aniž bych musel absolvovat myslivecké zkoušky nebo další nezbytnosti nutné k získání loveckého lístku? De o to, že v současnosti mám možnost získat zmíněné oprávnění během studii a nemusel bych se s ním trápit v následujících letech a až by ve mě dozrála myšlenka vstoupit do MS byla by to otázka už pouze mysliveckých zkoušek a nějaké přijímací lhůty. V současnosti se plně věnuji aktyvní rybařině.Takže je možné mít C bez loveckého lístku ? Lovu zdar.
rws

Re: Skupina C

Příspěvek od rws »

Ne. Legislativa to nedovoluje.
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

skupina C - jsou lovecké zbraně, tudíž bez loveckého lístku ti ho nedají.. Jedině, že bysis ho do roka (než ti skončí platnost zkoušky zbrojního průkazu) udělal..
Venda
Nový návštěvník

Příspěvek od Venda »

Škoda, tak to je ta nepříznivá varianta. Teda jinak. Co všechno obnáší získat lovecký lístek a kolik ta sranda stojí? Takže v podstatě věc má takovou posloupnost,že nejdřív lístek a pak zbrojní průkaz ?
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Hans88Vagus »

Napřed musíš získat lovecký lístek a mít pojištění zodpovědnosti, poté můžeš pořádat o zbrojní průkaz sk.C ( lovecké zbraně ) a jít na zkoušky.
Jestli to dobře chápu, máš možnost si udělat zbrojní průkaz přes školu, s tím, že ti všechny náklady škola zaplatí ??
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Tak v prvé řadě, je asi nutné, aby dotyčný měl nějaký vztah k myslivosti, protože jinak mu samotná příprava na zkoušku z myslivosti bude stát takové usílí, že raději oželí zbrojní průkaz.
Jinak nechápu, proč je důležité céčko, když existuje béčko pro sportovní využití
Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Nevím nevím pánové,ale adepti prvně dělají ZP a až potom lovecký lístek,proto má ta zkouška platnost 1rok.
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Mám to zažité takto, protože jsem na konci března dělal zkoušku z myslivosti a druhý týden v dubnu zbrojní průkaz. Myslím, že zkoušku na sk.C lze bez loveckého lístku složit, ovšem k žádosti o vydání průkazu je nezbytný. Proto si nelze bez loveckého lístku koupit zbraň ( pokud už nemám ZP sk.B ).
Ať se Venda vyjádří nač ZP potřebuje.
gonias
Pravidelný diskutér

Re: Právní dotaz: Skupina C bez loveckého lístku?

Příspěvek od gonias »

Přesně tak. Zkoušku na ZP skupiny C složit může, ale ZP sk. C mu vydán bez loveckého lístku nebude.

Já tedy osobně pochybuji, že získá lovecký lístek dříve než za jeden rok. Tedy normální cestou. Jelikož celá anabáze k získání loveckého lístku standartní cestou trvá déle.

Já bych to teda dělal od náročnějšího. A to teda zkoušky z myslivosti jsou podstatně náročnější a to vůbec nezmiňuji náročnost časovou.

Pokud si jen chceš koupit zbraň a občas si jít zastřílet, udělej si skupinu "B" - ke sportovním účelům. Na tu koupíš jakoukoliv zbraň.
Blaser R8 308Win + Docter Unipoint 2,5-10x50, osnova 4-0 na šíně + RWS EVO
Meopta LR 10x42 HD
Venda
Nový návštěvník

Příspěvek od Venda »

Jak už jsem zmínil. Jsem student. Tento rok mě čekají státnice a diplomová práce( nedělám do zemědělství) a to si nějakej čas vezme, takže nemůže být řeč o nějakých mysliveckých zkuškách. Myslel jsem to tak, si ted udělat Cčko a občas si jít zastílet jak říkáte na střelnici. A protože mám rád pobyt v přírodě a soused je vášnivej lovec tak ve mě zraje i ta myšlenka vstoupit do nějakýho toho spolku ,ale to neplánuju v nejbližších 2 letech, tak proto jen to samotné C. Každopádně dík za osvětlení věci. Bo, když sem se ptal na informativní schůzce,tak se chlapík vyjádřil jen tak napůl s tím, že se všechno podrobně dovím v placených kurzech. A další dotěrnou otázkou už sem ho nechtěl před ostatníma zatěžovat. Takže tak.
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Kdo chce lovit zvěř v ČR musí mít lovecký lístek!! Nevím jestli jsi to špatně pochopil, ale nejde si udělat ZP a chodit na střelnici s tím že "už umím střílet" tak začnu lovit. Udělej si ZP sk.B ( sportovní ), to lze koupit jak kulovnici či malorážku, i brokovnici. Posléze si můžeš ZP rozšířit na sk.C ...
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

nechci nějak rýpat, ale opravdu platí "kdo chce lovit zvěř musí mít lovecký lístek"? viděl jsem občas lidi o kterých vím že zbroják (ani normální nemají) a přesto v bažantnici pálili jak u verdunu - byla to černota nebo za ním stál "zodpovědný myslivec"?

s tím B - má to výhodu (naučení střílet, koupit zbraň), nevýhodu dělat zbroják 2x a jak známo, občas se nezadaří a je riziko že zbroják vyletí do luftu:-) soused takhle přišel o řidičák, šel si jen dodělat traktor a papá... chodil tam 3x protože to podceňoval....
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
mikis
Pravidelný diskutér

Příspěvek od mikis »

Petr1970 píše:nechci nějak rýpat, ale opravdu platí "kdo chce lovit zvěř musí mít lovecký lístek"? viděl jsem občas lidi o kterých vím že zbroják (ani normální nemají) a přesto v bažantnici pálili jak u verdunu - byla to černota nebo za ním stál "zodpovědný myslivec"?

s tím B - má to výhodu (naučení střílet, koupit zbraň), nevýhodu dělat zbroják 2x a jak známo, občas se nezadaří a je riziko že zbroják vyletí do luftu:-) soused takhle přišel o řidičák, šel si jen dodělat traktor a papá... chodil tam 3x protože to podceňoval....
Pokud vím tak nezvládnutí zkoušek odborné zpusobilosti nezakládá duvod k odebrání stavajícího ZP....Zkoušející komisař ani není statní organ, je to v podstatě soukromá osoba, není duvod aby vam bral zbroják a ani na to nemá právo.

Teda pokud se nepletu...

M.
klouda
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klouda »

Podle mě to ani tak nezajímá komisaře, ale příslušny policajty ne? A cojsem slyšel na zkouškách ( dělal jsem je 2x v 18 B,C a v 21 zbytek ) tak kdybych je neudělal podruhé tak mi odeberou stávající ZP ( pozbyl bych teoretickou nebo odbornou znalost ). Nevím jak je to ošetřené a nemam ani chut to ted hledat, ale tyto infromace tam zmiňoval pplk. Černý, který rozhodně nějaká kapacita je..
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Petr1970 píše:nechci nějak rýpat, ale opravdu platí "kdo chce lovit zvěř musí mít lovecký lístek"? viděl jsem občas lidi o kterých vím že zbroják (ani normální nemají) a přesto v bažantnici pálili jak u verdunu - byla to černota nebo za ním stál "zodpovědný myslivec"?.
Tak toto jen potvrzuje jaký to, s prominutím, bordel. Myslivost není pohádkovej svět a nic na světě není ideální. Ono zase se to nesmí brát do slova. Pokud to byl adjunkt a dělal honce či nabíječe, tak ho jeho patron nechá samosebou vystřelit, aby si to jak se říká osahal.
Odpovědět