Právní dotaz - druhy účelu registrace zbraně

Vše o kulovnicích a malorážkách
mikis
Pravidelný diskutér

Re: Právní dotaz - druhy účelu registrace zbraně

Příspěvek od mikis »

klouda píše:Asi jsem to špatně popsal. Tohle mi bylo samozřejmě jasné - respektive jsem s tím počítal. Proto jsem se o to také zajímal. 2 policisté na přepážce řekli, že není třeba. Když jsme s nimi nesouhlasil tak mi řekli, že to fakt nemusim. Pak zavolali paní ředitelku a ta řekla, že neví. Tak někam volali a nic nezjisili. Takže jsem si řekl, že to prostě chci...a zažádal si o novou nákupku za účelem nošení. Takže jsem si byl vědom toho co popisuješ.
To, že jsem pro vyzvednutí té nákupky a i u žádání měl pistoli u sebe jiná věc. Ale oni díky své hlouposti a pomalosti za mojí bezpečnost nezodpovídají..
Dle meho skromného nazoru, není duvod na povolení k nakupu zasadní.....zasadní je aby jsi měl ve zbrojáku na druhé straně napsáno "oprávněn nosit zbraň kategorie B" (a o to musíš buď zažádat třeba i před vydáním zbrojáku a nebo to dostaneš automaticky při prvním kladném vyřízení povolení k nakupu zbraně tkzv. za učelem osobní obrany(a to ti znova vymění zbroják...jak u blbejch), pak už mužeš nosit jakoukoliv...i když jsi jí pět let před tím pořídil jako sportovní...

M.
Odpovědět