Ryté kulovnice cz

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
John
Častý návštěvník

Ryté kulovnice cz

Příspěvek od John »

Co říkáte na tyto kulovnice? Co by to mohlo stát? Myslíte si, že by se s tím dalo chodit do lesa? Zajímala by mě ta cena kterou nikde nepíšou.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
rimar77
Zkušený diskutér

Re: Ryté kulovnice cz

Příspěvek od rimar77 »

proč by se stím nemělo dát chodit do lesa?? klidně sní můžeš pobíhat i v leči, rytina a zdobení na funkci zbraně negativní vliv nemají, nesmí ti jen vadit že jí dotlučeš atd. :lol: pokud sháníš cenu tak napiš výrobci ten by ti jí přeci měl sdělit ale pokud vím tak cena takovéhoto zdobení je indiviuální u každé zbraně protože si ho vybíráš a objednáváš osobně, zda je to pěkné a vkusné toť věc druhá každý musí volit dle svého vkusu já mám rád flinty jednoduché - pracovní
martinh
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinh »

Do lesa s tim kolidně můžeš chodit , ale na dosled do houštiny bych si ji asi nebral. :-)
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
knoby
Pravidelný diskutér

Příspěvek od knoby »

Asi před rokem jsem viděl podobného effecta ve vytrýně podnikové prodejny UB v Praze. Nebyly tam žádné damaškové destičky, bylo tam výběrové dřevo asi v šelaku a veškerý kov porytý, některé díly ,,pozlacené". Cena byla někde kolem 100tis. Verze co je na obrázku bude možná výš..
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Příspěvek od nimrod nimrod »

Ta cena zhruba sedí, je na tom udělené hodinově sice hromada práce - jak kvalitně, to ať si každý srovná se zahraničím třeba na IWě jaspowě apod :wink: nicméně je to předražené ale dílna se musí nějak živit
Konkrétní kousek vypadá podle zdobení jako by měl jít někam do Ruska nějakému papaláši, rytec se fakt vyřádil :lol: jsem zvědav kdo to u nás koupí...ale proti gustu
Co mě ale udivuje, že zbraň za cca 100tis nemá kompletní povrchovou ochranu, díly jsou pouze přešmirglované až na železo, viděl jsem pár kousků z dílen v CZUB, které byly po pár naháńkách dost porezlé :)

obecně celá zbrojovácká produkce rytých zbraní mi připadá, jako kdybych koupil fabii 1,2HTP za 250tis a vrazil do ní pseudotuning (dečky/mračítka) za dvojnásobek. Otázka je, jak pak budu vypadat na srazu mezi továrními golfy GTI :roll:

prostě ta platforma je slabá
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
kabát
Zkušený diskutér

Příspěvek od kabát »

Já to mám taky tak, mě ty tetičky co mají zlatý prsten na každém prstě a 10 zlatých řetízků nic neříkají.
Pro mě je skvost pořádně odvedená práce od základu, prostě kvalitní zbraň, hlavňovina, zámky, dřevo nejlépe na míru, optika pro praxi. A na tom se dá stavět, řezat, rýt, vykládat ale štvou mě lidi co si zvěř nedohledají a kus nevyvrhnou.
Často nosí takové machroviny.
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
duch Pampuch
Pravidelný diskutér

Příspěvek od duch Pampuch »

kabát píše: ale štvou mě lidi co si zvěř nedohledají a kus nevyvrhnou.
Az budes mit damaskovy nuz za 20 koliku, tak ho nebudes chtit strkat do "vyhozu" slusne receno :lol: , ja take radeji ocenuji funkcnost pred snobstvim, asi proto, ze se nerad predvadim. Rytina na jednusce je desna, ta prasata z pohledu na pravy bok mi prijdou jak z kreslene pohadky. Mozna foto klame..
Hubert
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Hubert »

Rytiny na pažbě považuju za vrchol kýče, povšiml jsem si, že hlavně na Slovensku si na to dost potrpí.Flinta má být technicky dokonalá a strohá, jako je například M03.... :mrgreen:
"Je lepší padnout s rachotem,než vyhrát bez povyku,ke slunci žene nás už jenom síla zvyku."-Visací Zámek
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Příspěvek od nimrod nimrod »

duch Pampuch píše:
kabát píše: ale štvou mě lidi co si zvěř nedohledají a kus nevyvrhnou.
Az budes mit damaskovy nuz za 20 koliku, tak ho nebudes chtit strkat do "vyhozu" slusne receno :lol: , ja take radeji ocenuji funkcnost pred snobstvim, asi proto, ze se nerad predvadim. Rytina na jednusce je desna, ta prasata z pohledu na pravy bok mi prijdou jak z kreslene pohadky. Mozna foto klame..
Ty prasátka jsou jak z ruské pohádky :lol: jj taky mě to napadlo, dobrý je taky srnec ve zlatě na lučíku :wink:
jediné rytecké dílo je screemshaw hlavy divouse v kosti, tomu nemám co vytknout - evidentně na té flintě dělalo více lidí, taky řezba v pažbě a práce na pažbě je good
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
Odpovědět