Volba kulové zbraně a ráže pro ženu

Vše o kulovnicích a malorážkách
kikin
Pravidelný diskutér

Re: Volba kulové zbraně a ráže pro ženu

Příspěvek od kikin »

Magoda-stěžují si na něj jen kropiči a uživatelé levného střeliva z Ruska a Maďarska.Na rozumnou vzdálenost zabije všechno co tady běhá.Jen se trefit.
Hanuš
Nový návštěvník

Příspěvek od Hanuš »

přitelkyně má 8x57js (550 FS)a pohoda.
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

Žanek píše:
Patrik-30-06 píše:Než 7,62x39 bych radši volil 6,5 grendel
proboha proč?
samozřejmě že se najdou ráže s dobrou ranivostí i patřičně nízkým zpětným rázem, ale proč vybírat pomalu exoty....? To už bych spíš doporučil 6,8 Remington SPC, který je rozhodně perspektivní.
Já souhlasím s tím co napsal Figi - on ví o čem mluví....
S 7,62x39 si perfektně potrénuje na střelnici a díru do kapsy to nikomu neudělá, jen o málo dráž se dá sehnat 243 Winchester, protože ho dělá snad každá munička na světě a kromě švéda bych snad doplnil, že do zlamovací kulovnice by výbornou volbou byla 30-30 Winchester, která se také dá sehnat velmi lacino...........
jo jo 30-30win to je lahůdka šetrný černá i vysoká na ní slyší a střelba i z jednušky je jak ze vzduchovky :wink:
CZ 550 american 308win.
magoda
Pravidelný diskutér

Příspěvek od magoda »

já tady jako nejschůdnější vidím švéda,u nás holčina má a padá to nevídaně,opravdu super ráže,vlastní zkušenost nemám ,ale od ní a mých dvou kolegů......super,takže doporučuji :wink:
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

nevím co tady pořád řešíte není to o ráži ale o správném umístění zásahu se správně zvoleným střelivem, stejně dobře bude fungovat i 7x57 která je taky dostatečná na veškerou naši zvěř a zpětný ráz je velmi příjemný, nějaká starší celopažbená Ztka je nádherná zbraň kterou žena určitě ocení, dobře se nosí, je krátká, lehounka atd.
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Příspěvek od nimrod nimrod »

z efekta jsem osobně nestřílel ale ze zetky v 8x57JS, což je v podstatě to sámé anebyla to žádná hrůza, podle mě pro ženu která nemá zrovna 50kg, ideál. Naopak když jsem střílel z Cz527 carbine v7,62x39, zdál se mi zpětný ráz poměrně slušný. Je to dané taky pažbou.
Pokud by platil starý zákon, doporučoval bych jednoznačně 9,3x72R, nekope, přesná ráž a při umístění zásahu normálně na komoru funguje neuvěřitelně. Vlastní zkušenost.
Aletrnativou do zlamovačky je pak tedy 30-30win, to opravdu nekope. Nevím jestli ji Kupec nedělá v K1, pak by to byla volba.
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
Marťass
Nový návštěvník

Příspěvek od Marťass »

Všichni mluví o zlamovací kulovnici v ráži 30-30win., ale celé odpoledne hledám na netu, ale krom H&R jsem žádnou nenašel..
Georg.H
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georg.H »

já našel ZBK předělane na 30-30
Odpovědět